Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης κατά των επίορκων ανακριτριών από τον πολιτικό κρατούμενο Γιάννη Λαγό

Κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης κατά των επίορκων ανακριτριών από τον πολιτικό κρατούμενο Γιάννη Λαγό


Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Λαγός κατέθεσε πριν λίγο αίτηση εξαίρεσης κατά των επίορκων ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου.
Ως εκ τούτου η όλη διαδικασία των πολιτικών διώξεων έχει για την ώρα ανασταλεί
Όπως αιτιολογείται και στην αίτηση εξαίρεσης οι δύο ανακρίτριες κατηγορούνται για τις παρεμβάσεις τους στο έργο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην κατάλυση της ελευθερίας του λόγου και για το γεγονός ότι ασκούν μία δίωξη με ξεκάθαρα πολιτικά κριτήρια με την λογική της συλλογικής ευθύνης.
Παράλληλα, κατατέθηκε και μήνυση κατά των Κλάπα και Δημητροπούλου για την παράνομη πράξη της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τελέστηκε από την Τακτική Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια και από την Επίκουρη Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια κατά την εκτέλεση του ανακριτικού τους έργου ως λόγος εξαίρεσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η αίτηση εξαίρεσης:


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
(δια μέσω του κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών)
ΑΙΤΗΣΗ
(κατ’ άρθρο 15  Κ.Π.Δ.)
Του Ιωάννη ΛΑΓΟΥ, του Ευαγγέλου, Βουλευτή Β΄ Πειραιώς, (ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).
Περί  ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΣ
Των ορισθεισών με την με αρ. 9/2013 απόφαση της Ολομέλειας Εφετείου Αθηνών, στην με ΑΒΜ Φ13/3990 ποινική δικογραφία Ειδικών Ανακριτριών α)  Ιωάννα ΚΛΑΠΑ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑ, Τακτικής Ειδικής Ανακρίτριας, β) Μαρία ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ Επίκουρης Ειδικής Ανακρίτριας.
Α.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Είμαι Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εκλεγείς στην Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς, στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012. Η έντονη κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το αξιακό μου σύστημα και το σεβασμό που δείχνω απέναντι στους θεσμούς. Ως είναι γνωστό την 28.09.2013, παντελώς αιφνιδιαστικά, συνελήφθην μετά του Γενικού Γραμματέα του κόμματος μας, κ. Νικόλαου Μιχαλολιάκου και των Βουλευτών κ. Ηλία Κασιδιάρη, κ. Ηλία Παναγιώταρου, κ. Νικόλαου Μίχου και κ. Χρήστου Παππά, χωρίς προσέτι μέχρι εκείνη την στιγμή να έχουμε λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ενώ στη συνεχεία κατόπιν προσαγωγής μας ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη, για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτό προβλέπεται και τιμωρείται αντίστοιχα στις διατάξεις του άρθρου 187 παρ.1 και 3 ΠΚ. Είναι γνωστό, ότι έλαβαν χώρα σειρά νομικών και συνταγματικών  παραβάσεων αφού -όντας κοινοβουλευτικά πρόσωπα- μας συνέλλαβαν χωρίς προηγουμένως να αρθεί η βουλευτική ασυλία μας, όπως προβλέπεται από το ισχύον Σύνταγμα και ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία για την άσκηση της ποινικής δίωξης.
Μετά ταύτα απολογήθηκα την 01.10.2013 ενώπιον των Ειδικών Ανακριτών του Ν. 4022/11 και κρίθηκα προσωρινά κρατούμενος. Παράλληλα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε δεκάδες πρόσωπα που τυγχάνουν είτε φίλοι, είτε υποστηρικτές, είτε μέλη, είτε στελέχη αλλά ακόμη και σε άσχετα πρόσωπα με τον πολιτικό μας φορέα. Δεκάδες εξ αυτών έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Ανάμεσά τους έξι (6) Βουλευτές του κόμματος μας, μεταξύ των οποίων και ο Αρχηγός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος και Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Γ. Μιχαλολιάκος.
Ως γνωστόν, η κύρια ανάκριση αρχικά ανατέθηκε και διενεργήθηκε από τους Ειδικούς Ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών του Ν. 4022/11 κκ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα. Εν συνεχεία η υπόθεση κατόπιν της με αρ. 9/2013 και από 17.10.2013 απόφασης της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, ανατέθηκε στην Δικαστή του Εφετείου Αθηνών, Εφέτη, κα Ιωάννα Κλάπα -Χριστοδουλέα και ο επικουρικός ρόλος στο ως άνω ανακριτικό έργο, στην Εφέτη κα Μαρία Δημητροπούλου - Ανδρεάδου.
Δηλαδή τους ανατέθηκε η υπόθεση με το σκεπτικό ότι η διερεύνηση της εμπλοκής ημών των κατηγορουμένων στη συγκεκριμένη ποινική δικογραφία, πέραν των άλλων, λόγω της πολιτικής μας ιδιότητας, αλλά και των ευρύτερων προεκτάσεων στην πολιτική ζωή του τόπου επιβάλλεται να έχει τα εχέγγυα της ασφαλούς και ταχείας διεκπεραιώσεως από έμπειρο/ους Δικαστή/ές και δη Εφέτη/ες.
Η ταχύτητα όμως σε καμία περίπτωση δεν υπονοήθηκε ότι σημαίνει έκπτωση στα υπερασπιστικά μας δικαιώματα, αλλά αντιθέτως και κυριαρχικώς, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, τον οποίο εκπροσωπούμε δια της ιδιότητας μου/μας, και εν ονόματί ΤΟΥ απονέμεται η Δικαιοσύνη.
Φρονούμε, ότι η ανωτέρω διαπίστωση από την ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία, παρέχει τα εχέγγυα διασφάλισης της νομιμότητας και της προστασίας του πολιτικού βίου του τόπου σε όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις του και κυρίως προς την κατεύθυνση της προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας και της ταυτόχρονης εφαρμογής των κανόνων δικαίου που διασφαλίζουν πράγματι την νόμιμη διαδικασία διερεύνησης μιας ποινικής υποθέσεως, η οποία τόσο εύκολα επιχειρείται να ακυρωθεί από τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
Η "συνεργασία" της πολιτικής εξουσίας και των Δικαστικών Αρχών υπό την έννοια και μόνον της αποδοχής των πολιτικών προεκτάσεων που είχε η υπόθεση στον Πολιτικό Βίο της χώρας, είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό υπό την έννοια της προστασίας του Συντάγματος, των Νόμων και της Κοινοβουλευτικής Λειτουργίας και σε καμία περίπτωση ως ευκαιρία ψηφοθηρικής καπηλείας ή εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.
Πλείστα γεγονότα τοις πάσι γνωστά, τεκμηριώνουν παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στην Δικαστική και χειραγώγηση αυτής για πολιτικές σκοπιμότητες [πχ. αυθόρμητη ομολογία τέως Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη (Τάκη) Μπαλτάκου].
Το γεγονός δε ότι η υπόθεση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με νομικούς  όρους αναδείχθηκε και από τους λόγους που προβλήθηκαν στην από 04.02.2014 αίτηση εξαίρεσης των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, παρά το γεγονός ότι ασθενώς και αναιτιολόγητα απερρίφθησαν από το Δικαστικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα στο σκεπτικό απόρριψης του αιτήματος που επικαλέστηκε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, στο υπ’ αρ. 250/2014 Βούλευμα του, αναφέρεται ότι οι ανακρίτριες διαχωρίζουν το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή από την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» (για το λόγο αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούν εισαγωγικά) και συνεπώς δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα αφού οι ασκηθείσες διώξεις αφορούν μόνο εμπλεκόμενους Βουλευτές του κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Συγκριμένα παραθέτω αυτούσιο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το υπ’ αρ. 250/2014 Βούλευμα:
Αμέσως μετά οι ίδιες Ανακρίτριες έρχονται σε ευθεία και κάθετη αντίθεση με το σκεπτικό απόρριψης του αιτήματος εξαίρεσης τους, επιβεβαιώνοντας κατ’ ουσίαν τις αιτιάσεις για υπόνοιες μεροληψίας εις βάρος μου/μας.
Συντάσσουν πόρισμα και αιτούνται την ποινική δίωξη ΟΛΩΝ των Βουλευτών του κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά και συμπληρωματικές διώξεις σε ήδη έγκλειστους Βουλευτές, μεταξύ των οποίων κι εγώ.
Ασκούνται συλλήβδην "ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ", ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Στο με αρ. πρωτ. 305 πόρισμά τους, που εστάλη στις 19.02.2014 στη Βουλή, και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες αργότερα από την έκδοση του υπ’ αρ. 250/2014 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, οι Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες αιτούνται πλέον την άρση της Βουλευτικής ασυλίας σε όλους τους Βουλευτές του κόμματος «Χρυσή Αυγή», αποδεικνύοντας με την οριζόντια αυτή ποινική δίωξη ότι ταυτίζουν ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ το πολιτικό κόμμα με την ποινική έννοια της εγκληματικής οργάνωσης. Τα κριτήρια της σκέψης τους στερούνται νομικής βάσης και καθορίζονται αποκλειστικά από ιδεολογικοπολιτική ιδεοληψία.
Είναι σαφές, ότι οι συγκεκριμένες Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες προβαίνουν σε συλλογική ποινική αξιολόγηση των Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» όχι βάσει γεγονότων και πράξεων που τους καταλογίζονται, αλλά ex officio, δηλαδή μόνο με την Βουλευτική τους ιδιότητά και ως μέλη της  Χρυσής Αυγής.
Παρεκτρέπονται, ευθέως και απροκάλυπτα, από θεσμοθετημένες ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και διεξάγουν ανακριτική έρευνα βάσει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
Υιοθετούν την πολιτική θέση των πολιτικών αντιπάλων μας που περιγράφεται με την πολιτική θεωρητική εξίσωση : "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ = ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" (!)*
Τολμώ να ισχυριστώ ότι καλυπτόμενες υπό τον Δικαστικό μανδύα, έχουν "σηκώσει" ιδεολογικά "λάβαρα" διεξάγοντας πολιτική (και όχι Δικαστική) έρευνα εις βάρος μας.
 Μάλιστα, οι κκ. Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες παρασυρόμενες από την μεροληπτική τους διάθεση ότι δηλαδή συνολικά το κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση διαστέλλοντας την αξία του δικογραφικού υλικού  "δεν διστάζουν" να ισχυριστούν ότι:«….Ειδικότερα η ένταξη του μέλους μπορεί να εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, από τη συμμετοχή σε εορταστικές συναθροίσεις και την προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης ως την συμμετοχή σε στρατιωτική εκπαίδευση και τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων….»(!!!)*
Δηλαδή μέλος της "εγκληματικής οργάνωσης" είναι όποιος πολίτης παρακολουθεί ομιλίες μας και συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις (;!)*
Δηλαδή μέλος της "εγκληματικής οργάνωσης" είναι όποιος πολίτης, τολμήσει να ψηφίσει το κόμμα "Χρυσή Αυγή" (;!)*
Δηλαδή ανερυθρίαστα διωκόμαστε για τις απόψεις μας και για τα φρονήματά μας (;!)*
Δηλαδή ανερυθρίαστα καταργείται με τον τρόπο αυτό η ελευθερία του λόγου, της ψήφου και εν γένει της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (;!)*
Δηλαδή θα απολογούμαστε για τις ιδέες μας, για την εμφάνισή μας, για τα σωματικά μας στίγματα (τατουάζ) (;!)*
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (;!)*
Το γεγονός ότι η Ανάκριση δεν λαμβάνει χώρα με όρους νομικούς είναι θλιβερό για την ίδια την Δικαιοσύνη, ενώ επιβεβαιώνεται από τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά που συνιστούν γεγονότα μεροληψίας και ζητείται  η εξαίρεση των συγκεκριμένων Εφετών Ανακριτριών με την παρούσα, από την συνέχεια της ανακριτικής έρευνας.
Β.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΩΝ, ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΑΠΑ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑ και ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ.
ΒΙ. Πρώτος λόγος εξαίρεσης των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών.
-Το με αρ. Πρωτ. 471 απεσταλμένο έγγραφο των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
Στις 16.04.2014 οι κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες απέστειλλαν το με αρ. πρωτοκόλλου 471 έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Βουλής το περιεχόμενου του οποίου έχει επί λέξει ως εξής:
Η ανωτέρω επιστολή-παρέμβαση των κκ Ειδικών Εφετών Ανακριτριών στην Ελληνική Βουλή (πολιτική εξουσία), προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία περί αποφάσεως της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ή μη της Βουλευτικής ασυλίας του συνόλου των Βουλευτών, αποδεικνύει ότι δεν έγινε απλά στο πλαίσιο της τυπικής αλληλογραφίας ή επικοινωνίας με το Κοινοβουλευτικό Σώμα, αλλά λόγω της διαστρεβλωμένης αντίληψης που έχουν για την αποστολή τους, ως Ειδικές Ανακρίτριες στην επίμαχη πολιτική/ποινική υπόθεση.
Με το ανωτέρω περιεχόμενο της από 16.04.2014 επιστολής τους, οι κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες, εκφράζουν δημοσίως την δικανική τους κρίση και θέση εν σχέσει με το ανακριτικό τους καθήκον, ήτοι ότι οι έγκλειστοι Βουλευτές θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το πέρας της Ανακρίσεως προσωρινά κρατούμενοι, ωσάν να μην υπόκειται στον συνεχή δικαστικό έλεγχο η οιαδήποτε διάταξη περί προσωρινής κράτησης εν σχέσει με τα δικογραφικά στοιχεία και την προσωπικότητα του κάθε προσωρινά κρατούμενου, είτε αυτεπάγγελτα, είτε μετά από αίτημα του κάθε κατηγορουμένου, όπως ο νομοθέτης ορίζει (άρ. 282, 296 Κ.Π.Δ). Δεν μεμφόμαστε τις κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες διότι επιθυμούν την ταχεία περάτωση ή την επικοινωνία τους με το Κοινοβούλιο, αλλά για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το περιεχόμενο της επιστολής τους "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ" μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος μας.
Ειδικότερα αποδεικνύεται  πλέον δημόσια ότι το ανακριτικό τους έργο ΔΕΝ το αντιλαμβάνονταιΔΕΝ το υποστηρίζουν και κυρίως ΔΕΝ το εκτελούν αντικειμενικά και σύμφωνα με τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις που επιβάλει ο Νόμος ή η ρητή εντολή που τους δόθηκε με την με αρ. 9/2013 και από 17.10.2013 απόφασης της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνώναλλά ως διαδικασία στην οποία με κάθε τρόπο θα πρέπει να διαφυλαχθεί από μέρους τους ως "κόρη οφθαλμού" η επιβληθείσα προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων στο στάδιο των απολογιών τους (!!!)*
Ειδικότερα αναφέρουν αυτολεξεί τα εξής :
«…Σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξαιρετικώς επείγοντα χαρακτήρα, δεδομένου ότι ήδη είκοσι εννέα (29) εκ των εξήντα έξι (66) κατηγορουμένων για σοβαρά κακουργήματα κρατούνται προσωρινά, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και, συνεπώς θα αφεθούν ελεύθεροι, λόγω παρελεύσεως του ανώτατου ορίου προσωρινής κρατήσεως τους, κατ’ άρθρο 287 του Κ.Ποιν.Δικ….»
Με το ανωτέρω έγγραφο τους ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι ΜΕΡΙΜΝΑ και ΜΕΛΗΜΑ τους είναι η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της προσωρινής μου/μας κράτησηςΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ δε, δημοσίως την κρίση τους ότι θα απορρίψουν τις τυχόν υποβληθείσες από εμάς αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης μας, ενώ είναι εκ του νόμου υποχρεωμένες να εκτιμούν διαρκώς τα στοιχεία που προκύπτουν στην ανακριτική πορεία, καθώς και να διερευνούν την προσωπικότητα του κάθε προσωρινά κρατούμενου κατηγορουμένου.
 Η επιβολή της προσωρινής κράτησης είναι έσχατο και ακραίο δικονομικό μέτρο και τελεί διαρκώς υπό αίρεση.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ. ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ  ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ !
Απευθύνονται στο Κοινοβούλιο ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ σε Κοινοβουλευτικές διαδικασίες που καθορίζονται από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, εκδηλώνοντας ΑΓΩΝΙΑ για την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΄Η ΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΜΟΥ/ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, γεγονός που δεν συνιστά ΜΟΝΟ ΥΠΟΝΟΙΑ, αλλά ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, η οποία εκφράζεται ανερυθρίαστα εις βάρος των υπερασπιστικών ουσιαστικών και δικονομικών δικαιωμάτων μου/μας.
Η διεξαγωγή του ανακριτικού τους έργου έχει "ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ" πλέον για εκείνες, ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ (!!!)*
ΔΕΝ σέβονται τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών, ΔΕΝ τους ενδιαφέρει η νομική ποιότητα της ανακριτικής έρευνας, ΔΕΝ αντιλαμβάνονται το ειδικό βάρος της υπόθεσης.    Η μόνη τους αγωνία είναι να μην αποφυλακισθούμε από γεγονότα ανεξάρτητα της προσωπικής θελήσεως τους. Αντιλαμβάνονται την προσωρινή κράτηση ως ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ.
Δεν σέβονται τον κατηγορούμενο όπως επιβάλει ο νομικός μας πολιτισμός, αλλά τον θεωρούν ήδη ένοχο, όπως τους επιβάλλει η "τυφλή" ιδεοληψία τους.
Σκόπιμα κινδυνολογούν διότι μόλις τρεις (3) από εμάς είναι προσωρινά κρατούμενοι επτά (7) μήνες και συνεπώς δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος αποφυλάκισης λόγω ΔΗΘΕΝ συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κρατήσεως. Οι υπόλοιποι Βουλευτές κρατούνται μόλις τέσσερις (4) μήνες. Αποκρύπτουν ότι η μη ταχεία περάτωση της κύριας ανάκρισης ΔΕΝ οφείλεται στην ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών περί άρσης της ασυλίας των αδίκων εμπλεκομένων Βουλευτών, ΑΛΛΑ από την υπέρμετρη και πρωτοφανή διόγκωση της δικογραφίας.
Και δεν πρόκειται να περατωθεί σύντομα ή έστω δικονομικά ορθά, όταν ασκούν ποινικές διώξεις κατά πάντων, όταν συνενώνουν με την υπό διερεύνηση υπόθεση άσχετες δικογραφίες με τον πυρήνα αυτής, όταν διεξάγουν έρευνες για απίθανα αδικήματα.
Έχουν "ΒΑΛΕΙ" σε μια δικογραφία ότι "ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ" ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" (!)*
Υφίστανται πλείστες εκκρεμότητες για την πληρότητα της ανάκρισης, και κατά συνέπεια της περαίωσής της, ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ των συγκεκριμένων Ειδικών Εφετών Ανακριτριών και ΜΟΝΟ. Οι ίδιες επέλεξαν να διογκώσουν υπερτροφικά τη δικογραφία. Το μένος οδηγεί σε λάθη που θα γίνουν σύντομα ορατά.
Η μόνη τους πραγματική "αγωνία" είναι η προφυλάκιση των λοιπών Βουλευτών του κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της 18ης Μαΐου. Αυτή τη σκοπιμότητα και μόνον εξυπηρετούσε η επιστολή τους.
Περαιτέρω αξιοσημείωτη είναι και η από 22.04.2014 απαντητική  επιστολή του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη προς τις κκ. Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες.
Η ανωτέρω επιστολή - απάντηση του Προέδρου της Βουλής, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προς τις κκ. Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες, όσον αφορά το δήθεν αγωνιώδες και επιτακτικό αίτημά τους για την επίσπευση της άρσης ασυλίας, και των υπολοίπων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αφού οι επερχόμενες εκλογές της 18ης Μαΐου είναι πλέον κοντά, επιρρωνύει την ύπαρξη γεγονότων που συνιστούν την μεροληπτική τους συμπεριφορά έναντι ημών, αφού ακόμα και ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαιώνει τις κκ Ανακρίτριες ότι η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανα αυτής εξετάζουν το αίτημα της άρσης της Βουλευτικής ασυλίας, «με την αρμόζουσα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΥΘΥΝΗ και ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ». ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΟΙ κκ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΜΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !
Η ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ" !
Σε αντίθετη περίπτωση, αν έστελνε ο Πρόεδρος της Βουλής επιστολή προς τις κκ. Ανακρίτριες για ταχεία περάτωση της υπόθεσης, δεν θα προκαλούσε τις εύλογες αντιδράσεις του Δικαστικού Σώματος το οποίο θα καταδίκαζε ως ανεπίτρεπτη και ωμή παρέμβαση στο έργο τους;
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΜΑΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑΧΙΣΤΑ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΗΔΗ ΣΤΙΣ 30.04.2014 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ.
Στην από 16.04.2014 επιστολή τους, προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με πρόσχημα ότι υφίσταται δήθεν κίνδυνος απόλυσης από τυπικό λόγο (όριο προφυλάκισης) επιχειρούν να εκφοβίσουν τον πολιτικό κόσμο και εκδηλώνουν την Δικαστική τους κρίση, να διατηρήσουν την προσωρινή μας κράτηση όσο θα βρισκόμαστε υπό την Δικαστική τους εξουσία.
Με απλά λόγια "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ" στο Κοινοβούλιο την βούληση τους, να κρατηθούμε με "ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ" (!;)*
Συμπεριφορά που δεν συνάδει με το κύρος Δικαστικού Λειτουργού και μάλιστα σε μια τόσο λεπτή και ευαίσθητη υπόθεση.
Σημειωτέον ότι οι κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες κάνουν λόγο σε επίσημο έγγραφο τους προς την Βουλή για είκοσι εννέα (29) προφυλακισθέντες κατηγορουμένους από το Σεπτέμβριο του έτους 2013 "φοβούμενες και αγωνιώσες" δήθεν για την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου (!)*
Επιπλέον οι κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες έχουν παντελώς συμβιβασθεί με την άρση των ευθυνών τους για την αποκάλυψη της αλήθειας, οι οποίες υποχρεούνται  εκ του Νόμου να πράξουν τα δέοντα για την αναζήτηση και ανεύρεση της.
Αντί όμως να προσπαθούν να πράξουν τα όσα ο Νόμος ορίζει, οι κκ Ανακρίτριες ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ, την μη αντικειμενικότητα τους, την μεροληψία τους και το μένος τους εις βάρος των Βουλευτών και υποστηρικτών, του δημοκρατικά εκλεγμένου κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».
Πώς είναι δυνατόν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση, καθώς ακόμα και σήμερα διενεργούνται ανακριτικές πράξεις, οι κκ Ανακρίτριες να δηλώνουν δημόσια τον "ΦΟΒΟ" και την "ΑΓΩΝΙΑ" τους για τυχόν παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης μου/μας, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥΣ απέναντι σε οιαδήποτε δικονομικά κατοχυρωμένη ενέργεια μου/μας (;)*
Πώς είναι δυνατόν, οι Ανακρίτριες που έχουν υπό την εξουσία τους την μοίρα εξήντα έξι (66) και πλέον ανθρώπων να ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ (έστω και έμμεσα) ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ καμία αίτηση άρσης ή αντικατάστασης προσωρινής κράτησης, από κανένα εξ’ ημών (;!)*
Δεν είναι απόλυτη η εκδήλωση της μεροληπτικής τους διάθεσης(;!)*
Πώς είναι δυνατόν να αποστέλλουν στο Κοινοβούλιο αίτημα, για επιτάχυνση διαδικασιών λόγω ΦΟΒΟΥ απόλυσης μου/μας από τυπικό λόγο (;!)*
Έτσι αντιλαμβάνονται το Δικαστικό τους έργο (;)*
Η αγωνία τους δεν θα έπρεπε να ήταν η διεξαγωγή μιας ανάκρισης με κανόνες δικαίου για την διακρίβωση της αλήθειας (;)*
Η μόνη τους αγωνία είναι μη τυχόν αποφυλακισθούμε παρά τη θέλησή τους (;)*
Ή μήπως τυχόν δεν προλάβουν να προφυλακίσουν και τους λοιπούς Βουλευτές μας, προ των επερχόμενων εκλογών (;)*
Επιτέλους, ποιος είναι ο ρόλος τους και ο σκοπός των συγκεκριμένων δικαστών; Από πού αντλούν δύναμη για να προκαλούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Με την ανωτέρω επιστολή τους, οι κκ Ανακρίτριες δημοσιοποίησαν, και μάλιστα Ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗ εις βάρος μου/μας, ενώ η συμπεριφορά τους αυτή χρήζει ουσιαστικής αξιολόγησης από το Συμβούλιο Σας, καθώς καταπατούνται κατάφωρα τα υπερασπιστικά δικαιώματα εμού ως και των λοιπών κατηγορουμένων, αφού είναι δεδομένο ότι οιαδήποτε κατατεθείσα αίτηση άρσης ή αντικατάστασης της προσωρινής μου/μας κράτησης δεν θα ληφθεί αντικειμενικά υπόψη και δεν θα τύχει μελέτης και επεξεργασίας από τις Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες.
Ενέργειες σαν τις ανωτέρω και μάλιστα δημόσια εξαγγελμένες παραβιάζουν ΚΑΤΑΦΩΡΑ τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, που κατοχυρώνονται από το άρθρο 6 παρ. 1 εδ. α` και άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), καθώς και του άρθ. 17 του Διεθνούς Συμφώνου του 1966 για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, τα οποία κυρώθηκαν με το ν.δ. 53/1974 το πρώτο και με το ν. 2462/2007 το δεύτερο και αμφότερα ως εκ τούτου έχουν ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ/ΔΙΚΑΣΤΗ.
ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (;!)*
Όλα αυτά ΔΕΝ αποτελούν δική μας ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ αλλά ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥΣ και ΟΦΕΙΛΕΙ το Συμβούλιο Εφετών να τα αξιολογήσει.
ΒΙΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΦΕΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΩΝ.

ΒΙΙ.1. Η παράνομη πράξη της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τελέστηκε από την Τακτική Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια και από την Επίκουρη Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια κατά την εκτέλεση του ανακριτικού τους έργου ως λόγος εξαίρεσης.
-Η με στοιχειά β 780/2014 μηνυτήρια αναφορά κατά των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών.
Ως ανωτέρω αναλυτικά εξετέθη σε βάρος εμού και πολλών άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ασκήθηκε η ανωτέρω παγκοίνως γνωστή, και απαράδεκτη στα ποινικά χρονικά, ποινική δίωξη με ΑΒΜ: Φ 3990/2013, για το αδίκημα της δήθεν συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ένταξης και διεύθυνσης αυτής, κατ΄ άρθρο 187 παρ. 1 & 3 Π.Κ. που πλέον, με την συμβολή των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών, έχει επεκταθεί αδιάκριτα κατ’ αρχήν σε όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές του νόμιμα εκλεγμένου κόμματος «Χρυσή Αυγή».
Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης καλούνται εκ νέου, από τις κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες, Βουλευτές, μέλη και υποστηρικτές του κόμματος Χρυσή Αυγή, κάποιοι εξ’ ημών με νέα κατηγορία ενώ κάποιοι άλλοι προς συμπληρωματική απολογία.
Μεταξύ των προσώπων που καλούνται συνεχώς κατά την ανακριτική διαδικασία, στις 14 Μαρτίου απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο κ. Αναστάσιος Πανταζής ο οποίος εμφανίσθηκε με τον συνήγορο του για συμπληρωματική απολογία.
Συγκεκριμένα οι Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες, κατά την εξέταση του ανωτέρω κατηγορουμένου, σε ερώτηση τους σχετικά με ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία φέρεται να είχα ανταλλάξει εγώ με τον κ. Γεώργιο ΠΑΤΕΛΗ (Υπεύθυνο Τ.Ο. Χ.Α. Νίκαιας), έτερο κατηγορούμενο, προσπάθησαν να αποσπάσουν από τον κ. Αναστάσιο ΠΑΝΤΑΖΗ απαντήσεις που "δημιουργούσαν τα εχέγγυα" σε ΔΗΘΕΝ στοιχειοθέτηση ηθικής αυτουργίας εις βάρος μου, στην φερόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας, γεγονός που ούτως η άλλως προκύπτει ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Για τον λόγο αυτό στις 09.04.2014 κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατά των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών, κας Ιωάννας ΚΛΑΠΑ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑ, Τακτικής Ειδικής Ανακρίτριας, και κας Μαρίας ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ, Επίκουρης Ειδικής Ανακρίτριας, για την διερεύνηση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος η οποία έλαβε ΑΒΜ: Β 2014/780.
Οι Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες, καίτοι γνώριζαν ότι ουδέν επιβαρυντικό εις βάρος μου προκύπτει, ενώ ήταν απολύτως σαφές ότι ΔΕΝ θα μπορούσε, ακόμα και ως σενάριο μυθιστορήματος να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εις βάρος μου για ΔΗΘΕΝ ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, για να μην τους "ΞΕΦΥΓΩ" δικογραφικά, κατά παράβαση καθήκοντος, αποπειράθηκαν εκβιαστικά, να αναγκάσουν τον κ. Αναστάσιο ΠΑΝΤΑΖΗ να "ομολογήσει" ότι ΔΗΘΕΝ έδρασε με την ιδιότητα του, κατόπιν ΔΗΘΕΝ εντολών μου, ενώ δεν αμέλησαν να προσφέρουν και το ανάλογο αντάλλαγμα, και μάλιστα το πολυτιμότερο όλων για έναν προσωρινά κρατούμενο, ήτοι «ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ».
Τα αποδεικτικά στοιχεία όμως δεν έχουν διασταλτική ιδιότητα και ΔΕΝ μπορούν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν  εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, αλλά αποτελούν τον πυρήνα της κρίσης του Ανακριτή, κρίση που πρέπει να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική, πράγμα που στην εν λόγω ποινική δικογραφία απουσιάζει παντελώς σε όλα τα στάδια της.
Τούτο δε, υπέπεσε στην αντίληψη μου, όταν κατά τη συνήθη μελέτη του έντυπου δημοσιογραφικού τύπου, την 15η Μαρτίου 2014 ημέρα Σάββατο εντόπισα σχετικό άρθρο με την από 14.03.2014 συμπληρωματική απολογία του Αναστασίου Πανταζή στην γνωστή ποινική υπόθεση με ΑΒΜ: Φ13/3990  που αφορά το κόμμα Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα στην δεύτερη σελίδα του φύλλου της 15ης Μαρτίου 2014, της ημερήσιας εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» δημοσιεύτηκε άρθρο, με τίτλο σε μεγάλα μαύρα γράμματα το εξής:
«ΣΕ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ Η ΚΛΑΠΑ!».
Κάτωθεν αυτού, σε τίτλο με μεγαλύτερα γράμματα αναφέρεται:
«ΠΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ».
Του τίτλου αυτού ακολουθεί εκτενές δημοσίευμα, το οποίο δεν έχει διαψευσθεί από κανέναν έως σήμερα και το οποίο αναφέρει επιλέξει:
«Ένα δικαστικό έγκλημα συνεχίζει να συντελείται από τον εισαγγελέα Ντογιάκο και τις Κλάπα – Δημητροπούλου με την ανοχή του διεφθαρμένου καθεστώτος Σαμαρά – Βενιζέλου. Την Παρασκευή αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αναστάσιος Πανταζής ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος ως μέλος της δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης» για την συμπλοκή με το πρωτοπαλίκαρο του ΚΚΕ, Πουλικόγιαννη.
Να θυμηθούμε ότι ο  Σωτήρης Πουλικόγιαννης είναι μάρτυρας εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος πριν λίγες ημέρες γρονθοκόπησε αστυνομικό μπροστά στις κάμερες, όμως δεν ασκήθηκε η παραμικρή δίωξη εις βάρος του. Έτσι φαίνεται ανταμείβει το καθεστώς Σαμαρά τους πρόθυμους συνεργάτες του κατά του Εθνικιστικού Κινήματος. Οι ανακρίτριες εκβίασαν τον Αναστάσιο Πανταζή να ομολογήσει ότι δέχτηκε εντολές από τον Γιάννη Λαγό για να τον αφήσουν ελεύθερο !
Κατά την διάρκεια της ανακρίσεως, παρουσία και του συνηγόρου του, η ανακρίτρια Κλάπα είπε αυτολεξεί σε κατάσταση παροξυσμού: «Πες μου τώρα ότι δέχτηκες εντολές από τον Γιάννη Λαγό και σε αφήνω ελεύθερο»!  Ο Πανταζής αρνήθηκε να πει ψέματα στους διεφθαρμένους δικαστικούς και οδηγήθηκε στις φυλακές!»
Εν προκειμένω η παραπάνω συμπεριφορά των κκ. Ειδικών Εφετών Ανακριτριών, όσον αφορά την απαίτηση σε ψευδή "ομολογία" εις βάρος μου, πληροί την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απόπειρας εκβίασης, αλλά και της παράβασης καθήκοντος αφού με τις έμμεσες, αλλά σαφείς απειλές που διαβίβασαν στον κ. Αναστάσιο Πανταζή και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της ανακρίσεως, παρουσία και του συνηγόρου του, του ζητήθηκε να ομολογήσει ότι δήθεν δέχθηκε εντολές από εμένα, προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα την ελευθερία του.
Τούτο δε, ΔΕΝ επιτρέπεται να λαμβάνει χώρα σε ανακριτικές πράξεις καθώς τέτοιες ενέργειες περιάγουν τους Δημοκρατικούς μας θεσμούς σε "καταστολή" ενώ μεταβάλουν την Αρχή της Νομιμότητας σε Αρχή της  Σκοπιμότητας.
Οι Δικαστικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την απαξιωτική κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης  που αποδίδεται σε ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ίδια η διατύπωση του κατηγορητηρίου πρέπει να υποδεικνύει τη σχέση που συνδέει μια κοινοβουλευτική ομάδα με έκνομες πράξεις μελών ή υποστηρικτών της, συγκεκριμένα. Εάν όμως οι φερόμενες ως αποδείξεις, προσπαθούν να ληφθούν με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα αφού καταλύονται πλήρως οι θεσμοθετημένοι κανόνες Δικαίου. Πλήττεται όμως ανεπανόρθωτα και η Δημοκρατία που επικαλούνται κατ’ επίφαση για να δικαιολογήσουν τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.        
Η ανωτέρω ενέργεια των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών, προκαλεί ανησυχία και φόβο, αφού αφενός, δεν ελέγχονται και δεν λογοδοτούν σε κανένα, αφετέρου, δεν διστάζουν να προβαίνουν σε δικονομικά ατοπήματα εις βάρος μου και εις βάρος του κόμματος “Χρυσή Αυγή”, για να συλλέξουν ψευδή στοιχεία για την ΔΗΘΕΝ στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών.
Τέτοια ενέργεια που συνιστά ΓΕΓΟΝΟΣ δεύτερο δημιουργεί υπόνοιες δυσπιστίας και μεροληψίας για τα πρόσωπα των Ειδικών Ανακριτριών κας Ιωάννας Κλάπας-Χριστοδουλέα και κας Μαρίας Δημητροπούλου-Ανδρεάδου, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν παρέχουν τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας της ανάκρισης (άρθρο 239 § 2 Κ.Ποιν.Δικ.).
Γ.
ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.
ΓΙ. ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ.
Σκοπός της ανάκρισης είναι η συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για διαλεύκανση του ανατεθέντος θέματος, για να αποφα­σιστεί αν πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε υπηρεσιακό συμβούλιο ή επιβολή ποινής. Ο ανακριτής οφείλει να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να μπορέσει να συντείνει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Η υποχρέωση αυτή επιβάλλει να εξετάζεται και να βεβαιώνεται όχι μόνο η ενοχή αλλά και η αθωότητα του κατηγορουμένου. Εδώ εννοείται η πλήρης διαφώτιση των πραγματικών περιστατικών της πράξης για την οποία υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρξει κατηγορία (άρθρο 239 Κ.Ποιν.Δικ.).
Η διερεύνηση της υποθέσεως οφείλει να γίνει με πυλώνα τις δικονομικές διασφαλίσεις και την κατευθυντήρια διάταξη του άρθρου 239 ΚΠΔ δυνάμει της οποίας «….2. Κατά την ανάκριση γίνεται καθετί που μπορεί να βοηθήσει την εξακρίβωση της αλήθειας, εξετάζεται και βεβαιώνεται αυτεπαγγέλτως όχι μόνο η ενοχή, αλλά και η αθωότητα του κατηγορουμένου, καθώς και κάθε στοιχείο που αφορά την προσωπικότητά του και επηρεάζει την επιμέτρηση της ποινής…».
Σκοπός δηλαδή της ανάκρισης είναι η συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για διαλεύκανση του ανατεθέντος θέματος, για να αποφα­σιστεί αν πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε Συμβούλιο.
Ο Ανακριτής οφείλει να ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση  που θα μπορέσει να συντείνει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Η υποχρέωση αυτή επιβάλλει να εξετάζεται και να βεβαιώνεται όχι μόνο η ενοχή αλλά και η αθωότητα του κατηγορουμένου. Εδώ εννοείται η πλήρης διαφώτιση των πραγματικών περιστατικών της πράξης για την οποία υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρξει κατηγορία.
Ο Ανακριτής ΔΕΝ λειτουργεί ως Εισαγγελέας. Ο Ανακριτής οφείλει να διερευνήσει και προς την κατεύθυνση της κατηγορίας αλλά και προς την κατεύθυνση των ισχυρισμών του/των κατηγορουμένων.  Έχει αμφίπλευρο καθήκον.
ΓΙΙ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Στο ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περιλαμβάνονται οι διατάξεις περί των λόγων, Εξαίρεσης των δικαστικών προσώπων.
Άρθρο  15.
Ειδικότερα όπως προκύπτει από την διάταξη του σχετικού άρθρου, «Όλα  τα δικαστικά πρόσωπα του προηγούμενου άρθρου  είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή  αν προκάλεσαν ή προκαλούν  υπόνοιες  μεροληψίας,  δηλαδή  αν  υπάρχουν  γεγονότα  που μπορούν  να  δικαιολογήσουν  εμφανώς  δυσπιστία για την μεροληψία τους.  Ο τρόπος  γενικά  που  διευθύνεται  η  διαδικασία  ή υποβάλλονται  ερωτήσεις  στους  μάρτυρες  και τους κατηγορουμένους δεν μπορεί μόνος του να θεμελιώσει αυτό το λόγο για εξαίρεση».
Σύμφωνα με το αρ. 15 ΚΠΔ «Όλα τα δικαστικά πρόσωπα του προηγούμενου άρθρου είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή αν προκάλεσαν ή προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας, δηλαδή αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους. Ο τρόπος γενικά που διευθύνεται η διαδικασία ή υποβάλλονται ερωτήσεις στους μάρτυρες και τους κατηγορουμένους δεν μπορεί μόνος του να θεμελιώσει αυτό τον λόγο για εξαίρεση».
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 20 παρ. 1 εδ. α, ο εισαγγελέας εισάγει την αίτηση εξαίρεσης στο δικαστήριο το οποίο υπηρετεί ή στο Συμβούλιο αν η αίτηση αφορά ανακριτή ή μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου. Αμεροληψία κατά την έννοια των παραπάνω άρθρων σημαίνει κρίση απροσωπόληπτη και απροκατάληπτη, δηλαδή κρίση χωρίς μονόπλευρη ευμενή ή δυσμενή μεταχείριση ενός από τους διαδίκους, λόγω ειλημμένης εκ των προτέρων απόφασης για προσωπική του εύνοια ή βλάβη ή έστω σχετικής προδιάθεσης, σε αντίθεση με τη μεροληψία, η οποία είναι ψυχική κατάσταση που εσωτερικά δεν επιτρέπει την ελεύθερη – αντικειμενική εκτίμηση προσώπων και πραγμάτων είτε ευμενώς είτε δυσμενών προς το προς ένα διάδικο. Οι υπόνοιες μεροληψίας δεν εξειδικεύονται από τον νομοθέτη, ο οποίος αρκέστηκε στη διατύπωση μιας κατευθυντήριας γραμμής και δεν προέβη σε λεπτομερειακή ρύθμιση. Το ποια είναι τα γεγονότα στα οποία πρέπει να στηρίζεται η αίτηση εξαίρεσης και τα οποία δημιουργούν υπόνοιες μεροληψίας είναι ζήτημα πραγματικό που κρίνεται κατά περίπτωση αντικειμενικά και όχι κατά τις αντιλήψεις αυτού που ζήτησε την εξαίρεση (ΑΠ 84/2005, ΠοινΛόγος 2005, 164, Αθ. Κονταξή « Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» τόμος πρώτος, έκδοση 2000, σελ. 341 – 342, 351, Μιχ. Μαργαρίτη «Ερμηνεία Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» έκδοση 2008, σελ. 31). Μπορεί να γεννήσει υπόνοια μεροληψίας η ασύγγνωστη αμέλεια του δικαστή κατά την ανάκριση ή άλλη αθέμιτη πράξη καθώς και η βραδύτητα προς εκτέλεση των καθηκόντων του που αποσκοπεί στην επέλευση αθέμιτου αποτελέσματος (Αθ. Κονταξή «Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» τόμος πρώτος, έκδοση 2006, σελ 347).
Δηλαδή ο λόγος εξαίρεσης υπάρχει όταν στηρίζεται σε γεγονότα τα οποία, αν κριθούν αντικειμενικά δικαιολογούν εμφανώς (ευλόγως) σε εκείνον που ζητεί την εξαίρεση ορισμένου δικαστικού προσώπου τις υπόνοιές του ότι αυτό θα μεροληπτήσει εναντίον του.

Δ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει αβίαστα ότι στοιχειοθετούνται βάσιμοι λόγοι εξαίρεσης της Τακτικής Ειδικής Ανακρίτριας κας  Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα και της Επίκουρης Ειδικής Ανακρίτριας κας Μαρίας Δημητροπούλου - Ανδρεάδου, από τη διεξαγωγή της κύριας Ανάκρισης της επίδικης υπόθεσης που παρουσιάζει πέρα από το ποινικό – εξαιρετικά πολιτικό ενδιαφέρον.
Εν όψει των συνθηκών που επέβαλλαν την έρευνα της υποθέσεως με εχέγγυα, την ασφαλή κυρίως διεκπεραίωσης της, λόγω της σημαντικότητας της υποθέσεως και των προεκτάσεων που έχουν στην πολιτική ζωή του τόπου, όπως ρητά γίνεται παραδεκτό με την με αρ. 9/2013 απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Αθηνών, προέκυψαν γεγονότα τα οποία ακυρώνουν την εμπιστοσύνη που επιδείχθηκε στις καθ’ ων η παρούσα.
Ειδικότερα:
Α) Η κα Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και η κα Μαρία Δημητροπούλου - Ανδρεάδου  μέσω της επιστολής τους προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής εξέφρασαν την Δικαστική τους κρίση περί εξαντλήσεως της προσωρινής μας κράτησης, προδικάζοντας τυχόν αιτήματα αντικατάστασης ή άρσης αυτής. Γεγονός αυταπόδεικτο υπόνοιας μεροληψίας εις βάρος μου/μας. Παράλληλα προβαίνουν σε ενέργειες καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας τους και της Συνταγματικά κατοχυρωμένης διάκρισης των εξουσιών.

Β) Οι καθ’ ων Ειδικές Ανακρίτριες ερευνώνται πλέον κατόπιν υποβολής μηνυτήριας αναφοράς μου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας εκβίασηςγια καταγγελλόμενες στον τύπο, συμπεριφορές τους, κατά την ανάκριση κατηγορουμένωνγεγονός που προκαλεί υπόνοια ότι η κρίση τους δεν είναι αμερόληπτη και αδιάβλητη, αλλά δεδηλωμένη και μεροληπτική.
Επειδή, τα προαναφερόμενα γεγονότα συνιστούν μεροληπτική συμπεριφορά από την Τακτική Ειδική Ανακρίτρια κα  Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα με την οποία συντάσσεται και η Επίκουρη Ειδική Ανακρίτρια κα Μαρία Δημητροπούλου - Ανδρεάδου.
Επειδή, δημόσια προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασαν μεροληπτική διάθεση εις βάρος μου και εις βάρος του κόμματός «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».
Επειδή, πλέον αποδεικνύεται ότι οι κκ Ανακρίτριες ΔΕΝ διαχωρίζουν το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από την ΔΗΘΕΝ εγκληματική οργάνωση (για το λόγο αυτό άλλωστε έχουν αιτηθεί την οριζόντια ποινική δίωξη όλων των Βουλευτών).
Επειδή, οι ανωτέρω λόγοι εξαίρεσης υπάρχουν και στηρίζονται σε γεγονότα τα οποία, πρέπει να κριθούν αντικειμενικά καθώς δικαιολογούν εμφανώς (ευλόγως) την εξαίρεση των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών κας Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα  και κας Μαρίας Δημητροπούλου - Ανδρεάδου δεδομένου ότι μεροληπτούν εναντίον μου/μας.
Επειδή, κατηγορούμενοι στην υπόθεση τυγχάνουν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πολιτικά πρόσωπα που εκπροσωπούν μεγάλο τμήμα του ελληνικού έθνους και για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η ασφαλής διενέργεια της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από τις καθ’ ων η παρούσα.
Επειδή, η μεροληπτική διάθεση των κκ. Ειδικών Εφετών Ανακριτριών, στην πολιτική αυτή δίωξη εις βάρος μου/μας, αποδεικνύεται και κραυγάζει από τα συνεχόμενα ατοπήματα που έχουν υποπέσει.
Επειδή, οι κκ Ειδικές Εφέτες Ανακρίτριες από μεροληπτική διάθεση διαστέλλουν, αφενός  την ανακριτική τους εξουσία, αφετέρου την αξία του δικογραφικού υλικού.
Επειδή, η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να διαφυλάξει το κύρος, την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της, σε μια υπόθεση που επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις και προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον.
Επειδή, έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά, εις βάρος των Ειδικών Εφετών Ανακριτριών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας εκβίασης και εκκρεμεί προς διερεύνηση.
Επειδή, προσκομίζεται η από 02.05.2014 ειδική εντολή – εξουσιοδότηση, του Ιωάννη Λαγού, προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο, με το αυτό περιεχόμενο με την παρούσα, για την υποβολή, την κατάθεση και την υποστήριξη αυτής στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.
Επειδή, επικαλούμαι τα ενσωματωμένα στην παρούσα σχετικά έγγραφα και όσα άλλα θα προσκομίσω κατά την ακρόαση μου.
Επειδή, η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
- Την εξαίρεση (κατ’ άρθρο 15 ΚΠΔ) των Ειδικών Ανακριτριών του Εφετείου Αθηνών, κας  Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα  και κας  Μαρίας Δημητροπούλου  -  Ανδρεάδου.
- Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση μου ενώπιον του Υμετέρου Συμβουλίου μετά του Συνηγόρου μου, προς προφορική υποστήριξη των ανωτέρω αναφερομένων λόγων κατ’ άρθρο 18 ΚΠΔ.
- Την εξέταση της αιτήσεως μου από άλλον Εισαγγελικό Λειτουργό και Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών με διαφορετική σύνθεση από αυτήν που εξέτασε την προγενέστερη αίτηση εξαιρέσεως του Βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και εκείνης του Δικαστικού Συμβουλίου που δήθεν αξιολόγησε το μέχρι τώρα υλικό και διατήρησε την προσωρινή μου κράτηση. Διαφορετικά επιφυλάσσομαι για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου και περαιτέρω,
-Να λάβω εγκαίρως γνώση της Εισαγγελικής πρότασης προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο».
Αθήνα, 05.05.2014


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katatethhke-aithsh-ejaireshs-kata-twn-epiorkwn-anakritriwn-apo-ton-politiko#ixzz30qXvosMb