Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ «ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ» ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.



Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Είναι δυνατόν κάποιος που αγόρασε μισό κιλό φακές χύμα απ΄ τον μπακάλη, τις οποίες έριξε στην κατσαρόλα με όλα τα σχετικά, να αναρωτιέται, γιατί οι υπόλοιποι της οικογένειας του παραπονιούνται ότι κόντεψαν να σπάσουν τα δόντια τους από τις φακές; Είναι δυνατόν, αν αυτός που μαγείρεψε τις φακές ονομάζονταν Τσίπρας, και ο οποίος δεν τις καθάρισε από τα πετραδάκια.

Αυτή ήταν η στάση του πρωθυπουργού μας, όταν χθες το μεσημέρι από διακαναλική σύνδεση εξάγγειλε μήνυμα υποστήριξης στον γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι. Απ’ τη μία έλεγε ότι η Ευρώπη δεν θα γίνει φρούριο στις επερχόμενες ορδές αλλόφυλων και απ’ την άλλη θλίβονταν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα. Επίσης ο κ. Τσίπρας, κόπτονταν στο διάγγελμα του για τη δημιουργία πολυπολιτισμικής κοινωνίας εντός των κόλπων της ΕΕ, και απ’ την άλλη έστελνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων τρομοκρατικού στο Παρίσι χτυπήματος. Δεν είναι δυνατόν να κλείσουμε, κ Τσίπρα, σ ‘ ένα κλουβί άγρια και ήμερα ζώα, και να έχουμε την απαίτηση την επομένη ώρα να τα δούμε όλα άρτια και αλώβητα. Πέρα από τι μας είπε ο πρωθυπουργός μας, υπάρχουν και οι λεγόμενες πολιτικές ευθύνες του δράματος. Θεωρούμαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών του γεγονότος που έπληξε τη γαλλική πρωτεύουσα. Πέρα απ’ το ότι ουδεμία βοήθεια εξέλαβε η Ελλάς, απ’ τους ευρωπαίους ομολόγους της για τη λαθρομετανάστευση, από πλευράς Ελλάδος ουδεμία ιδιαίτερη προσπάθεια καταβλήθηκε, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από την προκάτοχο της, ώστε να μειωθούν οι ορδές των αλλόφυλων που εισέρεαν στη Χώρα μας. Ειδικά δε, η κυβέρνηση Τσίπρα, μόνο κόκκινο χαλί δεν έστρωσε στο διάβα των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Οπότε η υποκρισία περίσσευε στο δακρύβρεχτο διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Για τις ευθύνες που αναλογούν στους υπολοίπους ευρωπαίους ηγέτες, που μέσω κοπετών και κλαυθμών κόπτονταν στις τηλεοπτικές κάμερες για το τρομοκρατικό συμβάν, τους αφήνουμε στην χλεύη των υποστηρικτών και των ψηφοφόρων τους.
Πάντως, πληθώρα ξένων δημοσιευμάτων έχουν κάνει λόγο για πυρήνες τζιχαντιστών που εκκολάπτονται στα τζαμιά και στα τεμένη που λειτουργούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αν και η Γαλλική κυβέρνηση είχε γνώση ανάλογου τρομοκρατικού συμβάντος, προ μηνών, στην έδρα του περιοδικού CHARLIE HEBDO, ωστόσο, ερωτήματα γεννιούνται για το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε κάτω από τη μύτη της Ιντερπόλ, όσο και κάτω από τη μύτη της ικανότατης γαλλικής αστυνομίας. Όπως και να’ χει ήταν μία πολύ καλή πρόφαση, όχι αναίμακτη, για μελλοντικές εξελίξεις, και ο νοών νοείτω.