Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΝΤΙΜΠΕΙΤ

Τελικά η τρίωρη, «υψηλού επιπέδου», συνάντηση των πολιτικών αρχηγών κατέληξε στο να μην δοθούν οι  καίριες απαντήσεις σε αυτά που ταλαιπωρούν όλους τους Έλληνες. Όλοι τους αναλώθηκαν στα ήδη γνωστά πολιτικά  τετριμμένα, που είναι πιο πατημένα και από την άσφαλτο της οδού Πειραιώς. Ο μόνος που έδωσε λύσεις διεξόδου της Ελληνικής κρίσης, ήταν ο αρχηγός μας, ως καλεσμένος του κ. Τράγκα στην εκπομπή «χωρίς αναισθητικό», χθες το απόγευμα. Κάτι σαν ντιμπέϊτ ήταν και αυτό, με αποκλεισμένους τους άλλους αρχηγούς, μιας και οι ερωτήσεις του κ. Τράγκα προς τον αρχηγό μας ήταν αυτές που θα του έκανε αν βρίσκονταν στο ντιμπέϊτ με τους λοιπούς αρχηγούς.
Αυτά που ειπώθηκαν χθες από τον αρχηγό μας, για την εξέλιξη του ντιμπέϊτ των πολιτικών λωποδυτών, για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, για την μη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, όσο και για τις λύσεις διεξόδου που προτείνει η Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνει με πρωτοσέλιδο άρθρο του ο κ. Ιορδανίδης στην σημερινή «καθημερινή», απ’ όπου σας μεταφέρω αυτολεξεί κάποια αποσπάσματα: «Υψηλό αίσθημα «δημοκρατικής» συνειδήσεως και συμπεριφοράς απέκλεισε τη συμμετοχή του γραμματέα της Χρυσής Αυγής από το θέαμα. Ενδεχομένως, όμως, διά του τρόπου αυτού τα πολιτικά κόμματα του «συνταγματικού» τόξου, προσέφεραν καλή υπηρεσία στην άκρα δεξιά, διότι ο αποκλεισμός της εις την πραγματικότητα την ενισχύει, καθώς τη διαφοροποιεί από τις άλλες παρατάξεις. Δεν θα αξιολογήσουμε τις επιδόσεις των πρωταγωνιστών του χθεσινού τηλεθεάματος, που απλώς εν συντομία επανέλαβαν όσα και δημοσίως κατ’ επανάληψη -μέχρι κοπώσεως του κοινού- έχουν διατυπώσει./ Οι θιασώτες του «ευρωπαϊκού ιδεώδους», με τις μονότονες διακηρύξεις της πίστεώς τους στο ευρώ, απλώς συμβάλλουν στην αύξηση του ευρωσκεπτικισμού./ Αλλά οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου έχουν μία ιδιορρυθμία, καθώς στερούνται πολιτικής διαστάσεως, αφού απλούστατα η ακολουθητέα πολιτική των επομένων χρόνων έχει διατυπωθεί με αμείλικτη σχολαστικότητα στο τρίτο Μνημόνιο, που υπέγραψε ο κ. Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός και υπερψήφισαν και κόμματα της αντιπολιτεύσεως – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι./Κατά συνέπεια, οι εκλογείς θα αποφανθούν επί των «δεξιοτήτων», όσων περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων/Η «δεξιότητα» των κομμάτων που άσκησαν την εξουσία επί δεκαετίες δεν ήταν αξιοθαύμαστη. Κυρίως όμως η εφαρμογή των 127 δράσεων σε τρεις μήνες ξεπερνά τις δυνατότητες όλων των διαθεσίμων «δεξιοτήτων» της χώρας.».
Είμαι σίγουρος πως, πριν παρακολουθήσει το ντιμπέϊτ ο κ. Ιορδανίδης, παρακολούθησε την συνέντευξη του αρχηγού μας. Λές και ρετουσάρισε τα λόγια του Νίκου Μιχαλολιάκου και τα προσάρμοσε στο άρθρο του . Όλα όσα είπε ο αρχηγός μας στον κ. Τράγκα, αποτυπώνονται στα άρθρο του κ. Ιορδανίδη, σαν να μην ήταν ο κ. Τράγκας απέναντι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά ο κ. Ιορδανίδης. Πάντως, οι 127 δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως με το τέλος των εκλογών, είναι κάτι που κατατρώει όλους όσους έχουν ασκήσει εξουσία στον τόπο, και ετοιμάζονται να την αναλάβουν, όλοι τους, από κοινού πλέον μιας και τα κουκιά δεν βγαίνουν. Πέρα όμως από τα κουκιά της νέας διακυβέρνησης, που θα μαζευτούν κακήν κακώς, υπάρχουν και τα κουκιά του Έλληνα πολίτη, που δυστυχώς, όσες φορές και αν τα καταμετρήσουμε δεν φτάνουν για τους λογαριασμούς του νέου μνημονίου. Πράγμα που απλά σημαίνει ότι, μνημόνιο δεν δύναται να εφαρμοστεί μιας και το ταμείον είναι μείον. Οι λοιποί αρχηγοί των κομμάτων, μπορεί να λέγουν ό,τι θέλουν επί του θέματος αυτού. Εξάλλου αυτή είναι και η «δουλειά» τους.
Τέλος, ο αρχηγός μας, επεσήμανε στον κ. Τράγκα την «διαφορετικότητα» αλλά και την «αναβάθμιση» της νέας σύνθεσης του κοινοβουλίου, με την πιθανή είσοδο σε αυτή, του κ. Λεβέντη.
(ΥΓ): Πάντως θα ήταν ευχάριστη νότα, για τους παρακολουθούντες το ντιμπέϊτ, αν δεν απουσίαζε ο κ. Λεβέντης. Θα ήταν σαν η Ελλάδα να έθετε παγκοσμίως τους νέους όρους που θα διεξάγονται τέτοιες συναντήσεις ! ! !