Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Θερίζει ο ιός του Δυτικού Νείλου: Έριδες Δήμων και Περιφέρειας Πελοποννήσου - Συγκαλύπτει το ΚΕΕΛΠΝΟ;

Δύο νεκροί στην Αργολίδα είναι ο μέχρι τώρα θλιβερός απολογισμός της μικροπολιτικής ολιγωρίας την οποίαν επέδειξαν τοπικοί άρχοντες. Μία 90χρονη γυναίκα είναι το πρώτο θύμα του Ιού του Νείλου το 2017 στην Ελλάδα. Έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων εγκεφαλίτιδα, ενώ άλλος ένας 76χρονος ασθενής, κατέληξε.
Δύο ακόμη ασθενείς υπέστησαν ήδη σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας έχει μεταφερθεί στην Αθήνα, και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα με μηνιγγίτιδα, η οποία του έχει κοστίσει την παράλυση ενός ποδιού και ενός χεριού, ενώ μία γυναίκα υπέστη τύφλωση!
Παρά την έξαρση, το Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία, επιχειρώντας να συγκαλύψει την εγκληματική αμέλεια των τοπικών αρχόντων.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά φέτος, 12 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει. Από αυτούς, 8 εκδήλωσαν βαριά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Έγκυρες πληροφορίες της ΕΜΠΡΟΣ, όμως, αναφέρουν ότι τα θύματα είναι δεκάδες, τουλάχιστον 30, και έχουν παρουσιάσει τα συμπτώματα αλλά το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επιβεβαιώνει τα περιστατικά. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε πέντε χωριά του Νομού Αργολίδος, δύο στην περιοχή του Άργους και τρία στην περιοχή του Ναυπλίου.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στην φύση είναι τα αποδημητικά πτηνά απ’ όπου μολύνονται τα κουνούπια. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Περιφέρεια δεν προχώρησε σε προληπτικούς ψεκασμούς, βασιζόμενη στο ότι πέρυσι δεν παρουσιάστηκε οξύ πρόβλημα, αλλά και επειδή οι Δήμοι, προκειμένου να εισπράξουν τα σχετικά κονδύλια, προσφέρθηκαν να ραντίσουν με επίγεια μέσα, και όχι από αέρος. Ο δήμος Άργους και ο δήμος Ναυπλίου έπρεπε από τον Απρίλιο να είχαν κάνει προληπτικούς ραντισμούς για τα κουνούπια, πριν αυτά εκκολαφθούν.
Αλλά και μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων δεν έχουν προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης στους δημόσιους χώρους (καφενεία, κ.λ.π.) ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το πώς μπορούν να προστατευθούν (ενδύματα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια, αποφυγή λιμναζόντων υδάτων, κ.λ.π.). Οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μετριάζουν το πρόβλημα, όμως αγρότες της περιοχής εκτιμούν ότι το πρόβλημα θα είναι ενεργό για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη.
Για το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση η Τοπική Οργάνωση Αργολίδας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, στην οποίαν μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οφείλουμε να καταγγείλουμε τις αρμόδιες αρχές, το Υπουργείο Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ), τους Δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την μοιραία ολιγωρία τους, αποκρύπτοντας από τους πολίτες τα κρούσματα του ιού και την επικινδυνότητά του, ειδικά σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή τοποθετήθηκε επί του θέματος τόσο μέσω του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δολτσινιάδη, όσο και στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσω του βουλευτή κ. Αϊβατίδη ενώ κλιμάκιο της Τ.Ο. Αργολίδος επισκέφτηκε παράλληλα τα νοσοκομεία του νομού μας, ακούγοντας τα παράπονα ασθενών και προσωπικού».
Οι αιρετοί του Συστήματος κωφεύουν και μοιράζουν εξυπηρετήσεις σε τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα. Μόνο η Χρυσή Αυγή ακούει και ανταποκρίνεται στα πραγματικά καυτά προβλήματα του τόπου, γι’ αυτό και είναι βέβαιον ότι ο Αργολικός Λαός θα αναδείξει αιρετούς ικανούς να ανταποκρίνονται στα προβλήματα του τόπου του και να πράττουν τα δέοντα, έγκαιρα και αποτελεσματικά.