Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΡΤΑ: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τους Αγωνιστές του ΕΔΕΣ

Δεκάδες Εθνικιστές συμμετείχαν στην εκδήλωση προς τιμήν του Εθνικού Αγωνιστή Ναπολέοντα Ζέρβα και βροντοφώναξαν ότι στην Ελλάδα του Μνημονίου και της Υποταγής η Εθνική Αντίσταση είμαστε Εμείς.


Εδώ και αρκετές ημέρες διαπιστώθηκε ότι η αδράνεια των επίσημων αρχών της πόλεως και των φορέων που οργάνωναν κάθε χρόνο την εκδήλωση, οδηγούσε χωρίς αμφιβολία στη ματαίωσή της και στην αναπότρεπτη απαξίωσή της. Για το λόγο αυτό το Κίνημά μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει για πρώτη φορά την εκδήλωση και να επωμιστεί το βάρος της διατήρησης της Ιστορικής Μνήμης των Εθνικών Ομάδων Ελλήνων Ανταρτών του ΕΔΕΣ.
Η συγκέντρωση διεξήχθη με υποδειγματική πειθαρχία στην πλατεία Ζέρβα στην πόλη της Άρτας, στη σκιά του ανδριάντα του Στρατηγού. Το κύριο οργανωτικό βάρος ανέλαβε ο Πυρήνας Άρτας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και ο άψογος τρόπος με τον οποίο έφερε σε πέρας τα καθήκοντά του αποτελεί παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. 

Συμμετείχαν Συναγωνιστές από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς επίσης και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Κινήματός μας  Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, όπως και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Χρήστος Ρήγας.
Μετά το τρισάγιο στη μνήμη του Ναπολέοντα Ζέρβα και των μαχητών αυτού, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον ιστορικό Ιωάννη Έξαρχο. Ο ομιλητής παρουσίασε την προσωπικότητα του Στρατηγού με εμπεριστατωμένο τρόπο και εξήρε την συμβολή του στην καταπολέμηση του Κομμουνισμού και στην απαλλαγή της Θεσπρωτίας από τη μάστιγα των τουρκαλβανών Τσάμηδων. Ειδική μνεία έκανε στη Σουλιώτικη καταγωγή του Ναπολέοντα Ζέρβα, στοιχείο που προφανώς συνετέλεσε στο να αναλάβει τη δύσκολη εκείνη περίοδο τον κοπιώδη Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης. 
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διπλωμάτης Γεώργιος Δασκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις διώξεις που υπέστη ο Ελληνισμός της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους κατακτητές τον καιρό της Κατοχής.
Ο Πυρηνάρχης Άρτας Ιωάννης Γκιρεμέζης, τέκνο μαχητή του ΕΔΕΣ, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τη γενναιότητα των ανδρών που πολέμησαν στις γραμμές των Εθνικών Ομάδων Ελλήνων Ανταρτών.



Ο Συναγωνιστής Χριστόφορος Τσάγκας επεσήμανε ότι τέτοια μέρα πριν από 39 χρόνια η ΕΛΔΥΚ, η Α΄Μοίρα Καταδρομών και η Εθνική Φρουρά έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στον «Αττίλα».  
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Αχαΐας  Μιχάλης Αρβανίτης ο οποίος κατέκρινε τον επιχειρούμενο αφελληνισμό της νέας γενιάς που δεν διδάσκεται Ιστορία και τον εποικισμό της χώρας μας από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
Ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εμψύχωσε με την ενθουσιώδη ομιλία του τους Συναγωνιστές και επεσήμανε ότι η Χρυσή Αυγή μάχεται με αυταπάρνηση εντός και εκτός Βουλής με στόχο τη σωτηρία της Πατρίδας.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος του Κινήματός μας Χρήστος Ρήγας, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους με το μεστό του λόγο και τους ζήτησε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχηγού μας Νικόλαου Μιχαλολιάκου και να δίνουν την πολιτική τους μάχη με απόλυτη πειθαρχία και μέσα στα πλαίσια που ορίζει η Ιδεολογία μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων, την απαγγελία του Ύμνου του Κινήματός μας και του Εθνικού Ύμνου.


Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη ελπίδα για τη χώρα μας. Την ώρα που ο Σαμαράς γίνεται υποχείριο των Αμερικανοσιωνιστών και υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο, το Κίνημά μας διοργανώνει εκδηλώσεις εθνικής μνήμης και τιμής στη Φλώρινα, την Άρτα, κυριολεκτικά σε κάθε σημεία της Πατρίδας μας.