Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Συναγερμός και από την «Καθημερινή»: Η «γκρίζα ζώνη των ψηφοφόρων» μπορεί να βγάλει… Χρυσή Αυγή!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα, παρά τους αναμενόμενους χαρακτηρισμούς, ανάλυση περί του πιθανού αποτελέσματος των επομένων εκλογών έγραψε για την εφημερίδα «Καθημερινή» ο γνωστός φιλελεύθερος κι αντιχρυσαυγίτης Πάσχος Μανδραβέλης, όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής από την «γκρίζα ζώνη των ψηφοφόρων».
Ο Μανδραβέλης ουσιαστικά αναφέρεται στους λεγόμενους «αναποφάσιστους», οι οποίοι – όπως έχουμε πολλάκις τονίσει – σε ένα μεγάλο τους ποσοστό είτε είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που δεν επιθυμούν να το δηλώσουν, είτε εν τέλει ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.
Επί του θέματος ο Μανδραβέλης τονίζει ότι «στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μια «γκρίζα ζώνη» ψηφοφόρων, που προέρχονται πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Οι δημοσκόποι κάνουν αναγωγή των ψήφων ευνοώντας –πολύ λογικώς– το κυβερνών κόμμα. Από την άλλη, πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλληλοπαραμυθιάζονται ότι το παιγνίδι (ακόμη και της πρωτιάς) είναι ανοιχτό».
Με απλά λόγια ο Μανδραβέλης καταδεικνύει ένα ποσοστό ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν τον Σύριζα, οι οποίοι αποκλείεται να επανέλθουν ως ψηφοφόροι της «κυβερνώσας αριστεράς», όσο κι αν «αλληλοπαραμυθιάζονται» οι συριζαίοι για την ανάκτησή τους, τουλάχιστον όχι όσο προστάζει η μαθηματική αναγωγή των ποσοστών, που δεν έχει εφαρμογή στην πραγματικότητα.
Και πριν προλάβει κανείς να χωνέψει αυτό το ζήτημα, ο Μανδραβέλης – προφανώς έχοντας γνώση ποιοτικών στοιχείων που δεν δημοσιεύονται και γνώση των πραγματικών δημοσκοπικών δεδομένων – συνεχίζει λέγοντας ότι «η Ακροδεξιά δεν κερδίζει παγκοσμίως επειδή την ψηφίζει η «άρχουσα τάξη». Την προτιμούν οι «της γης οι κολασμένοι», κυρίως αυτοί που πίστεψαν ότι τα προβλήματά τους μπορούν εύκολα να λυθούν αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση».
Για να μην μένει δε καμία απορία για το που ακριβώς το πάει, ο Μανδραβέλης στην συνέχεια συνόψισε καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τον κίνδυνο για το σύστημα, γράφοντας: «Αν αυτοί πάνε στο εκλογικό τμήμα είναι πολύ πιθανό να μπουν στον πειρασμό της υλοποίησης μιας μηδενιστικής ανοησίας, αυτής που καλλιεργούσαν κατά το δημοψήφισμα διάφοροι της ριζοσπαστικής Αριστεράς και συνοψιζόταν στο χυδαίο σύνθημα «πουτ... όλα». Δεν είναι απίθανο, υπάρχει προηγούμενο. Πολλοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή για «να μπει κάποιος στη Βουλή και να πλακώσει τους πολιτικούς».»
Αξίζει τον κόπο μια παρένθεση για να απαντήσουμε στο «πλακώσει τους πολιτικούς», το οποίο δεν είναι ο κύριος φόβος των εν Ελλάδι πολιτικών. Ο κύριος φόβος τους, ο οποίος πραγματώθηκε από την Χρυσή Αυγή και για αυτό μας μισούν, είναι η αποκάλυψη των σκανδάλων τους και το ξεμπρόστιασμα του πολιτικαντισμού τους. Αυτό τους υποσχόμαστε ότι θα το συνεχίσουμε κι ας είναι σίγουροι για αυτό.