Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Έλλειψη ξυδιού παρατηρείται στην αγορά….. ξέρετε γιατί. Αλλά όσο και να πιούνε, πάλι λυσσάνε απ’ το κακό τους. Ο λόγος για πολλούς δημοσιογράφους – επικριτές μας – που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ξανακληθήκαμε να βάλουμε σε τάξη αλλά και να ξεμπροστιάσουμε, τις ανομίες του πολιτικού συστήματος. Μπορεί βέβαια πριν τις εκλογές, ο κ. Θεοδωρόπουλος της «καθημερινής», να έσκουζε μέσα απ’ την στήλη του για το χάλι που βρίσκεται ο έλεγχος των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας, αλλά σήμερα, σκούζει για τη Χρυσή Αυγή. 
Μάλλον η παρουσία μας, ξανά, στο πολιτικό σκηνικό και δη μέσα στο κοινοβούλιο, του ανεβάζει τη πίεση, και ώρες-ώρες αδυνατεί και ο ίδιος να καταλάβει το τι γράφει. Έτσι, στο σημερινό του άρθρο, 23-9 στην «καθημερινή»,  μιλά για μυστικιστικές εταιρείες, πολύ καλά καμουφλαρισμένες, διακατεχόμενες με τάσεις και θεωρίες μεσαιωνικού τύπου και άλλα τέτοια συναφή, αναφερόμενος βεβαίως στο πολιτικό κίνημα του Λαϊκού Συνδέσμου. Πάρτε μία γεύση από το άρθρο του: «Ας μη γελιόμαστε: η δημοκρατική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας πάσχει από υποθερμία. Δεν αντιδρά ούτε στη γυμνή βία ούτε έχει τη δύναμη να επεξεργαστεί τον ριζωμένο στο υποσυνείδητο αντισημιτισμό. Οσο για τον ανορθολογισμό, αυτός είναι τόσο δημοκρατικά μοιρασμένος στον δημόσιο βίο μας, ώστε να περνάει απαρατήρητος ακόμη και στις πιο ακραίες του εκδοχές. Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή άκρα Δεξιά, από τον μακαρίτη Αλμιράντε ώς την ολοζώντανη Μαρίν Λεπέν, οι Ελληνες νεοναζί έχουν μεταλλάξει τον ανορθολογισμό σε πολιτικό μυστικισμό. Μια σέχτα, με κώδικα ενδυματολογίας και συμπεριφοράς, αυστηρή ιεραρχία και σύνθημα που παραπέμπει σε ιερή αδελφότητα του Μεσαίωνα» Δεν κατάλαβε ακόμη ο κ. Θεοδωρόπουλος, καθώς και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του ότι, δεν περνάνε αυτά στον κόσμο. Δεν ευσταθούν πλέον τα όσα γράφονται και λέγονται για το κίνημα της Χρυσής Αυγής, μιας και δεν αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα ώστε να διαμορφώσει κάποιος σοβαρή πολιτική άποψη. Αντί να ανοίξει τα στραβά του, ο αγαπητός κ. Θεοδωρόπουλος και να δεί ότι,  η σημερινή κατάσταση που ισχύει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γενικότερα για τα όσα μύρια περνούν οι Έλληνες, είναι αποτέλεσμα κάκιστων κυβερνητικών ενεργειών που έχουν τη ρίζα τους πίσω στο παρελθόν. Και εξηγούμαι. Οι κυβερνητικές αποτυχίες παρελθόντων κυβερνήσεων, (Παπανδρέου – Καραμανλή – Σαμαρά ), είχαν ως αποτέλεσμα να στρώσουν το δρόμο για την έλευση του κ. Τσίπρα. Τα αποτελέσματα της πρώτης επαφής των τσιπροκαμμένων με την νομή της εξουσίας τα είδαμε και τα βιώσαμε πάρα πολύ καλά. Μας θεωρεί ο κ. Θεοδωρόπουλος, ό,τι είναι και πρεσβεύουν και οι λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις της Χώρας μας. Ουδέν αληθέστερο. Τι άλλο βέβαια θα μπορούσε να γράψει ο εν λόγω αρθρογράφος, όταν σκόπιμα αποφεύγει να δείξει την έλλογη θέση της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι άλλη από την ορθή παραγωγή πολιτικού έργου. Δεν κατακρίνει ο κ. Θεοδωρόπουλος τον δολοφόνο που του υποδεικνύει το τεντωμένο δάκτυλο, αλλά το ίδιο τα δάκτυλο. Μεγάλος σε ηλικία δεν είναι, ο εν λόγω δημοσιογράφος – συγγραφέας, ώστε να υποπτευθούμε ότι, ου γαρ έρχεται μόνο του, οπότε, το μόνο που μένει να σκεφτούμε είναι ότι πάσχει από το σύνδρομο της δημοσιογραφικής μυωπίας. Πάθηση που επιδεινώνεται όσο οι ιδέες του εθνικισμού θα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερους Έλληνες Πατριώτες.
(ΥΓ): Στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής», η κ. Γεωργιοπούλου, αναφέρεται με αριθμούς, στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κάτι που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά συνάμα κατακρημνίζει και τις «ανησυχίες» του κ. Θεοδωρόπουλου.  Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα του άρθρου: «Σε έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που συντάχθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί συνολικά το κόστος διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης, καταγράφονται στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος ειδικά για μια χώρα στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναφέρουν ότι από την αρχή του χρόνου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2015 διά θαλάσσης έχουν εισέλθει στη χώρα 288.020 μετανάστες, αύξηση 602% σε σχέση με το σύνολο του 2014 (41.048). Μόνο τον Αύγουστο στις ακτές των νησιών υποδοχής έφτασαν 107.843 άτομα, ενώ τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου οι ροές προσφύγων/μεταναστών έχουν ήδη φτάσει τις 53.663. Το μέγεθος του προβλήματος, και οι δυσκολίες στη διαχείρισή του, φαίνεται σε όλη του τη διάσταση αν τα νούμερα αυτά συγκριθούν με τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ιταλία. Σύμφωνα πάντα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι αφίξεις μεταναστών μέσω Μεσογείου προς την Ιταλία ανήλθαν στις 121.500, κατά 29% λιγότεροι από το αντίστοιχο περυσινό νούμερο που ήταν 170.100 άτομα.
Στην έκθεση όμως επισημαίνεται ότι το πρόβλημα διαγράφεται εντονότερο αν συγκριθούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας. Ετσι οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα αντιστοιχούν στο 2,6% του πληθυσμού της χώρας, ενώ για την Ιταλία στο 0,2% του συνολικού πληθυσμού/Οι οικονομικές συνέπειες που καταγράφονται στην έκθεση αφορούν ακυρώσεις διανυκτερεύσεων που στη Λέρο και στη Λέσβο αγγίζουν το 30%. Στην περίπτωση της Κω εκτιμάται ότι οι απώλειες στον κύκλο εργασιών ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Καταγράφονται επίσης συνεχείς ακυρώσεις πτήσεων από το εξωτερικό προς τα συγκεκριμένα νησιά.  »