Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ!

Στις αρχές του 17ου αιώνα, που η Πρωσία ήταν στις μεγάλες της δόξες, βασιλιάς της ήταν ο Φρειδερίκος Γουλιέλμος ή Μέγας όπως τον αναφωνούσαν, μιας και ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλης της Ευρώπης. Ο Φρειδερίκος λοιπόν κάθε καλοκαίρι, πήγαινε σε μια εξοχική κατοικία, κοντά στις όχθες ενός ποταμού. Δίπλα στο ποτάμι, είχε τον μύλο του και ένας μυλωνάς. Από αυτό το μύλο ζούσε την οικογένειά του φτωχικά μεν, αλλά την ζούσε. Ο μύλος όμως όταν δούλευε, έκανε θόρυβο, από τον οποίο ενοχλούνταν ο Φρειδερίκος και δεν μπορούσε να ησυχάσει. Έτσι λοιπόν μια μέρα, πήγε ο Βασιλιάς στον φτωχό μυλωνά και προσπαθούσε να τον πείσει, να του πουλήσει τον μύλο. Ο μυλωνάς όμως αρνούνταν κι έλεγε του βασιλιά: «δεν πουλάω το βιός μου, γιατί μετά πως θα ζω την οικογένειά μου».
Είδε κι απόειδε ο Βασιλιάς κι άρχισε τις απειλές. «Αν δεν μου πουλήσεις το μύλο, θα βάλω να σε συλλάβουν και να σε φυλακίσουν», είπε του μυλωνά. Κι ο φτωχός και ασήμαντος ανθρωπάκος, τότε γύρισε προς αυτόν που ήταν ο φόβος και ο τρόμος ολόκληρων λαών και με περίσσιο θάρρος του είπε: «Βασιλιά μου, εσύ μπορεί να με φυλακίσεις άδικα, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ». Ο βασιλιάς περιχαρής, μιας και στη χώρα του η δικαιοσύνη λειτουργούσε, απεχώρησε χωρίς να ξαναενοχλήσει το μυλωνά.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν δύο δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν εντός της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα.. Η μία είναι από το ΣτΕ, που ακούστηκε με βρόντο, και η άλλη από την ολομέλεια του δικαστηρίου της ΕΕ, που δεν ακούστηκε καθόλου μιας και πέρασε στα μουγκά. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι, η ΕΚΤ μπορεί να αγοράζει χρεόγραφα άλλων χωρών- μελών, οι οποίες χώρες-μέλη, βρίσκονται υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει όλα τα ελληνικά ομόλογα, να αποφύγει η Χώρα μας τη χρεοκοπία, αλλά απ’ την άλλη η ΕΚΤ και κατ’ επέκταση η ΕΕ να έχει το γενικό πρόσταγμα για το τι θα γίνεται πλέον στη Χώρα μας. Πώς είχε πει ο Τσίπρας, ότι θα βαράμε νταούλια και θα χορεύουν οι ευρωπαίοι, έ, τώρα θα βαρούν τα νταούλια απ’ τις Βρυξέλλες και θα χορεύουμε εμείς. Αυτή η απόφαση βέβαια του ευρωπαϊκού δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 123 της συνθήκης λειτουργίας της ΕΕ. Με τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά την παρακώλυση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ουδεμία εντύπωση θα μου έκανε το γεγονός, αν οι εταίροι μας προβούν, κάνοντας κερδοσκοπική χρήση της παραπάνω δικαστικής απόφασης, εις βάρος της Χώρας μας.  Αυτά απ’ τας ευρώπας.
Ας δούμε πρώτα τα δικά μας. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κατά το έτος 2012. Ενώ το ίδιο δικαστήριο έκρινε ως αναγκαίες τις αντίστοιχες περικοπές κατά τα έτη 2010 – 2011. Το παράδοξο στην τελευταία απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι άλλη από την επιλογή που έγινε στις συντάξεις. Έκριναν λοιπόν οι πανεπιστήμονες του ΣτΕ ότι οι αντισυνταγματικές περικοπές θα αφορούν συντάξεις της τάξεως από 1000 έως και άνω των 2000 ευρώ, κρίνοντας πως η περικοπή αυτών δεν μπορεί να παραβιάζει αυτό που αποτελεί τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, δηλαδή τη χορήγηση στον συνταξιούχο τέτοιων παροχών που να του επιτρέπουν τον αξιοπρεπή βίο.  Ενώ, όπως όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά, οι περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς κάτω του χιλιάρικου, δεν παραβιάζουν τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, οπότε καλά κάνουν και τις πετσοκόβουν. Μάλιστα το ΣτΕ δεν παρέλειψε στην τελευταία του απόφαση να πριμοδοτήσει όλες τις συντάξεις ως εξής: 0 % αύξηση μέχρι 1000 ευρώ, για 1000-1500 ευρώ 10 %, για 1500 ευρώ και άνω 15 %. Οπότε κάποιος που παίρνει σύνταξη 2000 ευρώ, θα λάβει και ένα τρακοσάρι δώρο απ το συμβούλιο.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής  είναι η κάθαρση της δικαιοσύνης από τα παραδικαστικά κυκλώματα που καλύπτουν τα εγκλήματα της διεφθαρμένης εξουσίας.
ΥΓ: Στη συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ και στο άρθρο 123 μπορείτε να δείτε γιατί είναι παράνομη η παραπάνω απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.