Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ «ΗΘΟΥΣ»

Είναι δυνατόν κάποιοι να σκούζουν στην Ελλάδα για το αν δεν φορολογηθούν κάποιοι στην …… Αμερική; Φυσικά και όχι, εκτός και αν κάποιοι αποφάσιζαν να ελέγξουν φορολογικά τον Κάστρο, οπότε ο «λαός» της Ελλάδος θα έβγαινε στους δρόμους. Προς τι το πρώτο σκέλος του ερωτήματος; Για τι άλλο από την δήλωση του κ. Αλεξιάδη ότι, δήθεν οι θεσμοί απαιτούν όχι άλλους φορολογικούς ελέγχους, υπαινισσόμενος και τη λίστα Λαγκάρντ. Γιατί ο κ. Αλεξιάδης την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι θα παρατείνει τον έλεγχο της λίστας για άλλο ένα έτος; Μα ακριβώς επειδή είχε σκοπό, εμμέσως , να μην την ελέγξει. Έτσι στη βουλή έλαβαν χώρα διάλογοι που διδάσκουν το πολιτικό «ήθος», την «ειλικρίνεια», την «βεβαιότητα» και την «αληθινή» εικόνα των προθέσεων. Διάλογοι που θα ζήλευαν και οι κριτικοί της ακαδημίας των oscar. Η υποκριτική που απόρρεε από τον κ Αλεξιάδη, αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, αλλά και από τον κ. Βούρτση της α-δέξιας, αποτελούν μέρος τηςάθλιας όσο και αναίσχυντης στάσης που συνεχίζεται εις βάρος του Ελληνικού λαού. 
Υπενθυμίζω στους αναγνώστες ότι, στα πέντε έτη από τότε που μαθεύτηκε η ύπαρξη της εν λόγο λίστας ουδείς μπήκε στον κόπο να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου. Πέντε χρόνια σκόπιμης απραξίας τόσο επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ όση και από τη πλευρά της ΝΔ. Τώρα μπήκε στο χορό και η «άμεμπτη» αριστερή λίγδα. Μόνο με ενέργειες της πρόσφατης υπηρεσιακής κυβέρνησης, κάποιοι έντιμοι όσο και θαρραλέοι εισαγγελείς, απέδειξαν μέσω της κατάθεσης Φαλτσιάνι, την ύπαρξη πολιτικών προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ. Όλος ο «καβγάς» σήμερα στη βουλή έγινε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Πέρα από κάποια πολιτικά πρόσωπα που περιγράφονται στη λίστα, και για τα οποία είχαμε ενδείξεις, ήρθε η κατάθεση Φαλτσιάνι, που μάλλον αναστάτωσε και νέα πολιτικά πρόσωπα, ίσως και της νέας κυβέρνησης. Έτσι εξηγείται και η στάση του κ. Αλεξιάδη όσο και η στάση του «ωρυόμενου» κ. Βούρτση. Βέβαια, όπως άπαντες ενθυμούνται, επί κυβερνήσεως Σαμαρά- Βενιζέλου, ο κ. Βούρτσης όχι μόνο δεν ωρύονταν για τη λίστα, αλλά μας παρέδιδε και μαθήματα πολιτικού «ήθους» από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Θα ενθυμείστε όμως και τη στάση της «κατάκοπης» από την επανάσταση, τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, αριστεράς. Τότε «έσκουζαν» οι σύντροφοι, ενώ σήμερα οι παρά- σύντροφοι.
Το θέατρο του παραλόγου έχει τη δική του λογική εξήγηση, που ονομάζεται παράνοια και ουδεμία σχέση έχει με τα δρώμενα του κοινοβουλίου. Στο κοινοβούλιο έχουμε κανονική θεατρική παράσταση άνευ παράνοιας. Δεν εξηγείται αλλιώς, πως ακόμη  μας κοροϊδεύουν, βασιζόμενοι στον ωχαδερφισμό μας και στην αναξιοπαθούσα κατάσταση  μας.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος όταν, λέει ναι εννοεί ναι, και όταν λέει όχι εννοεί όχι. Όλες οι κινήσεις των υπολοίπων κομμάτων εξουσίας κρίνονται εκ του πονηρού, μιας και τα παρελθόντα γεγονότα τους διαψεύδουν περίτρανα. Έχω επαναλάβει πολλάκις ότι αυτά τα ζητήματα λύνονται όταν υπάρχει πολιτικό σθένος και άξιοι κυβερνήτες. Οι άξιοι όμως κυβερνήτες χρειάζονται και υποστήριξη ώστε να βρεθούν στην εξουσία · και αυτό επαφίεται στους ώμους όλων μας.