Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Στο σημερινό φύλλο της «καθημερινής», 2-9-015, υπάρχει στην τελευταία σελίδα ένα αποκαλυπτικό άρθρο του αγαπητού μεν, κατά τα άλλα δε, υβριστού της Χρυσής Αυγής, κ. Θεοδωρόπουλου με τίτλο «μία σοβαρή εθνική υπόθεση». Ο αρθρογράφος αναφέρετε στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που ταλανίζει τη Χώρα μας. Θα σας μεταφέρω αυτολεξεί μερικά αποσπάσματα από το άρθρο: «Είτε το ονομάσουμε μεταναστευτικό, είτε το ονομάσουμε προσφυγικό, όπως κι αν το ονομάσουμε και απ’ όπου κι αν το προσεγγίσουμε το πρόβλημα είναι πρόβλημα./ Θα μου πείτε η πολιτική ζωή της χώρας έχει άλλα, σοβαρότερα, προβλήματα να λύσει, όπως η σύμπραξη της κ. Κωνσταντοπούλου με τον Λαφαζάνη, προβλήματα υπαρξιακά, ίνα μη είπω οντολογικά.
Και όταν λυθούν αυτά υποθέτω ότι θα βρουν και κάποιο χρόνο για να ασχοληθούν με τα απλά πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η μετακίνηση πληθυσμών από τη Συρία και το Αφγανιστάν στην Ευρώπη ή η φύλαξη των συνόρων. Εξάλλου για μια ακόμη φορά έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας: βαφτίσαμε το πρόβλημα ευρωπαϊκό, απεφάνθημεν για μια ακόμη φορά πως κάποιος άλλος φταίει και προκειμένου να απολέσωμεν την εθνική μας μακαριότητα κατηγορούμε Αμερικανούς και πετρέλαια. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Πώς θα ζήσουν, πού θα ζήσουν, τι θα τρώνε και πού θα βρουν στέγη, αυτό είναι πρόβλημα των Ευρωπαίων. Εμείς έχουμε πλατείες και πάρκα και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Προκειμένου να αναλάβουμε διαχειριστικές έστω ευθύνες κρυβόμαστε πίσω από τον εν γένει ανθρωπισμό ο οποίος καταντάει απάνθρωπος. Η Ελλάδα έχει καταργήσει τα σύνορά της. Κι όλοι αυτοί που κόπτονται περί «εθνικής κυριαρχίας» όταν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις αερολιμένων, την ξεχνούν όταν πρόκειται για μετακινήσεις πληθυσμών./ Οι περίπου 1.500 όμως που φτάνουν ημερησίως στη βορειοανατολική Λέσβο μας φτάνει που έφτασαν ώς εδώ ζωντανοί και μπορούμε να τους προωθήσουμε στην πλατεία Βικτωρίας. Το λιμενικό δεν επαρκεί, ούτε η αστυνομία. Υπάρχουν κι ο στρατός και τα κλειστά στρατόπεδα. Γιατί δεν αναλαμβάνει ο στρατός τη φύλαξη των συνόρων και τον έλεγχο των εισερχομένων; Ταμπού της μεταπολίτευσης κι αυτό. Όποιος προτείνει δραστηριοποίηση του στρατού χρίζεται αυτομάτως επικίνδυνος για τη δημοκρατία. Αν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας θέλουν να μας πείσουν ότι κάτι θα αλλάξει αν απαλλαγούμε από την αριστερά του φραπέ θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόγραμμα αντιμετώπισης του προσφυγικού. Είναι μια ευκαιρία για να αποδείξουν πως μπορούν να παράγουν πολιτική. ».
Άμεσα μας επισημαίνει τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης ο κ. Θεοδωρόπουλος. Ωστόσο, δεν αποφεύγει να επισημάνει και έναν άλλον κίνδυνο που ακούει στο όνομα πολιτικό κατεστημένο. Και μάλλον ο κίνδυνος που ελλοχεύει από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο είναι πολύ μεγαλύτερος, απ’ ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Τις προάλλες ο αρχηγός μας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του κ. Κουρή στο contrachannel. Μεταξύ άλλων είχε πεί: «ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο, τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας.». Σας φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που υποστήριξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Εμμέσως πλην σαφώς ο αρθρογράφος της «καθημερινής» υποστηρίζει, όχι βέβαια γιατί έγινε ξαφνικά οπαδός του Λαϊκού Συνδέσμου, τον ορθό λόγο της Χρυσής Αυγής. Και στο άρθρο του είναι σαν να μας κάνει έμμεση διαφήμιση. Η πολιτική όμως διαφήμιση έχει απώτερο σκοπό την ψήφο. Δεν θα ήταν λοιπόν τραβηγμένο να υποθέσουμε και τον έμμεσο σκοπό του άρθρου του κ. Θεοδωρόπουλου;  Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που είπε ξεκάθαρα το τι πρέπει να γίνει με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, πράγμα που αναγνωρίζουν ακόμη και οι υβριστές μας.