Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι η δημαγωγία είναι το σαράκι που κατατρώει τη δημοκρατία· έχοντας απόλυτο δίκιο. Ο θεσμός του δημοκρατικού, κατ επίφαση, πολιτεύματος στη Χώρα μας έχει χάσει εξ’ ολοκλήρου την ουσία, αυτών που πραγματικά πρέπει να υποστηρίζει. Το σαράκι που έλεγαν οι πρόγονοί μας ζει και βασιλεύει, και αν καταπολεμιόνταν με ψεκασμό δεν θα υπήρχε και λόγος να ασχολούμαστε.
Η δημαγωγία πάντα συνοδεύεται με το απαραίτητο ποσοστό λαϊκισμού. Λαϊκισμός που είναι απαραίτητος για την επιβίωση του διεφθαρμένου πολιτικού καταστημένου. Αυτό ζητά ο λαός μας και αυτό του πασάρουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας. Η αδυναμία του εκάστοτε διεφθαρμένου πολιτικού, η αν θέλετε καλύτερα η σκοπιμότητα της αδυναμίας να επιτελέσουν τα έργα για τα οποία εκλέχτηκαν, οδηγεί μοιραία στον λαϊκισμό μέσω της απαραίτητης ρητορείας-δημαγωγίας.

Δυστυχώς ο λαός μας, τα πέντε τελευταία χρόνια με την επιβολή των μνημονίων, υποφέρει. Εδώ θα κάνω μία απαραίτητη παρενθετική παρέμβαση. Το βάρος της κατάντιας μας δεν επωμίζονται μόνο οι πολιτικοί, καθώς μέρος της ευθύνης βαραίνει και το εκλογικό σώμα που ακόμη ονειρεύεται τις δημοσιονομικές καταστάσεις που βίωνε η Χώρα μας πριν από το 2008. Καταστάσεις που προσωποποιούσαν τον ανεξέλεγκτο καταναλωτισμό και κατ’ επέκταση την ανατροπή των αξιών. Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι, τέτοιες καταστάσεις να μην ξαναζήσει, αν είναι δυνατόν, ο λαός μας.
Ήδη είμαστε στις αρχές του προεκλογικού αγώνα, και τα πρώτα δήγματα λαϊκισμού των πολιτικών αρχηγών έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Ενώ η Χώρα μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, από πλευράς δημοσιονομικών, λαθρομεταναστευτικών και ηθικών προβλημάτων το μόνο που δεν βοηθά αυτή τη στιγμή είναι η ρητορεία του  λαϊκισμού. Όσοι από εμάς παρακολούθησαν με προσοχή όλες τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, της τελευταίας περιόδου, θα διέκριναν ότι μόνο οι δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου τοποθετούνταν στο ύψος των πολιτικών περιστάσεων. Αγαπητοί αναγνώστες, αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν καθόλου οι ρητορικές κορόνες σε αυτό που βιώνει ο Τόπος μας. Η ανούσια δημαγωγία μόνο θετικά δεν προσφέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Ο αρχηγός μας είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Σκεπτόμενος με πολιτικό ορίζοντα δεκαετιών αποσαφήνισε τα μακροχρόνια συμφέροντα του Έθνους. Σε αντίθεση με τους υπολοίπους φαύλους πολιτικούς αρχηγούς που… αποσαφήνισαν τα βραχυπρόθεσμα σχέδιά τους. Ο αρχηγός μας διαμόρφωσε τις προθέσεις του και τις προτεραιότητές του για το μέλλον της Ελλάδος, υποβάλλοντας μας ένα μακροπρόθεσμο και μεθοδικό σχέδιο, συνάμα επίπονο, για την ανάταση του Έθνους μας. Η υπεύθυνη ηγεσία αυτό πρέπει να πράττει, να ταυτίζεται με το λαό, αλλά και να αντιπαρατίθεται μαζί του, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο για την ευδαιμονία του Έθνους. Είδε κανείς από εσάς ανάλογες κινήσεις, σαν του Νίκου Μιχαλολιάκου, από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς; Προλαμβάνοντάς σας, θα σας απαντήσω ΟΧΙ. Η έξοδος από την κρίση που βρισκόμαστε, πρώτα κρίση αρχών και αξιών και μετέπειτα δημοσιονομική, δεν θα γίνει ούτε αναίμακτα αλλά ούτε με ευχολόγια. Όλοι  μαζί οι Έλληνες πρέπει να βάλουμε πλάτη, αν πραγματικά θέλουμε το καλό του τόπου και κατά συνέπεια το καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αν οι ναζιστές και οι φασίστες, όπως μας ονομάζουν, βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα, εσάς αγαπητοί αναγνώστες θα σας πειράξει ο παραπλανητικός χαρακτηρισμός που μας προσέδωσαν ή ότι οι «κακοί» μας ξελάσπωσαν;