Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

«ΕΙΔΑ» ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Μέχρι και τα καθεστωτικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν το τρίτο μνημόνιο, που ήδη βρίσκεται προ των πυλών της Χώρας μας, ως ένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα έχει ποτέ η Ελλάδα. Ήδη τα μέτρα προϋπολογίστηκαν κάπου στα 85 ΔΙΣ ευρώ, που αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και αυξητικές τάσεις, όσο το μνημόνιο προχωρά. Έχει κανείς την εντύπωση ότι το τρίτο μνημόνιο θα έχει πολλές διαφορές από μία τακτική χρεωκοπία της Χώρας μας ή να το πω αλλιώς, μία αναίμακτη έξοδο από την ευρωζώνη; 
Ελάχιστες είναι οι διαφορές μεταξύ των, αλλά δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.
Επί δεκαεπτά ώρες ήσαν κλεισμένοι σ’ ένα δωμάτιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους δανειστές και δανείστριες. Επί δεκαεπτά ώρες τα κοράκια των Βρυξελλών επέβαλλαν τους όρους τους. Επί δεκαεπτά ώρες οι αντιστάσεις, από πλευράς πρωθυπουργού, φαινόντουσαν ανύπαρκτες. Επί δεκαεπτά ώρες σύρονταν η Ελλάδα, όπως έσερνε ο Αχιλλέας τον Έκτορα έξω απ’ τα τείχη της Τροίας. Επί δεκαεπτά ώρες η Ελλάδα ξεφτιλίζονταν για άλλη μία φορά στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Επί δεκαεπτά ώρες η αξιοπρέπεια των Ελλήνων γινόταν σκουλήκι στις σόλες των ευρωπαίων. Επί δεκαεπτά ώρες η υπερηφάνεια ενός λαού μετατρέπονταν σε γονυπετή οίκτο στα πόδια των ευρωπαίων. ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΩΡΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Δεν θυμάμαι να υπήρξε στα νεότερα πολιτικά χρονικά  της Πατρίδος μας τέτοια εθνική κατάντια. Δεν θυμάμαι να ξαναπέρασε από την Ελλάδα τέτοιος πρωθυπουργός. Ειλικρινά σας λέω, καθ’ όλο το δεκαεπτάωρο των διαπραγματεύσεων ένιωθα να μου παίρνουν ένα κομμάτι του εαυτού μου, ένιωθα την αξιοπρέπεια μου σαν να μην υπάρχει πλέον, ένιωθα τη ντροπή να βγαίνει από μέσα μου. Έρχονταν στιγμές που έλεγα ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ειλικρινά δεν περίμενα ο πρωθυπουργός να αφήσει να συμβούν όλα τα προαναφερόμενα. Δεν περίμενα ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην κρατηθεί τουλάχιστον στο ύψος που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Ο πρωθυπουργός, δεν εκπροσωπούσε στις Βρυξέλλες τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του κόμματός του, εκπροσωπούσε τον καθένα και τη καθεμιά από εμάς, εκπροσωπούσε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Δεν είχε το δικαίωμα να συμπεριφερθεί κατ’ αυτό τον τρόπο. Οι πρωθυπουργοί δρουν βάση εντολών που δίδει ο λαός. Και ο λαός ήταν ξεκάθαρος προ μερικές ημέρες. Και προδόθηκε βάναυσα. Αξίες όπως, η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια και το ήθος ενός ολόκληρου λαού, γκρεμίστηκαν από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού μας, στα ανακτοβούλια των Βρυξελλών.
Υπό το φόβο μιας τακτικής ή άτακτης χρεοκοπίας, ο κ. Τσίπρας έφερε από τις Βρυξέλλες και την ταφόπλακα του Ελληνικού Έθνους. Τι λεπτομερώς περιλαμβάνει η «ταφόπλακα», θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες. Ένα όμως είναι σίγουρο ότι δεν περιλαμβάνεται, και αυτό είναι η Εθνική Κυριαρχία.