Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Ξαφνικά «θυμήθηκαν» οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι την δεοντολογία του λειτουργήματος που υπηρετούν. Μετά την βίαιη απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που έπρεπε να γίνει μέρες πριν, από την κατάληψη που είχαν κάνει οι πρώτοι στις σιδηροδρομικές  ράγες της Ειδομένης, η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απομάκρυνση των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ από το χώρο που συνέβησαν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας. Ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Σε μια πρωτοφανή φίμωση του Τύπου προχώρησε σήμερα το πρωί στην Ειδομένη η Ελληνική Αστυνομία. Πριν από την επιχείρηση “απομάκρυνσης” μεταναστών από την περιοχή, αστυνομικοί προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα στην Ειδομένη με προφανή σκοπό να μην υπάρχει δημοσιογραφική καταγραφή των αστυνομικών ενεργειών κατά των μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή».
Η υποκρισία της ΕΣΗΕΑ άπτεται τάχα των δικαιωμάτων της ελευθερίας του τύπου, ενώ στην πραγματικότητα έχει να κάνει μη τυχόν και πειραχτεί τρίχα από τους «ευπαθείς». Αλήθεια τι θα έλεγε η ΕΣΗΕΑ, αν οι λαθρομετανάστες έκαναν κατάληψη στα γραφεία της;
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις περιέχουν και βία, μιας και δεν γίνεται διαφορετικά, όταν ολιγομελής ομάδες καταπατούν τα συμφέροντα του δημοσίου. Τι σημασία έχει αν αυτές οι ομάδες αποτελούνται από λαθρομετανάστες τη στιγμή που η νομοθεσία είναι σαφής και δεν εξαιρεί κανέναν; Στην περίπτωση όμως της Ειδομένης, που η κατάληψη έγινε από τους κοινωνικά «ευαίσθητους», τότε το πράγμα αλλάζει για τους καθεστωτικούς λειτουργούς της τετάρτης εξουσίας. Δεν είδαμε όμως η «ευαισθησία» των δημοσιογράφων να παίρνει διαστάσεις διαμαρτυρίας όταν καταπατούνταν τα δικαιώματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όταν οι τελευταίοι διασύρονταν  σιδηροδέσμιοι, και παρακολουθούσε όλο το πανελλήνιο τα κατάπτυστα αυτά γεγονότα. Είδατε εσείς κάποιον από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους να αναφέρεται στα δικαιώματα των συλληφθέντων βουλευτών; Όχι βέβαια, όλοι τους έδειχναν το πραγματικό τους μίσος και μένος απέναντι σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του κοινοβουλίου. Αν μη τι άλλο λοιπόν, σήμερα κοπήκανε για τα δικαιώματα των τριτοκοσμικών εισβολέων. Δεν θα μπω σε περαιτέρω ανάλυση των όσων υπέστησαν οι βουλευτές και τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, μιας και τα τότε καταγραφέντα γεγονότα «φωνάζουν» από μόνα τους. Έχει όμως σημασία να αναφερθώ στο άρθρο του κ. Μανδραβέλη, της «καθημερινής», όπου μετά την άνοδο των ποσοστών του Εθνικού μετώπου στη Γαλλία, αναφέρει το εξής ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων: «Η ζημιά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα ελευθερίας του λόγου και εν γένει στα πολιτικά δικαιώματα είναι διπλή. Πρώτον, δημιουργεί κακό προηγούμενο. Στην πολιτική οι κακές πρακτικές δεν διώχνουν απλώς τις καλές, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για χειρότερες. Όπως ακριβώς έγινε με τον «αντιρατσιστικό νόμο»: η ποινικοποίηση μορφών απεχθούς λόγου οδήγησε στην πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δίωξη του καθηγητή Ιστορίας Χανς Ρίχτερ διότι η δική του εκδοχή για τη μάχη της Κρήτης δεν ήταν αρεστή στους εθναμύντορες με αζημίωτο. Ποιος διασφαλίζει ότι οι αυθαιρεσίες του κ. Νίκου Παππά στα ραδιοτηλεοπτικά δεν θα γίνουν δικαιολογία για χειρότερες κρατικές παρεμβάσεις από μια ακροδεξιά κυβέρνηση του μέλλοντος;». Το ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί όπως ακριβώς συνέβη και στη Γαλλία, αυτό είναι που φοβίζει όλους αυτούς που τάχα σήμερα κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών.