Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σχέδιο εκδίωξης των Ελλήνων από την Βόρειο Ήπειρο υλοποιεί ο αδίστακτος Ράμα

Πίσω από την «τουριστική ανάπλαση» στην περιοχή της Χιμάρας, οι αλβανοί κρύβουν τον αληθινό σχεδιασμό τους, την εκδίωξη δηλαδή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από την πατρογονική γη τους.

Θυμίζουμε ότι στην Χιμάρα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, καθώς τους είχε καταργήσει το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.
Όταν έπεσε το καθεστώς αυτό το 1991, οι «δημοκράτες» διάδοχοί τους έδωσαν ένα χαρτί, μέσω του οποίου είπαν ότι οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών θα δοθούν πίσω σ’ αυτούς «κάποια στιγμή». Από την στιγμή που δεν υπάρχει υποθηκοφυλακείο και δεν μπορούν να πάνε οι Βορειοηπειρώτες να τις γράψουν εκεί, οι περιουσίες τους είναι σαν να μην υπάρχουν.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, σκοπός της κυβέρνησης Ράμα είναι να παραχωρήσει τις εκτάσεις σε «στρατηγικούς επενδυτές» αντί ενός ευρώ το τετραγωνικό, την ώρα που στην Χιμάρα η μέση τιμή της γης ξεκινά από τα 100 ευρώ στις μη παραθαλάσσιες περιοχές και φτάνει τα 3.000 ευρώ/τετραγωνικό στις παραθαλάσσιες.
Η Χιμάρα είναι η περιοχή της Αλβανίας με την μεγαλύτερη προοπτική στον τουρισμό και στο real estate. Ωστόσο, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η τουριστική ανάπτυξη. Για παράδειγμα, στο χωριό Δρυμάδες, όπου κατεδαφίστηκαν ακίνητα προκειμένου να χτιστεί ένα πολυτελές resort, τελικά έχτισαν πολλά σπίτια με σκοπό να δημιουργηθεί ένας οικισμός, όπως έγινε και με τους Αγίους Σαράντα το 1990.
Την ίδια στιγμή, η «ελληνική» κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του «Συνταγματικού τόξου» κρατούν την γνωστή… ψύχραιμη στάση, η οποία αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τον Έντι Ράμα και τους υπόλοιπους ανθέλληνες της Αλβανίας.
Η Χρυσή Αυγή δια του εκπροσώπου της Συναγωνιστή Χρήστου Παππά ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μείζον αυτό θέμα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Υ.Γ. Την αηδία (τουλάχιστον) προκαλεί η ανακοίνωση των υμνητών του τυράννου των Τιράνων Ενβέρ Χότζα, δηλαδή του ΚΚΕ, για τα όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο, όπου μεταξύ άλλων γράφουν ότι «Η προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιών αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί…». Μα είστε σοβαροί «σύντροφοι» του ΚΚΕ; Ο Ράμα δεν κάνει τίποτα άλλο στο θέμα αυτό από το να συνεχίζει επακριβώς την πολιτική του Ενβέρ Χότζα, του πιο «λυσσασμένου σκύλου» του Στάλιν, από τους ηγέτες των κομμουνιστικών κρατών της Ευρώπης μεταπολεμικά. Και από πότε το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τις ιδιωτικές περιουσίες των απλών πολιτών; Για σας δεν αποτελούν όλα κρατική και «κοινή περιουσία»; Δεν είστε, λοιπόν, μόνο μπολσεβίκοι, αλλά και ξετσίπωτοι ψεύτες…