Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

“Εφαρμόστε εθνική εξωτερική πολιτική”

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση είχε χθες το μεσημέρι ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο. Στην συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μια ώρα ο συναγωνιστής, αφού ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, του εδώθη η ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και την αγωνία του Κινήματος που εκφράζεται στην πρόταση "Εφαρμόστε εθνική εξωτερική πολιτική". Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Παππάς ενεχείρησε στον κ. Αβραμόπουλο τις δεκάδες ερωτήσεις όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προς το Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με τις απαντήσεις εκ μέρους του Υπουργείου, πάνω στις οποίες ανέφερε ότι στην πλειοψηφία τους δεν είναι επαρκείς και ικανοποιητικές.

Στη συνέχεια ενεχείρησε έγγραφο, σημεία του οποίου ανέπτυξε στον Δ. Αβραμόπουλο. Το εν λόγω έγγραφο αποτελεί τις θέσεις της Χρυσής Αυγής πάνω στα θέματα μιας εθνικής εξωτερικής πολιτικής που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε γεωστρατηγική αναβάθμιση, να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη, να συμβάλλει στην εθνική αυτάρκεια και να δώσει νέα προοπτική στους Έλληνες και την Ελλάδα. Στις αρχές του επομένου έτους θα επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις τόσο με τον υπουργό όσο και με εξειδικευμένους παράγοντες τόσο για ενημέρωση όσο και για παρουσίαση ακόμη πιο λεπτομερειακών προτάσεων της Χρυσής Αυγής στα εθνικά θέματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του εγγράφου:


Στα πλαίσια της πρώτης συνάντησής μας στο Υπουργείο Εξωτερικών, δράττομαι της ευκαιρίας να θέσω υπόψη σας τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για ορισμένα πολύ σοβαρά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Α. Απαιτείται να επισπευσθούν οι ενέργειες για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, ιδίως με την Αίγυπτο με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και τελικό όριο την γραμμή αυτή. Αυτή η χώρα έχει ήδη οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη με την Κύπρο στην μέση γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

Β. Πρέπει να καταγγελθεί η αλλοίωση εκ μέρους των αλβανικών αρχών των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011 στην Αλβανία. Να εφαρμοστούν οι κατάλληλοι μοχλοί πίεσης και διαπραγμάτευσης με την Αλβανία προκειμένου να απαγκιστρωθεί αυτή από την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία και να αναγνωρίσει οριστικά την Συμφωνία του 2009 για την χάραξη των θαλασσίων ζωνών.

Να αναδειχθεί η πολύμορφη καταπίεση που υφίσταται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός από τους Αλβανούς.

Να γίνει πλήρης αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Ειδικότερα:

i) Αναγνώριση των νομών Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Κορυτσάς ως μειονοτικών ζωνών. Εντός των μειονοτικών να απαγορεύεται η πληθυσμιακή αλλοίωση σε βάρος του ελληνικού στοιχείου. Να θεσμοθετηθεί πραγματικά ελληνική μειονοτική δημόσια εκπαίδευση. Θεσμική παρουσία των Βορειοηπειρωτών βάσει ποσόστωσης σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατό και αστυνομία εντός των μειονοτικών ζωνών. Θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων τις οποίες θα επιβάλλει το Ελληνικό Κράτος στην Αλβανία σε περιπτώσεις που παραβιάζονται τα ανθρώπινα ή μειονοτικά δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Ίδρυση ειδικής υπηρεσίας στα Ιωάννινα που θα στελεχώνεται από έμπειρους διπλωμάτες και θα έχουν ως αντικείμενο ευθύνης και ενασχόλησης την πρόοδο και ενίσχυση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας.

ii) Κατοχύρωση του δικαιώματος των Ελλήνων της Αλβανίας να χρησιμοποιούν τον όρο Βόρειος Ήπειρος-Βορειοηπειρώτης. Κατοχύρωση του δικαιώματός τους να εορτάζουν και στα αστικά κέντρα με επισημότητα όλες τις ελληνικές εθνικές εορτές, καθώς επίσης και την επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομίας του 1914.

iii) Αποτελεσματικά οικονομικά κίνητρα για την παραμονή των Βορειοηπειρωτών (ιδίως των νεώτερων) στις εστίες τους. Ρύθμιση του ζητήματος των συντάξεων του ΟΓΑ.

iv) Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης της ελληνικής υπηκοότητας στους Βορειοηπειρώτες. Ιδιαίτερη προσοχή σε περιπτώσεις αλβανών πολιτών που δεν έχουν ελληνική καταγωγή.

Γ. Ενεργός συμμαχία με τη Ρωσία και συνεργασία σε οικονομικά θέματα. Να προωθηθεί η κατασκευή αγωγών μεταφοράς ενέργειας ελληνορωσικών συμφερόντων προκειμένου να ενισχυθεί η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια και να εξουδετερωθούν οι απειλές του τουρκικού παράγοντα στη Θράκη.

Δ. Πρέπει να επανεξεταστεί η πολιτική της Ελλάδος σχετικά με την ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ε. Ενίσχυση του Ελληνισμού της Τουρκίας και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης και διασφάλιση των δικαιωμάτων του.

ΣΤ. Άσκηση ανεξάρτητης ελληνικής πολιτικής στη ταραγμένη περιοχή της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής με έμφαση στην προστασία των Ελληνορθόδοξων πληθυσμών. Ενίσχυση των Ορθόδοξων Πατριαρχείων.

Ζ. Κανένας συμβιβασμός στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ενόψει και της διαδικασίας ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Να μην περιέχεται η λέξη Μακεδονία ή παράγωγα αυτής.

Η. Εθνική Λύση του Κυπριακού. Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος Κύπρου.


www.xryshaygh.com