Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Πάγια τακτική του ΚΚ€ η αποχώρηση από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή - Τι θα κάνουν με την συμφωνία των Πρεσπών;

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και γελοίας συκοφαντίας που διακινείται τον τελευταίο καιρό κυρίως από τα παπαγαλάκια της ψευτοδεξιάς, αλλά και της αριστεράς αναφέρεται στην στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα, όταν έρθουν η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.
Την πιο ξεκάθαρη και συμπαγής στάση φυσικά έχει η Χρυσή Αυγή που έχει διαμηνύσει προ πολλού προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα καταψηφίσει την προδοτική συμφωνία και θα συνεχίσει ασυμβίβαστα τον Αγώνα εντός και εκτός Βουλής για την κατάργησή της.
Στο παραπάνω σενάριο που διακινούν τα συστημικά παπαγαλάκια κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να αποχωρήσει από την διαδικασία της ψηφοφορίας και έτσι να διευκολυνθεί η κυβέρνηση της αριστεράς για να περάσει την προδοσία, αφού το αποτέλεσμα θα είναι επί των παρόντων. Και μετά ξύπνησαν...
Η Χρυσή Αυγή θα είναι στην διαδικασία και θα καταψηφίσει σύσσωμη την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτοί που είναι συνηθισμένοι να αποχωρούν από την διαδικασία και να κάνουν με έμμεσο τρόπο πλάτες στην εκάστοτε κυβέρνηση είναι φυσικά το ΚΚΕ, το οποίο έχει αποχωρήσει από κρίσιμες ψηφοφορίες ουκ ολίγες φορές.
Αυτό έκανε και την τελευταία φορά στις 15 Ιουνίου 2018 κατά την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό. Αντί να μείνει στην αίθουσα και να καταψηφίσει την κυβέρνηση, προτίμησε για ακόμη μια φορά να αποχωρήσει και να της κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο για την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Τι θα κάνουν όταν έρθει η συμφωνία στην Βουλή;