Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΑΠΙ!

ELPIDA
Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Με το κερί ψάχνει η κυβέρνηση να βρει λεφτά ώστε να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της Χώρας μας. Κάπου διάβασα ότι  ετοιμάζονται να βάλουν «χέρι» και στα αποθεματικά των ΔΕΚΟ. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι Συριζαίοι στράγγισαν το όποιο αποθεματικό είχε η Χώρα μας. Όλα τα κράτη έχουν κάποια ποσά που τα κρατούν για ώρα ανάγκης. Εμείς τα διαθέσαμε και τα τελευταία που είχαμε για να πληρώσουμε τους δανειστές μας, δήθεν για να φανούμε οι καλοί υποτελείς προς αυτούς, και με το χέρι απλωμένο ύστερα, να ζητιανεύουμε μπας και μας δώσουν καμιά δεκάρα.

Απ την άλλη έχουμε δυο μέρες που ασχολούνται τα κανάλια και οι εφημερίδες με την επιτροπή της βουλής που ασχολείται με το θέμα της ΕΡΤ. Με ποιόν πιάστηκε η Κωνσαντοπούλου, τι της είπε ο Μεϊμαράκης, και άλλα τέτοια φαιδρά, ενώ σημαντικότερα ζητήματα ταλανίζουν τη Πατρίδα μας και τα διαβάζουμε μόνο στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Σας μεταφέρω από το φύλλο της σημερινής, 27-5-015, «καθημερινής»: «συναγερμό σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ σήμανε η σύλληψη 28 χρόνου Σύρου ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητό του, ούτε λίγο ούτε πολύ, 95.000 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Ο νεαρός προσπαθούσε να εξέλθει της Χώρας μας από το τελωνείο Κήπων. Κρίθηκε ύποπτος για πιθανή διασύνδεση με δίκτυα τζιχαντιστών, και κρατείται στην Αλεξανδρούπολη». Όπως καταλαβαίνετε κυρίες και κύριοι αναγνώστες, με τόσα φυσίγγια δεν πας για κυνήγι αλλά για πόλεμο. Πολλοί συνειρμοί μπορούν να γεννηθούν από αυτό το περιστατικό, και που άπτονται της ασφάλειας της Χώρας μας.  Είναι επίσης βέβαιο ότι η Χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει και  με ό,τι μπαγκάζια γουστάρουν. Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια της Πατρίδος μας. Πολλάκις έχουν τονίσει το πρόβλημα αυτό οι συναγωνιστές βουλευτές μας τόσο εντός του κοινοβουλίου, όσο και όπου αλλού τους δίνεται η δυνατότητα. Χθες διάβαζα ότι έκανε παράπονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του 15% τοις εκατό κόμματος, που όσο πάει και μειώνεται, στην Τασία για την μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία. Κύριε Καραγκούνη το ενδιαφέρον σας μας συγκίνησε!!! Αλλά ό,τι και να πείτε, ό,τι και να πράξετε εκ των υστέρων, δεν πρόκειται κανείς να σας πάρει πλέον στα σοβαρά.
Τέλος, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, διαβάζω πως θα επέλθει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και δανειστών. Επειδή όμως αύριο θα υπάρχει, όπως είναι πάλι φυσικό, κίνδυνος εξόδου και επιστροφή στη δραχμή να σας πω και κάτι ευχάριστο. Έχετε δει την Τασία έξαλλη να προσπαθεί να κρατήσει δια της βίας τους λαθρομετανάστες εντός της Χώρας μας; Θα το δείτε αν επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και κανένας πλέον από τους παράτυπους, όπως τους λένε, δεν θα θέλει να μείνει στη Πατρίδα μας, και ο νοών νοείτω.

Σ. Παιδάκος
Τ.Ο. Αγρινίου