Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

Κοινός παρανομαστής όλων των κυβερνήσεων, της τελευταίας εξαετίας, ήταν η αδυναμία να ασκήσουν πραγματική πολιτική. Πολιτική που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, και όχι η πολιτική που εφαρμόζεται για κάποιες συντεχνίες , όπως επίσης και για κάποια ξένα συμφέροντα.Έκδηλη επίσης είναι η μη χειραφέτηση των λεγομένων μεταρρυθμίσεων, μιας και το πολιτικό κόστος, για την εκάστοτε αστική κυβέρνηση θα ήταν ολέθριο.
Ήδη στο τρίτο φρεσκο-υπογραφέν μνημόνιο, υπάρχουν μέσα οι μεταρρυθμίσεις που προέβλεπαν τα άλλα δύο μνημόνια. Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι, ουδεμία εκ των προηγουμένων κυβερνήσεων, άγγιξε αυτό το λεπτό θέμα των μεταρρυθμίσεων. Όπως και τώρα είναι φανερό ότι, η νέα συγκυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, δεν έχει την πρόθεση για βαθιές κοινωνικές τομές. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά οι αρχηγίσκοι των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, γιατί πριν τους κράξουν οι συντεχνίες, θα τους έχουν «φάει» από μέσα οι δικοί τους. Οπότε η νέα συγκυβέρνηση θα είναι ένας φαύλος, πάλι, κύκλος, με μόνο σκοπό την «μονόπλευρη» εφαρμογή του μνημονίου, δηλαδή μόνο είσπραξη φόρων καθώς και το ξεπούλημα των ασημικών της Χώρας μας. Εξάλλου οι δύο διεκδικητές της εξουσίας διαφώνησαν,  στο ντιμπέιτ, για τα δύο προηγούμενα μνημόνια, και συμφώνησαν για το τρίτο.  Να προσθέσω εδώ ότι, ενώ πολλά κράτη επανέφεραν τους ελέγχους στα σύνορά τους, λόγω των λαθρομεταναστευτικών ροών, καταργώντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τη συνθήκη του Σέγκεν, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος, αντί να ανακαλέσει προσωρινά τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Πάει πολύ, να χαρακτηριστεί ως άγνοια ή αδυναμία, η μη φύλαξη των συνόρων μας. Και μέσα σε όλα αυτά, βγαίνουν και κάποιοι  «επιφανείς» προσωπικότητες όπως, μουσικοσυνθέτες, πρώην πολιτικοί, πανεπιστήμονες, καικαταριούνται τη Χρυσή Αυγή, σαν να φταίει αυτή για όλα. Αδυνατούν όμως όλοι αυτοί, ή μάλλον καλύτερα εθελοτυφλούν να διακρίνουν ότι, οι αδυναμία των αστικών τους κομμάτων να διαχειριστούν ορθά τα κοινωνικά και εθνικά θέματα, είναι αυτό που τους κάνει να τρέμουν από την έλευση των Ελλήνων Εθνικιστών.
Χθες έδωσε στην ΕΡΤ1 μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο αρχηγός μας, Ν. Μιχαλολιάκος, όπου έδειξε κατάφορα ότι, η επίλυση κάποιων ζητημάτων καθίσταται απλή, εάν αυτός που διαχειρίζεται αυτά τα ζητήματα, θέλει πράγματι να λυθούν. Κοντολογίς, έδειξε την πρόθεση της Χρυσής Αυγής ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει εκεί όπου οι άλλοι το βαλαν στα πόδια. Δηλώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη θέληση, την πίστη, το σθένος που πρέπει να διακρίνει όσους θέλουν να ασκήσουν πραγματική εξουσία. Βέβαια αυτό μας το αναγνωρίζουν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, όπου, κάνοντας αρνητικά σχόλια, άμεσα δείχνουν την αποτυχία του πολιτικού κατεστημένου, και έμμεσα την επιτυχία της Χρυσής Αυγής. Πάρτε παράδειγμα τον πρώην υπουργό κ. Α. Ανδριανόπουλο όπου σε κείμενό του αναρτημένο στο διαδίκτυο , έγραψε μεταξύ άλλων: «Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής όμως είναι συνυπεύθυνοι όλοι, με την έλλειψη διορατικότητας, πολιτικών προτάσεων  και πραγματιστικού και νηφάλιου πολιτικού λόγου». Ο κ. Ανδριανόπουλος μας λέει τους λόγους αποτυχίας του πολιτικού κατεστημένου, αλλά συνάμα και ότι αυτοί οι λόγοι έγιναν πλέον, όπλα στα χέρια της Χρυσής Αυγής. Έχουμε πολλά να ακούσουμε και να δούμε όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο αρχηγός μας ότι, την επομένη των εκλογών ουδείς θα  ασχολείται με τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων, αλλά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής.