Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Προς αλβανοποίηση τα Σκόπια και εγκαθίδρυση ισλαμικού τόξου στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος

Το πρόσφατο γύρισμα της πλάστιγγας υπέρ των συμφερόντων της αλβανών στην βουλή του ψευτοκρατιδίου των Σκοπίων εμπεριέχει κινδύνους αλβανοποίησης και περαιτέρω κοσοβοποίησης του βάσει των αλυτρωτικών σχεδίων για μια "μεγάλη αλβανία" και την επικράτηση ενός ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια.
Ένα σημαντικό βήμα για την μελλοντική υλοποίηση της "μεγάλης αλβανίας" πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2012, όταν το καθεστώς της διεθνούς επιτήρησης που είχε επιβληθεί με το σχέδιο του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισάαρι έπαυε να ισχύει και το  Κόσοβο λάμβανε καθεστώς ανεξαρτησίας εξυπηρετώντας καταλυτικά τα συμφέροντα των αλβανών. Βέβαια αρκετά σημαντικά γεγονότα είχαν προηγηθεί της παραπάνω ημερομηνίας, όπως η τρομοκρατική δράση του UCK στο Κόσοβο κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄90 και την επέμβαση του ΝΑΤΟ με μεγάλη προκατάληψη υπέρ των αλβανών τρομοκρατών και εγκληματιών το 1999.
Οι διαμαρτυρίες της Σερβίας, του νόμιμου κυρίαρχου κράτους που ανήκει το Κόσοβο, ότι το σχέδιο Αχτισάαρι ουσιαστικά νομιμοποιούσε την απόσχιση της σερβικής επαρχίας προς όφελος των αλβανών δεν βρήκε ανταπόκριση. Εδώ φάνηκε και η τεράστια αχαριστία των αλβανών που ενώ αφέθηκαν ανεμπόδιστοι από την Σερβία να μετοικήσουν και να πολλαπλασιαστούν πληθυσμιακά στο Κόσοβο, τελικά κατάφεραν μέσω του ΝΑΤΟ να υφαρπάξουν πλήρως αυτή την επαρχία της Σερβίας μεταλλάσσοντας την σε "ανεξάρτητο κρατίδιο αλβανικών συμφερόντων".
Η διαπίστωση των αλβανικών συμφερόντων δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο αφού στην ουσία η διακυβέρνηση του περνούσε από τα χέρια των αλβανών τρομοκρατών του UCK και του Ατζίμ Τσέκου το 2006 στα χέρια του άλλου αλβανού τρομοκράτη του UCK Χατσίμ Θάτσι το 2008, όπου και έγινε και η μονομερής από τους αλβανούς διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους του Κοσόβου.
Φυσικά το βασικό σχέδιο είναι η ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, όπως είχε καταγγελθεί στις αρχές Μαΐου και στην Ευρωβουλή από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Στρατηγό κ. Γεώργιο Επιτήδειο που στρίμωξε με ερωτήσεις του τον αλβανό "υπουργό εξωτερικών" Ενβέρ Χοτζάι.
Δυστυχώς όμως λίγες μέρες αργότερα ο Κοτζιάς του ΣΥΡΙΖΑ έσφιγγε χέρια στην Αθήνα με τον παραπάνω «υπουργό εξωτερικών" του ψευδοκράτους του Κοσόβου. Μεταφερόμαστε στην ίδια περίοδο στα τέλη του περασμένου Απριλίου όπου και συνέβηκε μια σημαντική πολιτική αναταραχή στα Σκόπια.
Συγκεκριμένα οι σλάβοι οπαδοί του VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι εισέβαλαν στην σκοπιανή βουλή και επιτέθηκαν σε βουλευτές του φιλοαλβανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SDSM και των δύο κομμάτων της αλβανικής μειονότητας DUI (Δημοκρατικό Κόμμα για την Ενσωμάτωση, εννοείται με την Αλβανία) και DPA (Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών, με περιττή την περαιτέρω εξήγηση για την συσχέτιση του με τα αλβανικά συμφέροντα) την στιγμή που προσπαθούσαν να εκλέξουν για πρόεδρο του σκοπιανού κοινοβουλίου ένα αλβανό, τον Ταλάτ Τζαφέρι του κόμματος DUI.
Αρχικά υπήρξαν αντιδράσεις για αυτή την εκλογή που προωθεί καθαρά την αλβανοποίηση των Σκοπίων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνωφ και τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι αλλά όλες αυτές κάμφθηκαν στις αρχές Μαΐου με την επίσκεψη του βοηθού αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χόιτ Μπράγιαν Γι.
Με αποτέλεσμα στα τέλη Μαΐου ο Γκιόργκι Ιβάνωφ να δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους σοσιαλδημοκράτες του Ζόραν Ζάεφ και στα αλβανικά κόμματα κάτω από τις επευφημίες της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκας Μογκερίνι και του Επίτροπου για θέματα Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.
Και βέβαια βάσει του σχεδίου της προσάρτησης εδαφών στην Αλβανία, οι πρώτες κινήσεις που έκανε ο Τζαφέρι ήταν να βάλει και ένα αλβανικό σημαιάκι στο γραφείο του και να πιέσει για την αναγνώριση και της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας του κρατιδίου των Σκοπίων. Άλλωστε προς αυτόν τον σκοπό άνοιξε την ομιλία του στην σκοπιανή βουλή για την εκλογή του Ζάεφ στα αλβανικά.
Πολύ πρόσφατα, στις αρχές Ιουνίου, ανακοινώνονταν από το κρατίδιο των Σκοπίων ότι θα γίνει προσπάθεια για να βγει το ζήτημα της ονομασίας από την εσωτερική κομματική αλλά και προφανώς διακρατική αντιπαράθεση με την Ελλάδα με απώτερο σκοπό την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άμεσα αντίμετρα θα πρέπει να αναπτύξει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος σε αυτή την αλυτρωτική αλβανική επεκτατικότητα. Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα πρέπει δυναμικά να αναδείξει και να αναγνωρίσει την Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια που είναι για πάρα πολλά χρόνια λησμονημένη από το ανθελληνικό κλεπτοκρατικό τόξο των αριστερών νεοφιλελευθέρων του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλες δυναμικές δράσεις θα πρέπει να αναπτυχθούν και στην Βόρειο Ήπειρο. Και οι Έλληνες είναι μειονότητα στα Σκόπια αλλά και στην Βόρειο Ήπειρο επειδή έχουν υποστεί διώξεις προκειμένου να απαρνηθούν τις Ελληνικές ρίζες τους, την Ελληνική ταυτότητα τους και την Ελληνική θρησκευτική πίστη τους.
Χαρακτηριστικά η ίδια η κυβέρνηση των Σκοπίων απαγορεύει στους κατοίκους του κρατιδίου να δηλώσουν Ελληνική ταυτότητα σε οποιαδήποτε επίσημη απογραφή. Δεν παύει όμως να είναι μια αρκετά πολυπληθής μειονότητα που αγγίζει τον αριθμό των 700 χιλιάδων Ελλήνων.
Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή - Αυγή ενδιαφέρεται να προστατέψει τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες των Σκοπίων και της Βόρειας Ηπείρου όπου έχουν και αυτοί το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή μακριά από την επιρροή του ισλαμικού τόξου που προωθείται με την αλβανοποίηση παλαιών επαρχιών της Γιουγκοσλαβίας άλλα και την ύπουλη δράση των τούρκων πρακτόρων στην Θράκη.