Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα, κατά την άτυπο σύνοδο κορυφής για το λαθρο-μεταναστευτικό, που έλαβε χώρα στα ανακτοβούλια των Βρυξελλών, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Στις αποφάσεις αυτές, αν και ήταν παρούσα η Ελλάδα με αντιπρόσωπο της τον κ. Τσίπρα, αυτά που αποφασίστηκαν, αν μη τι άλλο, μόνο καλό δεν θα κάνουν στη Χώρα μας. Οι αποφάσεις αφορούσαν την υποχρέωση της Ελλάδος να δεχτεί την μόνιμη εγκατάσταση 50.000 λαθρομεταναστών, και μάλιστα σπιτωμένους με όλα τα καλά.
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής δήλωνε στον τύπο: «εμείς είχαμε προετοιμαστεί για 2500 θέσεις φιλοξενίας, όχι 20.000 μέσα σε δύο μήνες και άλλες 20.000 μέσω επιδότησης ενοικίου». Πέρα του ότι δεν υπήρχε ποτέ συνεννόηση εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας για τα αυτονόητα, διαφαίνεται ότι στο εξωτερικό μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου, και χωρίς να μας επιτρέπεται και να μιλάμε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ δήλωσε ανήσυχος γιατί, στην σύνοδο πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Στη σύνοδο διαφάνηκε ότι, οι χώρες του πλούσιου βορρά για κανένα λόγο δεν θέλουν τους λαθρομετανάστες.  Με τις αποφάσεις που πάρθηκαν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εγκλωβιστούν στη Χώρα μας πολλοί, μη εγγεγραμμένοι λαθρομετανάστες, μετά από τον σκληρό έλεγχο που θα κάνει η φρόντεξ. Δεν είναι τυχαίο ότι, χθες, ο Γιάνος Λάζαρ, εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού Όρμπαν δήλωσε ότι, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην Ε.Ε δια μέσω της Ελλάδος, είτε έχουν καταγραφεί από τις Ελληνικές αρχές είτε όχι, άρα πρέπει να επιστρέφουν στην Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε τους φράκτες που σηκώνουν στα σύνορά τους, οι βόρειοι γείτονές μας, την ίδια στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρο.  
 Αλήθεια σκέφτηκε κανείς τι θα γίνει με όλους αυτούς τους λάθρο εντός της Χώρας μας, με σπουδαιότερο παράγοντα αυτόν της σίτισης; Η «αυγή» τις προάλλες δημοσίευσε δημοσκόπηση μεγάλης εταιρίας, στην οποία εμφανίζεται ποσοστό άνω του 45 % να δηλώνει ότι, μάλλον αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Χώρας μας οι λαθρομετανάστες. Και όταν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα στη Χώρα μας, με τους λαθρομετανάστες να αλωνίζουν, τότε καμία δημοσκόπηση δεν θα είναι ικανή να μας σώσει. Τα καραβάνια συνεχίζουν να έρχονται από τα τουρκικά παράλια χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Στη σύνοδο των Βρυξελλών για το λαθρο-μεταναστευτικό ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το διεθνές δίκαιο υποχρεώνει την Ελλάδα να συμπεριφέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και αυτός είναι να κάνει διασώσεις και όχι απωθήσεις στο Αιγαίο, με την Ελληνική πλευρά να παρακολουθεί ατάραχη. Η υποτακτικότητα, σκόπιμη κατά τη γνώμη μου, που έχει δεχτεί η Ελληνική κυβέρνηση, είναι τόσο σοβαρό ζήτημα που θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες. Αλήθεια, τέτοια υποταγή θέλησαν όλοι αυτοί που επέλεξαν τον κ. Τσίπρα για κυβερνήτη; Δεν νομίζω. Τα τερτίπια του Τσίπρα μου θύμισαν τα λεγόμενα του Σαμαρά, προ μηνών, που έλεγε: «τους τραβούσα από το μανίκι (εννοώντας τους ευρωπαίους ηγέτες), και τους έλεγα, με την Ελλάδα τι θα γίνει;». Μάλιστα, κ. Τσίπρα και Κ. Σαμαρά, αλλά με παρακαλετά και υποταγή δεν γίνεται εξωτερική πολιτική, αλλά πολιτική εξαθλίωσης για τον Τόπο.