Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

500.000 και πλέον λαθρομετανάστες συνωστίζονται μεταξύ των συνόρων της Αυστρίας και της Γερμανίας, προσπαθώντας να υπεισέρθουν εντός του γερμανικού εδάφους. Παρ’ ότι ο δρόμος προς το νότο παραμένει ανοιχτός, ουδείς εξ’ αυτών των ταλαίπωρων προτιμά το δρόμο της επιστροφής ή έστω της διαβίωσης, σε κάποιες από τις χώρες της κεντρικής ή νότιας Ευρώπης. Η πείνα, η εξαθλίωση, οι μεταδοτικές ασθένειες που πλήττουν τους λαθρομετανάστες καταγράφονται από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς και από τα κανάλια παγκοσμίου εμβέλειας. Μερικά μάλιστα δίκτυα κάνουν λόγο και για «στρώσιμο» κόκκινου χαλιού, ώστε να φτάσουν οι λαθρομετανάστες προ των πυλών της Γερμανίας. Η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση με την αντιπολίτευση να βάλλει νυχθημερόν εναντίον της. Η παγκόσμια κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της Γερμανίας. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Πως βρέθηκαν τόσοι λαθρομετανάστες στα σύνορα της Γερμανίας; Είναι εφικτό ένα τέτοιο παράτολμο σχέδιο; Θεωρητικά ναι. Η αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας από τη μία, και η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι χώρες που «υποδέχονται» λαθρομετανάστες, οδήγησε τους ηγήτορες των χωρών αυτών στο άνοιγμα των συνόρων τους. 
Μετά από μυστική συνεννόηση μεταξύ των, αποφάσισαν το άνοιγμα των συνόρων τους, ώστε από το Αιγαίο έως τα σύνορα της Γερμανίας ο δρόμος να παραμένει ανοιχτός. Αποφάσισαν επίσης και την διευκόλυνση των λαθρομεταναστών ώστε οι τελευταίοι να φτάσουν, πάντα συνοδευόμενοι, στα γερμανικά σύνορα.Πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Γερμανία άρει το εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, ακολουθώντας και άλλες χώρες το παράδειγμά της. Λέγεται επίσης ότι, εντός της ημέρας αναμένεται έκτακτη συνάντηση της καγκελαρίου με τον Ρώσο πρόεδρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν την στήριξη της Γερμανίας στη Ρωσία, ώστε να ενταθεί το μέτωπο της τελευταίας εναντίον του ISIS. Επίσης λέγεται ότι η καγκελάριος θα έχει, μετά τον Ρώσο πρόεδρο, έκτακτη συνάντηση με τον Ερντογάν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, απ’ την αντίπερα όχθη του ατλαντικού επικρατεί κατήφεια μιας και το θέμα της Ουκρανίας πήγε περίπατο. Λέγεται επίσης…..
Ακραίο πολιτικό σενάριο θα πει κάποιος, αναγκαίο θα έλεγα εγώ. Όλοι ξέρουμε την οικονομική πολιτική που έχει εκδοθεί από τη Γερμανική πολιτεία, εις βάρος των αδύναμων χωρών του νότου. Πόσο δύσκολο είναι να συμβεί αυτό το γεγονός; Καθόλου θα έλεγα αν υπάρχουν ηγέτες που θα πρέπει να πάρουν τόσο δύσκολες αποφάσεις. Εξάλλου γι αυτό ονομάζονται και ηγέτες και εκεί θα αποδείξουν την αξία τους, και όχι να τους έχουν κάτσε κάτω σήκω επάνω, ωσάν και το δικό μας τον Τσίπρα.
Καμία χώρα, τουλάχιστον από τις χώρες των Βαλκανίων, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει από μόνη της το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που δημιούργησαν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι. Το να σηκώνει φράκτη η Σερβία, και να βάζει στρατό στα σύνορά του τα Σκόπια, μόνο ως λύση δεν διαφαίνεται. Ούτε επίσης είναι λύση τα 480 εκ. ευρώ του επιτρόπου, σε βάθος εξαετίας, για να αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα ένα τόσο φλέγον ζήτημα, αν μη τι άλλο, έχοντας και τον Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχουν θέσεις που χρίζουν να βρίσκονται σε αυτές άξιοι κυβερνήτες που θα κληθούν να πάρουν σκληρές αποφάσεις, και όχι ιδεολόγοι του φραπέ και του καφενείου