Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

«Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνει το κακό για να επικρατήσει, είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί»
Εντμουντ Μπέρκ
Το κακό έχει πολλές εκφάνσεις. Για τις ανάγκες του σημερινού άρθρου θα επικεντρωθώ στο κακό που ονομάζεται Σύριζα. Τρία διαφορετικά άρθρα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Μεταφέρω αποσπάσματα απ’ το καθένα, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στην «καθημερινή».

  • «Στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που είναι απαραίτητο για την ίδρυση αποτεφρωτηρίων νεκρών στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μάλιστα, χάρη σε μια τροποποίηση της νομοθεσίας που έγινε πέρυσι, τα αποτεφρωτήρια «αποδεσμεύθηκαν» χωρικά από τα νεκροταφεία και πλέον η εγκατάστασή τους είναι πολύ ευκολότερη. Το μοναδικό «εμπόδιο» στη νομοθεσία είναι ότι δικαίωμα ίδρυσης αποτεφρωτηρίου νεκρών εξακολουθούν να έχουν μόνο οι δήμοι, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικοί στις αντιδράσεις της Εκκλησίας και ακραίων θρησκευτικών κύκλων.»
  • «Αυτό που συναντάμε για πρώτη φορά είναι το ύφος και η υπεροψία των υπουργών, εκείνων που κατήγγειλαν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ως «αντισυνταγματικές» και τώρα δεν προκάνουν να τις εκδίδουν. Ετσι, με ΠΝΠ που εκδόθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου επιτρέπονται «κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιορισμών κινήσεως κεφαλαίων» αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως.»
  • «Επανάληψη του περασμένου Μαρτίου χθες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τότε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε παραθέσει στην αρχιεπισκοπική κατοικία, στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, δείπνο στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Χθες, η καλή σχέση των δύο ανδρών επαναβεβαιώθηκε με ένα καινούργιο μετεκλογικό γεύμα. Το μενού περιελάμβανε θαλασσινά, ψάρια και σαλάτες καθ’ ότι… Τετάρτη. / Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν συζητήθηκε το ζήτημα του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία ούτε και της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα. »
Αν και τα «εισερχόμενα» του γεύματος ήταν νηστίσιμα ωστόσο, τα εξερχόμενα από στόματος συμποτών ήταν αρτύσιμα. Αυτό που εκμαιεύεται από τα δημοσιεύματα, όσο και αν αυτά «προσπαθούν» να δείξουν το αντίθετο, είναι ότι οι συμπόται τα βρήκαν μια χαρά.   Η επίσημη αντίδραση της κεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, μόνο σαν χάδι μπορεί να χαρακτηριστεί. Φαίνεται επίσης ότι, έγιναν και αλισβερίσια μεταξύ αρχιεπισκοπής και κυβέρνησης ( κάπιταλ κοντρόλ ), και το θύμα στην διαβούλευση ήταν το μάθημα των θρησκευτικών. Τέλος, μιας και η αντίδραση της κεφαλής της Εκκλησίας ήταν τόσο «σφοδρή» τόσο για την καύση των νεκρών, όσο και για την ανέγερση τεμένους προς εξυπηρέτηση των τετρακοσίων και πλέον ετών δυναστών της Πατρίδος μας,  οι μόνοι ΚΑΛΟΙ που αντιστέκονται ακόμη στη λαίλαπα ανηθικότητας που διαβάλλει την Χώρα μας, είμαστε μόνο εμείς οι «κακοί φασίστες».
Τα συμπεράσματα δικά σας.