Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Χάος και αλληλοσφαγή στο διαλυμένο απόκομμα των Ανέλ

Πραγματικό χάος επικρατεί στο μόρφωμα των ΑΝΕΛ, καθώς οι δηλώσεις μεταξύ των υπευθύνων και των βουλευτών του κόμματος αλληλογρονθοκοπούνται. Συγκεκριμένα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τοσουνίδης, δήλωσε προχθές ότι οι ΑΝΕΛ Θα «συζητήσουν με τη Ν.Δ πρότασης μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η πρώτη δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα “Μακεδονία” στα Σκόπια όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση», τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κουίκ, όσο και ο αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσαν το αντίθετο.
Ο Τέρενς Κουίκ, σε χθεσινή συνέντευξή του επανέλαβε εκ νέου τη θέση πως ποτέ δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στα όργανα του κόμματος από κανέναν, συμπληρώνοντας, αναφερόμενος στον Τοσουνίδη, πως «προσωπικά δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει “γλυκά ματάκια” στη Ν.Δ ακόμα κι αν τον ουρανό με τα άστρα μου φέρουν στο πιάτο».
Επιπρόσθετα, συντάχθηκε με τη θέση Κατρούγκαλου όσον αφορά το «plan B» του Π. Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, τόνισε χθες πως «υπάρχει άμεση επικοινωνία» και πως είναι «άριστες οι σχέσεις» μεταξύ πρωθυπουργού- υπουργού Άμυνας (απαντώντας στην ερώτηση αν ήταν ενήμερος ο Αλ. Τσίπρας για το σχέδιο Καμμένου) και δήλωσε πως ο Καμμένος είπε όσα είπε γιατί φαίνεται «ότι η συμφωνία αυτή δύσκολα θα περάσει από τη γειτονική χώρα».
Τέλος, ξεκαθάρισε πως «η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. θα πάει μέχρι τέλος. Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής»- ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, απ’ ότι είπε ο Τοσουνίδης. Στόν «χορό» μπήκε και ο Παπαχριστόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα, με οποιοδήποτε τρόπο, να μας προτείνει να συμπορευθούμε με αυτούς που βίασαν, λεηλάτησαν, πτώχευσαν και τελικά καταδίκασαν τη χώρα να είναι ζητιάνος της παγκόσμιας κοινότητας και ειδικά σε μια πρόταση δυσπιστίας».
Ποιο είναι το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει; Οτι το καράβι των ΑΝΕΛ έχει γεμίσει νερά και ο πανικός του πληρώματος είναι τέτοιος που δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στο να πουν τουλάχιστον τα ίδια πράγματα. Οι επόμενες εκλογές θα σημάνουν τον καταποντισμό και το οριστικό τέλος αυτού του πατριδοκάπηλου κατασκευάσματος που εξυπηρετεί άριστα τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην αποστολή τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ