Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ «ΜΠΡΙΛΑΝΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διάβαζα σήμερα από το αστυνομικό δελτίο: «σκότωσε το θείο του και συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του», με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Στην άλλη πρωτεύουσα, που προΐσταται της Αχαϊκής πρωτευούσης και όχι μόνο, γωνία Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλίσσης Σοφίας,  συνέβαιναν ανάλογα τραγικά περιστατικά. Ορκίστηκαν, λοιπόν, οι 282 επίορκοι εθνοσωτήρες του Έθνους, συνάμα με 18 μη επίορκους, αλλά κατά τα λεγόμενα των επιόρκων   «ακραίους». Μα; Θ’ αναρωτηθεί κάποιος, υπάρχουν και νεοεκλεγέντες βουλευτές. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν από τους επίορκους, είτε είναι παλιοί είτε νέοι βουλευτές. Όλοι τους γνώριζαν εκ των προτέρων το ποιόν του πολιτικού χώρου με τον οποίον εξελέγχτηκαν. Όσο αμόλυντος και να είναι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής, από τη στιγμή που υποστηρίζει πολιτικό χώρο που, αποδεδειγμένα,  καταφέρεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατά τα συμφέροντα των Ελλήνων και του Έθνους, χαρακτηρίζεται επίορκος και προδότης. Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποδόθηκε, και πολύ σωστά, από τον Θουκυδίδη ο οποίος είχε πει:«προδότης δεν είναι μόνο αυτός που παραδίδει μυστικά στους εχθρούς της Πατρίδος του, αλλά είναι και αυτός που ενώ κατέχει εξουσία, δε την χρησιμοποιεί για την ευημερία του λαού του».
Kατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των βουλευτών, οι εκπρόσωποι του Λαϊκού Συνδέσμου, αντιδρώντας στην προσπάθεια μετατροπής της Ελλάδος σε πολυπολιτισμικό και άθεο κράτος, δεν εγέρθηκαν κατά την ορκωμοσία των μουσουλμάνων βουλευτών, και ορθώς έπραξαν. Αυτό ήταν που έδωσε και το έναυσμα στον καθεστωτικό τύπο να εξαπολύσει επίθεση κατά των Ελλήνων Εθνικιστών. Μεταφέρω αυτολεξεί από την ιστοσελίδα της «Καθημερινής» και από το άρθρο του κ. Μπουρδάρα: «Της σημερινής τελετής που περιελάμβανε θρησκευτικό (στο Ευαγγέλιο για τους ορθόδοξους χριστιανούς και στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους), αλλά και πολιτικό όρκο, μοναδική σκιά ήταν η επίδειξη μισαλλοδοξίας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές της οποίας –όπως αυτάρεσκα σημειώνουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους-αρνήθηκαν να εγερθούν την ώρα της ορκωμοσίας στο Κοράνι ή τη στιγμή του πολιτικού όρκου.Βλέποντας την επίδειξη ασέβειας, ο προεδρεύων της συνεδρίασης κ. Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε άπαντες να εγερθούν, σημειώνοντας ότι μια τέτοια στάση αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς τους υπόλοιπους βουλευτές, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εγερθεί τη στιγμή του όρκου στο Ευαγγέλιο». Μάλιστα! Κατά τον κ. Μπουρδάρα, η σκιά σήμερα ήταν οι 18, και όχι οι 282 που λυμαίνονται για σαράντα και πλέον έτη τον Τόπο.  Ενώ απ’ τη μία οι 282 επίορκοι κόπτονταν με περίσσια ντροπή, δια όρκου, ότι θα διαφυλάττουν τη πίστη στην Πατρίδα και την υπακοή στο σύνταγμα, απ’ την άλλη ξέχναγαν τα μέχρι τώρα κατορθώματα τους. Δεν νομίζω να υπάρχει αλλού στον κόσμο ολάκερο, τέτοια υποκρισία και τέτοιο αίσχος, σαν και αυτό που μας κληροδότησε η άνομη μεταπολίτευση. Κατάντησαν το σύνταγμα σαν τα μούτρα τους και έχουν το θράσος και να ορκίζονται για τη σωστή και ορθή, υποτίθεται, διαφύλαξή του.
Άφησα επίτηδες για το τέλος τη στάση του προεδρεύοντος της συνεδρίασης «κ.» Κακλαμάνη. Ο Νικήτας λοιπόν, κόπηκε για τη στάση που κράτησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την ορκωμοσία, ξεχνώντας ο ίδιος το ποιόν του… Και ο νοών νοείτω.