Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του υπ. Ευρωβουλευτή Ντάικου Κωνσταντίνο στο Katochi News


«Χρυσή Αυγή» στις Ευρωεκλογές, 12 ερωτήσεις στον Αιτωλοακαρνάνα υποψήφιο Κ. Ντάικο. [Δ.Κ για το katochi News]

1. Λίγα πράγματα για τον Κων/νο Ντάϊκο.
Απ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Περδικάκι Βάλτου το 1978. Είμαι ηλεκτροτεχνίτης και τα τελευταία χρόνια διατηρώ κτηνοτροφική εκμετάλλευση.
Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και υπεύθυνος πολιτικής οργάνωσης της Τ.Ο. Αγρινίου.

2. Γιατί δεν ασχολήθηκες με τα κοινά του τόπου σου και επέλεξες τις Ευρωεκλογές;

Απ.: Πιθανότατα δεν γνωρίζετε ότι συμμετείχα στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Εθνική Συσπείρωση», υποστηριζόμενο από τη Χρυσή Αυγή, καθώς επίσης και στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ως υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. 
Είναι ύψιστη τιμή για μένα η απόφαση του Αρχηγού μας Νίκου Μιχαλολιάκου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος για τις Ευρωεκλογές, την οποία ως πολιτικός στρατιώτης αποδέχθηκα.

3. Επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής για την Ευρώπη.

Απ: Η Χρυσή Αυγή πιστεύει στην Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων. Πιστεύει στη φυλετική συγγένεια των λαών της, την κοινή πολιτιστική κληρονομία, τις αρχές και τις αξίες της, που αν θέλετε είναι γέννημα του ελληνικού πολιτισμού. Πιστεύει στην συνεργασία των Λαών της σε κάθε επίπεδο και επιδιώκει την έμπρακτη στήριξη στα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαστε οι Ακρίτες της Ευρώπης, πρέπει να το σεβαστούν και να πράξουν ανάλογα.

4. Πως φαντάζεστε την Ευρώπη στο μέλλον;

Απ: Η Ευρώπη των Εθνικιστών θα λειτουργεί με σεβασμό στην ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και τη διαφορετικότητα του κάθε ευρωπαϊκού λαού μέχρι τα Ουράλια Όρη, που αποτελούν και τα φυσικά της σύνορα. Δεν θα λειτουργεί ως υποχείριο ξένων δυνάμεων, ούτε ως εκτελεστικό όργανο των διεθνών τοκογλύφων, αντιθέτως θα είναι η ηγέτιδα δύναμη του πλανήτη κατευθύνοντάς τον υπό τις επιταγές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

5. Η θέση της Χρυσής Αυγής για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Απ: Τα αποτελέσματα της ανεύθυνης αγροτικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων τις τρεις τελευταίες δεκαετίες ήταν η διάλυση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας μας, που αποτελούσαν έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της οικονομίας της χώρας μας. Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάραξε την αγροτική της πολιτική υιοθετώντας την πολιτική των επιδοτήσεων, χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό, την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σε θέματα ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και φυσικά χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους. Οι επιδοτήσεις δόθηκαν για την αύξηση της παραγωγής και την ενίσχυση της οικονομίας, κάτι που δεν συνέβη δυστυχώς στη χώρα μας. Χωρίς την καθοδήγηση της πολιτείας για τη σωστή χρήση των επιδοτήσεων ο πρωτογενής τομέας αποδεκατίστηκε, αφού τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έφτασαν στο σημείο να είναι πιο ακριβά από τα εισαγόμενα.
Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην αυτάρκεια σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης. Αυτό που λέμε διαρκώς και πιστεύουμε είναι ότι μπορούμε και πάλι να παράγουμε. Μπορούμε μόνοι μας να επιδοτήσουμε την παραγωγή, εφ’ όσον προχωρήσουμε σε εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.

6. Πιστεύεις στη σωτηρία της χώρας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ;

Απ.: Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα πορεία της χώρας μας μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ, μάλλον καταστροφή αποδεικνύεται και όχι σωτηρία. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε και τη χώρα μας και την Ε.Ε. μέσω της πολιτικής που θα ασκηθεί από το Κίνημά μας.

7. Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα υποστηρίζατε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη;

Απ: Στη Χρυσή Αυγή πιστεύουμε σε μια ισχυρή, ανεξάρτητη και ελεύθερη Πατρίδα. Προϋπόθεση για την επίτευξη των ανωτέρω είναι η ύπαρξη ενός ισχυρού εθνικού νομίσματος και για το λόγο αυτό ήμασταν αντίθετοι στην είσοδο της χώρας μας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση. Επιθυμούμε τη σταδιακή απεμπλοκή της Ελλάδας από το ευρώ, αναλογικά με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας. Στόχος, μια ισχυρή Ελλάδα!

8. Η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει;

Απ: Να άλλο ένα σημείο όπου κρίνεται επιτακτική η ανάγκη λογιστικού ελέγχου. Έτσι θα μάθουμε όλοι οι Έλληνες τι πραγματικά έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει.

9. Εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας εντός στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή εκτός;

Απ.: Είναι αναγκαία η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της πατρίδας μας προς όφελος του Ελληνικού λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, αφού και η ίδια θα αποκομίσει οφέλη.

10. Τί είναι για σας πατρίδα. Μια έννοια, ένας όρος, ιδεολογία;

Απ.: Είναι ξεκάθαρο από τον ίδιο το Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν έστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»
Τι περισσότερο να πω εγώ λοιπόν;



διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ