Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Σε κανέναν από τους Έλληνες που γνωρίζουν την πραγματική ιστορία της Χώρας μας, δεν κάνουν εντύπωση τα τερτίπια των αριστερών. Αυτοί είναι και δεν αλλάζουν, όσα χρόνια και αν περάσουν. Τους ξέραμε, όπως επίσης γνωρίζαμε εκ των προτέρων και το τι θα κάνανε, αν ποτέ κυβερνούσαν.

Υπάρχουν όμως πολιτικοί συνδυασμοί που ενεργούν βάση το προσωπικό όφελος των μελών τους όπως και των αφεντικών τους σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι ΑΝΕΛ για παράδειγμα, συνέπραξαν με το Σύριζα, κοπτόμενοι για το καλό του τόπου , όπως ευαγγελίζονταν. Μάλιστα οριοθέτησαν και τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές, εφιστώντας μάλιστα την προσοχή όλως μας, πως αν παραβιαστούν οι γραμμές αυτές, θα γίνει Κούγκι. Η πρώτη γραμμή που παραβιάστηκε ήταν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Μα θα πει κάποιος, οι ΑΝΕΛ το καταψήφισαν. Ναι, το καταψήφισαν, αλλά πέστε μου εσείς, τι αλλάζει που απ’ τη μία καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, και απ’ την άλλη συνεχίζουν να στηρίζουν το Σύριζα; Όσον αφορά την κυβερνητική συμμαχία δεν αλλάζει τίποτε. Αλλάζει όμως και σε μεγάλο βαθμό στα μάτια του Ελληνικού λαού. Σε αυτούς που πίστεψαν πως οι ΑΝΕΛ θα είναι τολμηροί και άκαμπτοι σαν τους χρυσαυγίτες. Σε αυτούς τους Έλληνες, πράγματι έκανε αλγεινή εντύπωση η στάση του Καμμένου και των συνοδοιπόρων του.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά το Ποτάμι. Γράφει σήμερα στην «καθημερινή» ο κ. Ζούλας: «Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Θεοδωράκης. Αφορμή στάθηκε η επιστολή του πρωθυπουργού στους ομολόγους του που υποστήριζε ότι το δημοψήφισμα αποφασίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, γεγονός που ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «πρωτοφανές», υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό ότι το μόνο αντιπολιτευτικό κόμμα που εγκρίνει τις επιλογές του, είναι το νεοναζιστικό μόρφωμα του κ. Ν. Μιχαλολιάκου. Είναι αδιανόητο να επικαλείται ο πρωθυπουργός τη Χ.Α  ως πειστήριο ενίσχυσης της δημοκρατικής του νομιμότητας.»
Δεν θα σχολιάσω για το πόσο νόμιμος πολιτικός σχηματισμός είναι η Χρυσή Αυγή, αποδεικνύεται εξάλλου σε καθημερινή βάση από τα πολικά δρώμενα, και όχι μόνο. Απουσία  επιχειρημάτων προσπαθούνε οι ποτάμηδες να κάνουν σπέκουλα για πράγματα που δεν ισχύουν. Ισχύει όμως η ξεδιάντροπη στάση που κράτησαν οι ποτάμηδες, εντός της ολομέλειας της βουλής, όταν μέσω του ανδρείκελου που έχουν σαν αρχηγό, είπαν στον πρωθυπουργό: «φέρε ό,τι συμφωνία να’ναι και εμείς θα την ψηφίσουμε». Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει, κύριε Θεοδωράκη. Φέρε μνημόνια είπες στον Τσίπρα, τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βογκάει. Ναι, γνωρίζουμε κ. Θεοδωράκη ότι είσαι φερέφωνο της ολιγαρχίας που λυμαίνεται τον τόπο, αλλά ξεβρακωθήκατε μπροστά στα μάτια του Ελληνικού Λαού, με τη στάση σας μέσα στο κοινοβούλιο.
Η προηγούμενη συγκυβέρνηση ακυρώθηκε από τον Ελληνικό λαό, για τα αντιλαϊκά μέτρα που εκτέλεσε, αλλά και από τις διώξεις, που απροκάλυπτα έκανε, ενάντια στους Έλληνες Εθνικιστές. Ό,τι έχει απομείνει από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα εξαχνωθεί σε βραχύ χρόνο. Το ίδιο θα συμβεί και για τους άλλου δύο σχηματισμούς, ΑΝΕΛ – Ποτάμι. Ο Ελληνικός λαός θα δώσει και πάλι τη λύση.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι φαϊνάνσιαλ τάιμς γράφουν στην ιστοσελίδα τους: «έτοιμος να υπογράψει την άνευ όρων παράδοση ο Τσίπρας».
ΥΓ. τα όπλα στη φαρέτρα των Ελλήνων Εθνικιστών αναβαθμίστηκαν κατά πολύ, μετά την αποφυλάκιση του συναγωνιστή Η. Κασιδιάρη. Τις επόμενες ώρες αναμένεται ομοβροντία δηλώσεων του στυλ : η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- ΧΑ, ελευθέρωσε τον Κασιδιάρη ! ! !