Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η. Παναγιώταρος: Προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 - Το μνημόνιο καλά κρατεί! ΒΙΝΤΕΟ

    
  

Στην συζήτηση που έγινε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του κράτους για το έτος 2019 μίλησε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, όπου τόνισε ότι πρόκειται για ακόμα έναν μνημονιακό προϋπολογισμό, παρά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια.

Έναν προϋπολογισμό ο οποίος έχει δυο σενάρια, ένα εκ των οποίων θα εγκριθεί από τους πάτρωνές μας στο eurogroup και την commission στις 4 Δεκεμβρίου. Άρα και όλη αυτή η συζήτηση είναι άνευ ουσίας.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι η κυβέρνηση εκχωρεί τον εθνικό μας πλούτο μέσω του Υπερταμείου εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι οφειλές του κράτους στους πολίτες συνεχώς αυξάνονται, με την παράλληλη αύξηση φυσικά της φορολογίας, άμεσης, αλλά κυρίως της πλέον άδικης έμμεσης, στον ελληνικό λαό, όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος αναφέρθηκε στο μείζον δημογραφικό πρόβλημα και την φυγή των νέων στο εξωτερικό, παράγοντες οι οποίοι δυναμιτίζουν στην κυριολεξία το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αναπτυξιακός προϋπολογισμός μπορεί να κατατεθεί μόνο από μια εθνική κυβέρνηση με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων και της Χώρας και όχι των διεθνών τοκογλύφων.