Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Την ίδια ώρα που γινόταν η ολομέλεια, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη μαίνονταν ο πετροπόλεμος μεταξύ των «παιδιών» και των ΜΑΤ, με τις εικόνες αυτές να κάνουν τον γύρω του κόσμου από τα διεθνή ΜΜΕ που βρίσκονται στη Χώρα μας. Άλλο ένα πλήγμα για τη Χώρα μας. Η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και η αντιπολίτευση από τη μία δεν εγείρει θέμα μομφής για την κυβέρνηση, και από την άλλη δεν απασχολούν μία αριστερή κυβέρνηση δεδηλωμένεςκαι αηδίες. Εφόσον αυτοί κατέλαβαν την εξουσία, χαζοί να την παραδώσουν μία κι έξω; Το πακέτο- έκπληξη ψηφίστηκε και μαζί με αυτό και η καταδίκη του Ελληνικού λαού. Ήδη αναφέρεται στις οικονομικές στήλες πως, η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσον αφορά τους φόρους , θα ανέλθει κοντά στα 4 ΔΙΣ ευρώ.
 Αναφέρθηκε επίσης και κάτι άλλο σημαντικό και το οποίο σας το μεταφέρω αυτολεξεί από την οικονομική στήλη της «καθημερινής»: «δραματικές ήταν οι επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές τους τελευταίους μήνες, με την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, και την τραπεζική αργία. Σύμφωνα με εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ, η οικονομία θα βυθισθεί σε ύφεση φέτος και το 2016, τα πρωτογενή πλεονάσματα θα εξανεμιστούν, με αποτέλεσμα το χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, να σημειώσει εκρηκτική αύξηση/ ο κίνδυνος επιπλοκών φαίνεται πως είναι ο λόγος της ξαφνικής έλευσης του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη/Κομισιόν και ΔΝΤ θεωρούν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς γενναία αναδιάρθρωση γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει επιπλοκές στη σύναψη συμφωνίας». Ξέρετε ότι η οικονομική ύφεση αναζωπυρώνει την ανεργία με όλα τα συνεπακόλουθα αυτής. Ξέρετε επίσης ότι η κυβέρνηση κοιμάται όρθια όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα γύρω μας, όσον αφορά το εξωτερικό χρέος της Χώρας μας. Ο αμερικανός υπουργός κ. Λιού, ήρθε στην Ευρώπη για να κάνει το διαμεσολαβητή μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ- ΚΟΜΙΣΙΟΝ, μπας και γίνει αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας μας τόνισε χθες βράδυ ότι είχε να διαλέξει μεταξύ δύο επιλογών, ή μνημόνιο ή χρεοκοπία. Αλήθεια κ. Τσίπρα, σε συνομιλίες με τους υπερατλαντικούς «συμμάχους» μας, και ειδικά με τον κ. Λιού ήρθατε καθόλου σε επαφή; Ήρθε σε επαφή μαζί του ο κ. Βαρουφάκης όταν επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο; Γιατί και ο πλέον ανίδεος στις διαπραγματεύσεις καταλαβαίνει ότι, όταν δύο έθνη, με το ένα ανίσχυρο του άλλου έχουν κοινό σκοπό, αλλά διαφορετικά συμφέροντα, τότε εύλογη θεωρείται η παροχή βοήθειας του ισχυρού προς τον αδύνατο, τουλάχιστον σε διαπραγματευτικό επίπεδο. Αλλά τι ρωτάω; Μου διέφυγε ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε σημαντική συνέντευξη μετά της απαραίτητης φωτογραφίσεως σε μεγάλο περιοδικό των ΗΠΑ. Αλλά μιας και αποπέμψατε τον κ. Βαρουφάκη, δεν νομίζετε κ. Τσίπρα ότι η επίσκεψη του κ. Λιού και η συνάντησή του με ευρωπαίους ομολόγους του, αφορούσε και την Ελληνική πλευρά, και ότι μάλλον κάποιος θα έπρεπε να κινηθεί για τα αυτονόητα, έστω και σε επίπεδο πρεσβευτών; Μάλλον δεν εξαντλήσατε όλες τις διαπραγματευτικές ικανότητες κ. Τσίπρα. Απλά μας δείξατε για άλλη μία φορά την πολιτική σας αδυναμία να διαχειριστείτε δύσκολες καταστάσεις.
Φίλοι συναγωνιστές έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας με τούτους που έχουμε μπλέξει. Το σίγουρο είναι ότι, το πακέτο που ψήφισαν χθες σύντομα θα χρίζει αναθεώρησης προς τα πάνω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες όλων μας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, όπως μπροστά είναι και για την κυβέρνηση Τσίπρα με τους παρατρεχάμενους, οι εκλογές. Δεν θέλει πολύ σοφία για να καταλάβει κάποιος ότι τα μέτρα που έρχονται, απλά δεν δύναται να εφαρμοστούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.