Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Υποκρισία της ΕΕ να υπεκφεύγει για τις παρεμβάσεις Σαμαρά στην δικαιοσύνη»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο
Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος
Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως σχετικά με τον κίνδυνο κατάχρησης
των μέσων ενημέρωσης για πολιτικούς σκοπούς στην Τσεχική Δημοκρατία.Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, η κατάχρηση εξουσίας από αξιωματούχους διαφόρων κρατών είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και, υπ’ αυτή την έννοια, δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι παρουσιάστηκε τέτοιο φαινόμενο και στην Τσεχία με τα μέσα ενημερώσεως, όπως επίσης, δεν με εξέπληξε και το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά πάγια τακτική, παρενέβη στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας και τώρα συζητούμε το θέμα αυτό εδώ. Εκείνο το οποίο με εκπλήσσει όμως, είναι η επιλεκτική αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στις διάφορες χώρες.
Αναφέρομαι στη χώρα μου, την Ελλάδα, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ομολόγησε ότι παρενέβη στη Δικαιοσύνη και διέταξε και επέτυχε από τον εισαγγελέα να κλείσει στη φυλακή τον Αρχηγό και όλους σχεδόν τους εκλεγμένους βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Επίσης, έδωσε εντολή στα μέσα ενημέρωσης να μην επιτρέπουν να δίνουν συνεντεύξεις και να εκφράζουν την άποψή τους. Υπ’ αυτή την έννοια, με εκπλήσσει, επαναλαμβάνω, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδειξε ανάλογη ευαισθησία. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να αποφεύγονται, διότι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε περισσότερο από μια απλή υποκρισία".
Λ. Φουντούλης: Η Ένωση εξαθλιώνει τα Α.μ.Ε.Α.
Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Ο αριθμός των συμπολιτών μας που εμπίπτει στην κατηγορία που ορίζουμε ως ευάλωτοι ενήλικες, είτε υπερήλικες είτε άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι μεγάλος και είναι προς τιμήν όλων το γεγονός πως έχουμε σήμερα εδώ ένα ψήφισμα που αφορά την προστασία και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας αυτών. Άλλωστε, η ποιότητα και το επίπεδο μιας κοινωνίας κρίνονται από τον τρόπο με τον οποίο στηρίζει τα πιο αδύναμα μέλη της.
Δυστυχώς όμως η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική σε πολλά κράτη της Ένωσης. Στην Ελλάδα, για να μπορέσει να αναλάβει ένας γονέας ενηλίκου με νοητική υστέρηση την δικαστική συμπαράσταση του παιδιού του, πρέπει να περάσει μέσα από μια ολόκληρη νομική διαδικασία η οποία μάλιστα του στοιχίζει και ένα αξιοσέβαστο ποσό.
Είναι όμως μεγάλη υποκρισία της Ενώσεως, από την μία πλευρά να ψηφίζει εκθέσεις με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών και από την άλλη να μην εξαιρεί τους γονείς τους από τις περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, αντίθετα, μέσω των προ-απαιτουμένων που και η ίδια η Ένωση επιβάλλει, εξαθλιώνει την ζωή τους. Τα έξοδα για μια οικογένεια που έχει ένα μέλος με ειδικές ανάγκες είναι αυξημένα.
Καλώ λοιπόν το ευρωκοινοβούλιο και την Επιτροπή να εξαιρεθούν τα άτομα αυτά και οι γονείς τους από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, που παραπλανητικά η κυβέρνηση στην Ελλάδα τα ονομάζει μεταρρυθμίσεις."
Ελ. Συναδινός: Μην προωθείτε τη φτώχεια με πρόφαση την ανάπτυξη
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, η νέα ευρωπαϊκή κοινή αντίληψη για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη προς εξάλειψη της φτώχειας, ως χρηματοδοτικό μέσο και εργαλειοθήκη, δεν επιτυγχάνει τους στόχους που έχουν τεθεί. Οφείλουμε να σεβόμαστε ορισμένες βασικές αρχές, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να ονομαζόμαστε εταίροι. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη είναι αποδεκτή μόνο όταν δεν συντελείται εις βάρος άλλων ομότιμων μελών. Όπως επίσης, δεν μπορεί να πραγματοποιείται με μία ατζέντα η οποία επιβάλλεται καταχρηστικά και εκβιαστικά, έμμεσα ή άμεσα.
Όσον αφορά στις αναπτυσσόμενες χώρες, αυτές που αναλαμβάνουν την κυριότητα των βιώσιμων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, πρέπει να δεσμεύονται ως προς τα αποτελέσματα στο πλαίσιο της συναντίληψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διμερείς εταιρικές σχέσεις, εάν αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός διαταραχθεί.
Στόχος δεν είναι μία ανάπτυξη στηριζόμενη στη διάδοση της φτώχιας και της εξαθλίωσης, αλλά η στέρεη βιώσιμη ανάπτυξη μεταξύ ίσων συναινούντων εταίρων, προς όφελος των πολιτών και όλων των εμπλεκόμενων μερών."