Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΙ

Πολλά και αντιθετικά τα μηνύματα που εκπέμπουν προς το ευρύ εκλογικό σώμα οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης. Κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, μέσα στα όρια του ψεύδους βεβαίως, ώστε να παραπλανήσουν όσο το δυνατόν και  περισσότερους ψηφοφόρους. Και θα τα καταφέρουν να παραπλανήσουν αρκετούς, μιας και η πικρή αλήθεια της συνέχειας του μνημονίου, έχει λάβει μικρή «αναστολή» εργασιών. Η αναστολή έγκειται στο γεγονός ότι, το τελευταίο οκτάμηνο, η πληθώρα του Ελληνικού λαού δεν μπήκε στην διαδικασία πληρωμής βαρέων φορολογικών υποχρεώσεων, μιας και όλα (ΕΝΦΙΑ, εκκαθαριστικά, νέα φορολογικά μέτρα), μετατοπίστηκε η εξόφλησή τους για την επαύριο των εκλογών.
«Έλλογο» λοιπόν για πολλούς ψηφοφόρους να μπουν στη διαδικασία εκλογής πρωθυπουργού με «αντικειμενικά» κριτήρια. Έλλογο και από πλευράς πολιτικών αρχηγών, άλλος να δικαιολογείται και άλλος να τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα. Από τη μία, η  αξιοθρήνητη φιγούρα του επελθόντος πρωθυπουργού, όπου όντος βρισκόμενος μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις καταστρεπτικές πολιτικές επιλογές του «μυξοκλαίγοντας». Μιας και το προσωπείο του αντιμνημονιακού το πήρε ο Λαφαζάνης, δεν έμειναν και αρκετά πολιτικά όπλα στη φαρέτρα του κ. Τσίπρα. Προσπαθεί λοιπόν,  ο τέως πρωθυπουργός να φανεί ως θύμα που οι πάντες στην Ευρώπη τον κορόιδεψαν και τον εξαπάτησαν, εξάλλου η εικόνα του αθώου θύματος που μυξοκλαίει στις δικαστικές αίθουσες πάντα πιάνει, τονίζοντας συγχρόνως ότι πλέον αντιπροσωπεύει το «νέο». Εδώ δεν χωρούν σχολιασμοί, παρά μόνο η χλεύη.
Στον αντίποδα, το φαινόμενο Μεϊμαράκη, όσο και αν προσπαθούν οι μνημονιακές φυλλάδες να τον ανεβάσουν στα μάτια της κοινής γνώμης, ως κάτι διαφορετικό κάτι ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο, δυστυχώς η εικόνα του κ. Μεϊμαράκη άλλα δείχνει. Ενώ στην αρχή, επικοινωνιακά, φαινόταν ότι το αυθόρμητο γέλιο του αρχηγού της Ν.Δ  πρόσθετε κάποιους πόντους στα εκλογικά ποσοστά της δεξιάς, κάτι που το συνεχίζει ακόμη και τώρα να το κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, συνάμα άρχισε ξαφνικά το λαϊκισμό. Αυτό μάλλον αποδίδεται στο ότι, η μικρή πρωτιά που φάνηκε να έχει η Ν.Δ από το Σύριζα, άλλαξε τα πλάνα της Συγγρού. Δεν μπορεί, πρέπει να σκέφτηκαν, να πάμε για πρώτο κόμμα με χαζογελάκια. Και αμέσως έγινε στροφή 180 μοιρών, και πέρασε ο κ. Μεϊμαράκης στην τεχνική του λαϊκισμού. Κάτι που φαίνεται να επικροτείται από μερίδα ψηφοφόρων της δεξιάς. Αλλά αυτός ο λαϊκισμός φαίνεται ότι σε αρκετούς ψηφοφόρους δημιουργεί μία αποστροφή για το κόμμα της δεξιάς. Ήδη μετά τις φοροαπαλλαγές για τους αγρότες , που θα εισηγηθεί στις Βρυξέλλες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (;), είπε και το εξής ανήκουστο προχθές, κατά την περιοδεία του στο Βόλο. «Στόχος μας είναι να συστήσουμε μια διακομματική επιτροπή, με την συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε να εκπονήσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο με συγκεκριμένο προσανατολισμό ως το Πάσχα του 2016 και να πάμε στους Εταίρους μας στην Ευρώπη και να τους πούμε ότι έχουμε Σχέδιο και Πρόγραμμα, αντί της εφαρμογής Μνημονίου». Σαν να είπε, εμμέσως πλην σαφώς, θα σκίσουμε τα μνημόνια. Είναι όμως πρόσφατες οι ενεργειές σας κ . Μεϊμαράκη όσον αφορά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Μπορεί η πληθώρα του κόσμου να μην έχει καταλάβει τι γίνεται, με την φοροκαταιγίδα που θα πλήξει όλους μας, ευθύς αμέσως με το τέλος των εκλογών, υπάρχει όμως η απαραίτητη εκείνη μερίδα του κόσμου που θα λοιδορήσει τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο κι εσάς με τον άκρατο λαϊκισμό σας. Είναι το κομμάτι εκείνο του εκλογικού σώματος που διάσπαρτο σε όλη την επικράτεια χειροκροτεί και στηρίζει τον μόνο έλλογο πολιτικό φορέα της Χώρας μας. Τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η μερίδα του κόσμου, που μέρα με τη μέρα θα αυξάνεται, αποτελεί τους υγιείς σκεπτόμενα πολίτες που κινούνται βάση προκαθορισμένων αντιλήψεων και ιδεών. Είναι αυτοί που σκέπτονται πρωτίστως το συμφέρον της Χώρας μας, και μετά όλα τα’ άλλα. Είναι αυτοί που θα χαρίσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σ’ αυτούς που θα ξέρουν πραγματικά να συμπεριφερθούν θεσμικά ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Καλόν Αγώνα Έλληνες.