Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ερώτηση βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση για την ανάγκη ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας»

Το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των περιοχών της χώρας όπου η αστυνομική παρουσία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Αυτό συμβαίνει γιατί το Αστυνομικό του Τμήμα είναι στελεχωμένο με ένα μόλις αστυνομικό. Η αδιαφορία και η αναλγησία που δείχνει η δικομματική κυβέρνηση έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα θέσει υπόψη των αρμόδιων φορέων το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη αστυνόμευσης.


 Το Μενίδι βρίσκεται μεταξύ της Άρτας και της Αμφιλοχίας και το διασχίζει ο εθνικός δρόμος που συνδέει τη Δυτική Ελλάδα (Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος) με την Κεντρική (Στερεά Ελλάδα) και Νότια Ελλάδα. Δεδομένου, λοιπόν, ότι αποτελεί το μοναδικό οδικό πέρασμα από τη Δυτική Ελλάδα στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα είναι απολύτως αναγκαίο να ενισχυθεί η αστυνομική του δύναμη.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο μοναδικός αστυνομικός ουσιαστικά δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τα διάφορα ζητήματα αφού, πρέπει να ασχολείται ταυτόχρονα και με διοικητικά καθήκοντα και γραφειοκρατικά ζητήματα αλλά και με θέματα αστυνόμευσης και ελέγχους νομιμότητας καθώς και με ζητήματα τα οποία επιλύει η τροχαία! Κατά τους θερινούς μήνες μάλιστα, οπότε και αυξάνεται κατά πολύ ο αριθμός των κατοίκων λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, δημιουργούνται δισεπίλυτα προβλήματα από την ανυπαρξία αστυνομικών στην περιοχή.
 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Θα ενεργήσει άμεσα ώστε να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής δεδομένης της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει καθώς αποτελεί «πέρασμα» για τον εθνικό δρόμο που συνδέει τη Δυτική με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα;

2) Για πόσο ακόμη θα αφήνεται η χώρα έρμαιο στις διαθέσεις και τις ενέργειες κάθε επίδοξου παραβάτη και εγκληματία καθώς απουσιάζει η ουσιαστικά αστυνόμευση σε ολόκληρη την επικράτεια;
 
Αθήνα, 02/08/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ