Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Χρ. Παππάς: Ντροπή! Θεσμοθετείτε το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς και τo αρνείστε στους Έλληνες Ομογενείς - BINTEO

       

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, έχουν ξεχάσει παντελώς την ύπαρξη του Ελληνισμού της Διασποράς, των Ελλήνων που έχουν αποδειχθεί Εθνικοί Ευεργέτες και που δεν έχουν στιγμή λησμονήσει την Μητέρα Πατρίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διάταξη η οποία εισάγεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες Ομογενείς θα ψηφίζουν και θα εκλέγουν βουλευτές Ομογένειας, χωρίς αυτή η ψήφος να προσμετράται στην ελληνική επικράτεια. Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμπλέξει τους Έλληνες ομογενείς στις μικροπολιτικές απρέπειες του πολιτικού συστήματος, χωρίς να τους δίνει την δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον εαυτό του από την μήνη όσων έδιωξε στην ξενιτιά.
Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς έθεσε τις πάγιες θέσεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος που είναι ανοιχτά υπέρ στην ψήφο των Ομογενών, όπως φαίνεται και από τις δύο τροπολογίες που έχει καταθέσει στην Βουλή στις 14-7-2016 και 12-7-2018, χωρίς όμως την επιβολή των πελατειακών σχέσεων, που έχουν αποδείξει ότι καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την Χώρα.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Χρήστου Παππά:  
Η πάγια θέση του μεταπολιτευτικού συστήματος για την ψήφο των Ελλήνων αποδήμων ομογενών, αλλά και των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια κατά την ημέρα των εκλογών, είναι ανέκαθεν υποκριτική. Μετά την ψήφιση του εκάστοτε εκλογικού νόμου από την εκάστοτε πλειοψηφία, η μεν αντιπολίτευση επανέφερε το «αίτημα», η δε Κυβέρνηση «υποσχόταν» να εισαγάγει σχετική διάταξη «όταν οι συνθήκες ωριμάσουν». Το πολιτικό κατεστημένο ουδέποτε ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το κατ’ εμάς αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων της διασποράς για συμμετοχή στα πολιτικά τεκταινόμενα της πατρίδας.
Γιατί Έλληνες της Διασποράς όπως και Έλληνες των Αλυτρώτων Πατρίδων, είναι οι μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες, οι οποίοι έχτισαν την Νέα Ελλάδα, καλλωπίζοντας την πρωτεύουσα με τα κτίρια που όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε, τα οποία κτίρια τα καλόπαιδα του Συστήματος καίνε, αλλά αυτοί οι Ευεργέτες ανήγειραν σχολεία, νοσοκομεία και άλλα ευαγή ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ευεργέτες την παράδοση των οποίων κάποιοι ακόμη συνεχίζουν παρά τις αντιξοότητες, παρά το κράτος που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων, γενόμενο αντί για στοργική μητέρα, κακιά μητριά.
Οι αμείλικτοι αριθμοί των στατιστικών μιλάνε για μια μαζική έξοδο, όλοι την έχουμε βιώσει, 500.000 Έλληνες στο εξωτερικό –μια έξοδος ανάλογη πληθυσμιακά με εκείνη την έξοδο - μετανάστευση των δεκαετιών του ’50 και του ’60- μόνο που τώρα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων που φεύγουν έξω για να βρουν μια καλύτερη ζωή είναι διαφορετικά.
Αυτοί που κατέφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και των εθνοκτόνων Μνημονίων είναι το Αύριο της Ελλάδος, είναι νέοι, μορφωμένοι, ικανοί, που αισθάνονται ότι αυτό το κράτος, το δικό σας κράτος, τους πνίγει, σκοτώνει τα όνειρά τους, γίνεται βαρίδι στα βήματά τους για εργασία, πρόοδο και ευημερία.
Όμως, το ελληνικό Σύνταγμα εξασφαλίζει το εκλογικό δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες άνω των 17 ετών που δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για έγκλημα που συνεπάγεται την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του  δικαιώματος, είναι η προηγούμενη εγγραφή στα Δημοτολόγια που λειτουργούν πλέον και ως εκλογικοί κατάλογοι.
Για την οικονομία του χρόνου κ. Πρόεδρε το θέμα είναι μείζον, έχω την εισήγηση την οποία θα καταθέσω μαζί με τις δύο τροπολογίες, οι οποίες απηχούν την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για την ψήφο των Ομογενών, καθώς επίσης την εισήγηση την οποία κάναμε στην ανάλογη Επιτροπή, όχι επί Προεδρίας σας, το 2013 για την ψήφο των Ομογενών. Θέλω να πω το εξής στον λίγο χρόνο που μου απομένει. Θέλω να πω ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι ζωντανός και είναι ένας Ελληνισμός ο οποίος διακατέχεται από υψηλό πατριωτικό φρόνημα.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων, των αποδήμων ομογενών, των Ελλήνων της Διασποράς, να διατηρούν δεσμούς με την μητέρα Ελλάδα και να συμμετέχουν μέσω του δικαιώματος ψήφου στην συνδιαμόρφωση των αποφάσεων για το μέλλον της. Όχι μόνο ο όρος «Διασπορά» είναι ελληνικός, αλλά είναι αδιανόητη η έστω και μερική κατανόηση της εθνικής μας ταυτότητας χωρίς την ταυτόχρονη σύνδεση με τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Και έρχομαι εδώ στον κ. Πουλάκη να κάνω την εξής παρατήρηση, δεν θα σας προσβάλλω, ούτε θα πω ότι ήρθατε σε αμφιθέατρο, επιτέλους ήρθατε και στην Επιτροπή μας, να σας πω ότι θα ήθελα, κατά το κοινώς λεγόμενο να πάρετε πίσω αυτό που είπατε στην εισήγησή σας, όταν είπατε ότι η σχέση των Ελλήνων ομογενών δεύτερης ή τρίτης γενιάς είναι φαντασιακή με την Μητέρα Πατρίδα.
Θέλω να σας πω κ. Πουλάκη ότι δεν είναι φαντασιακή αυτή η σχέση, είναι σχέση ζωής και θεωρώ ότι αυτός ο χαρακτηρισμός υποτιμά τους ομογενείς μας. Και απορώ πως εσείς Αριστεροί και Δεξιοί, οι οποίοι μιλάτε για την παγκοσμιότητα του Ελληνισμού, λέτε αυτόν τον χαρακτηρισμό για τους ομογενείς μας, για τα αδέρφια μας, τα οποία αγωνίζονται είτε πρώτη, είτε δεύτερη, είτε τρίτη γενιά εκτός της Πατρίδας. Δεν μπορεί να αγκαλιάζετε και να ελληνοποιείτε αλλογενείς, αλλοδαπούς, αλλοθρήσκους, οι οποίοι μπαίνουν παρανόμως, παρατύπους δηλαδή μετανάστες, όπως λέτε εσείς, στην Ελλάδα και για τους πραγματικούς Έλληνες που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό να τους λέτε ότι έχουν φαντασιακή σχέση με την Πατρίδα. Αυτό θεωρώ ότι ήταν ατόπημα εκ μέρους σας σε ότι αφορά την Ομογένεια.
Επί του πρακτέου, θέλω να πω ότι εσείς, Αριστεροί και Δεξιοί, όπως αυτοχαρακτηρίζεστε, θα έλεγα Δεξιούς – ψευτοδεξιούς, αρνείστε στην ουσία μέχρι σήμερα την ψήφο των Ομογενών, των Ελλήνων του εξωτερικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΝΔ, η οποία πριν από λίγο έκανε μια διδακτορική ανάλυση των πραγμάτων περί της ψήφου των Ομογενών, είναι ότι στην πρόταση την τωρινή, η νέα πρόταση όπως την λέτε της αναθεώρησης του Συντάγματος, που προτείνετε τροποποιήσεις σε 57 από τα 120 άρθρα του Συντάγματος, δεν κάνετε καμιά αναφορά στην ψήφο των Ομογενών, όπως καμία σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει στα σχέδια ή προτάσεις Νόμων που κάνατε εσείς κατά καιρούς όταν ήσασταν κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.
Αρνείστε την ψήφο στους Ομογενείς, από κοινού, διότι γνωρίζετε ότι αυτός ο τεράστιος αριθμός των Ομογενών αγαπά την Πατρίδα, αγαπά την Ελλάδα  και διαπνέεται από άδολα πατριωτικά συναισθήματα, και εσείς Αριστεροί και Δεξιοί, αυτήν την στιγμή έχετε ποινικοποιήσει τον πατριωτισμό.
Οι Έλληνες αυτοί έχουν ένα χαρακτηριστικό ελάττωμα: Δεν είναι ελεγχόμενοι πολιτικοί πελάτες των ελλαδικών κομμάτων. Είναι Έλληνες που έχουν προκόψει με τον ιδρώτα τους, και δεν εξαρτώνται από πολιτικούς εκβιασμούς. Γι’ αυτό και οι δυνάμεις της παρακμής που κυβερνούν το ψευτορωμαίικο, τρέμουν την ελεύθερη και ανεπηρέαστη από ρουσφέτια και γραφειοκρατικό νταβατζιλίκι πατριωτική ψήφο των αποδήμων.
Χαρακτηριστικό της Αριστεράς, αλλά και της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας που επικρατεί περί του ζητήματος του «εκλογικού δικαιώματος» είναι η κατά καιρούς διεύρυνση του εκλογικού σώματος, η οποία είναι ανάλογη με τα νοθευτικά κριτήρια που εσείς προβλέπετε μέσω του Συντάγματος θεσμοθετώντας το δικαίωμα ψήφου στους αλλογενείς και στους αλλοδαπούς, την ίδια στιγμή που το αρνείστε στους Έλληνες Ομογενείς.
Κλείνω κ. Πρόεδρε και λέω ότι η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ διάταξη στην αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως αυτή θα έρθει για την ψήφο των Ομογενών μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Εμείς δεν θέλουμε να εμπλακούν οι Έλληνες της Διασποράς στους μικροκομματικούς σας σκυλοκαβγάδες και τις μικροπρέπειες του πολιτικού συστήματος, τις μικροπρέπειες που δυστυχώς χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η ψήφος των ομογενών να μην προσμετράται στο σύνολο των ποσοστών της ελληνικής επικράτειας. Ας υποθέσουμε, δύο εκατομμύρια Έλληνες ψηφίσουν ένα Χ αποτέλεσμα, δύο εκατομμύρια Έλληνες δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και με τα μπόνους του πρώτου κόμματος είναι κυβέρνηση και κατ’ εμάς καταστρέφει τον τόπο; Πως έχετε αυτήν την λογική, δηλαδή να ψηφίσει π.χ. ένα εκατομμύριο Έλληνες αλλά να βγάλετε πέντε έδρες; ΟΧΙ, είμαστε κάθετα αντίθετοι.
Θα δώσουμε την πρότασή μας και στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Εμείς με την πολιτική μας και με τις θέσεις μας λέμε ότι πρέπει να γίνει μια ουσιαστική δουλειά επιτέλους ώστε να καταρτιστεί ο εκλογικός κατάλογος των Ομογενών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου, έχουμε τις προτάσεις αυτές με δύο τροπολογίες τις οποίες ποτέ δεν συζητήσατε και ποτέ δεν φέρατε στην δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν για πρακτικούς λόγους μπορώ κ. Πρόεδρε να τα καταθέσω στα πρακτικά ώστε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση.