Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Για να είναι δυνατή και επιτρεπτή η μετακίνηση μέρους του πληθυσμού μιας χώρας προς κάποια άλλη χώρα, εξ’ ου ανωτέρας βίας (πολέμων, διωγμών κλπ ), υπάρχουν οι λεγόμενες διακρατικές συμφωνίες που επιτρέπουν, για ορισμένους λόγους, την μετακίνηση πληθυσμού. Αυτή η ενέργεια  ονομάζεται μετανάστευση.  Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση πληθυσμού, μεταξύ κρατών, θεωρείται παράνομη και διώκεται από το νόμο, ενέργεια που ονομάζεται λαθρομετανάστευση.  
Τι σχέση μπορεί να έχει η λαθροθηρία με το νόμιμο κυνήγι; Καμιά. Τι σχέση μπορεί να έχει η λαθρεπιβίβαση με τη νόμιμη επιβίβαση; Καμιά. Αλλά, αφού θέλουν σώνει και καλά, οι κοπτόμενοι περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παίζουν με τις λέξεις, ας παίξουμε λοιπόν.
Αρχές της δεκαετίας του 1950 ιδρύθηκε η  ΔΕΠΕ, Διακυβερνητική Επιτροπή Μεταναστεύσεως εξ’ Ευρώπης. Η ΔΕΜΕ  σύστησε μία επιτροπή, η οποία επιτροπή περνούσε από τις πόλεις της Ελλάδος στις οποίες υπήρχαν ενδιαφερόμενοι για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Η Αυστραλία είχε συνάψει ειδική συμφωνία με την Ελλάδα, ώστε η δεύτερη να της παράσχει το απαιτούμενο εργατικό δυναμικό. Η συσταθείσα κρατική επιτροπή ήλεγχε τους αιτούντες αν πληρούσαν τους όρους ώστε να είναι δυνατή η μετανάστευση αυτών. Τα άτομα έπρεπε να χρίζουν άκρας υγείας, να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, να είναι νεαρά σε ηλικία, να έχουν καλή συμπεριφορά, κλπ. Όσοι πληρούσαν τους παραπάνω όρους έπαιρναν και το εισιτήριο επιβίβασης στο πλοίο για την Αυστραλία. Δύο και πλέον μήνες που διαρκούσε το ταξίδι, οι μετανάστες μάθαιναν την επίσημη γλώσσα της Αυστραλίας, που ήταν τα αγγλικά. Επίσης μάθαιναν για τα ήθη και έθιμα που επικρατούσαν εκεί. Μάθαιναν ή εμπλούτιζαν τις γνώσεις τους πάνω στα επαγγέλματα του ξυλουργού, του ράφτη, του ηλεκτροσυγκολλητή, του υδραυλικού κλπ. Όπως βλέπετε, ο όρος μετανάστευση περικλείει ενέργειες που δεν φαίνονται τόσο απλές , όσο απλά προσπαθούν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι εντολείς αυτών, να μας πείσουν ότι όλος ο συρφετός που μπαίνει στη Χώρα μας, είναι μετανάστες. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, η περιγραφόμενη ενέργεια της δεκαετίας το ’50 έχει σχέση με την κατ’ επίφαση μετανάστευση που βιώνει η Χώρα μας. Εξάλλου ο τρόπος συμπεριφοράς και ο χαρακτήρας των εισερχομένων λαθρομεταναστών δεν χαρακτηρίζεται απλά ως τριτοκοσμικός, αλλά τρόπος αγροίκων. Επίσης, οι «εισερχόμενοι», όπου στον τόπο τους δεν δείχνουν ουδεμία αξία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, επιβεβαιώνουν αυτό, προτάσσοντας μας τα βρέφη τους απαιτώντας έμμεσα τον ανθρωπισμό μας, που εν συνεχεία τον εκμεταλλεύονται στρεφόμενοι εναντίον μας.
Διαβάζουμε στις σημερινές φυλλάδες τα εξής: «Ο στόχος είναι να μειωθεί άμεσα η πίεση στις τοπικές κοινωνίες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι με περισσότερο προσωπικό και μηχανήματα μέσα σε δέκα ημέρες θα έχει αποσυμφορηθεί η Λέσβος, που υποδέχεται το 50% των ροών./ Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σύντομα θα δημιουργηθεί ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας στην Αθήνα, με τη χρησιμοποίηση εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου σε συνεννόηση και με το υπουργείο Αμυνας». Καλά τα παραπάνω μέτρα, αλλά δεν ακούσαμε κάτι σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων μας. Το Ελληνικό Κράτος πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι, άλλο ο ανθρωπισμός απέναντι στον λαθρομετανάστη και άλλο η σκληρή στάση απέναντι στην λαθρομετανάστευση. Η Χρυσή Αυγή θα εμμένει στη θέση της όσον αφορά τη λαθρομετανάστευση. Άμεση εγγραφή και προώθηση των προσφύγων στις ευρωπαϊκές πόλεις, άμεση απέλαση όλων των υπολοίπων στις χώρες καταγωγής τους.
(ΥΓ): Αν βρέθηκαν κάποιοι άχρηστοι κυβερνήτες μας και υπέγραψαν συνθήκες, όπως του Δουβλίνου και της Σέγκεν, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει την ορθότητα αυτών των συμφωνιών αλλά επίσης, δεν σημαίνει ότι αυτές οι συμφωνίες δεν μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αρθούν ή να ακυρωθούν μονόπλευρα.