Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Γιάννης Λαγός στην εφημερίδα “Εμπρός”: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της Πατρίδος και της Ορθοδοξίας!

11 ερωτήσεις στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό από την εθνική εφημερίδα "Εμπρός":

1. Πολύ πρόσφατος ο ανασχηματισμός και αναγκαστικά θέλουμε τον σχολιασμό σας. Τι πιστεύετε ότι εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή.
Γιάννης Λαγός: Είναι ένα καθαρά επικοινωνιακό, ψηφοθηρικό τέχνασμα. Όλοι το καταλαβαίνουν πιστεύω. Δεν έχει κανείς την ψευδαίσθηση, ούτε καν ο ίδιος ο Τσίπρας, ότι η Γεροβασίλη ή η Παπακώστα θα προσφέρει κάτι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Φαίνεται καθαρά ότι είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, που πιστεύω δεν θα είναι μακράς διαρκείας και προσπαθεί έτσι να επηρεάσει κόσμο και να φέρει ανθρώπους από άλλους χώρους κοντά του, προκειμένου να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Να μην «βαρέσει διάλυση» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Παραμένει γαντζωμένος φυσικά στις κομμουνιστικές ιδεοληψίες. Κακώς πολλοί λένε «η δήθεν αριστερά» του Τσίπρα. Αυτή είναι η αριστερά. Είναι μεγαλωμένοι μέσα στην ΚΝΕ. Είναι εναντίον της Πατρίδος, είναι εναντίον της Ορθοδοξίας, είναι εναντίον όλων όσων πρεσβεύουμε εμείς οι Έλληνες Πατριώτες. Είναι κομμουνιστές, Σταλινικοί και γνωρίζουν πολύ καλά προπαγάνδα, για να ξεγελάνε τον κόσμο. Αυτό κάνουν και τώρα. Και εδώ θέλω να σημειώσω ότι δεν είναι τυχαίο, πως ο Τσίπρας έδιωξε και τους τρεις υπουργούς που εμπλέκονταν στις πρόσφατες πυρκαγιές. Αυτό δείχνει, και πρέπει να τα καταλαβαίνουν αυτά οι Έλληνες, ότι όλα όσα είπαν ότι δεν έγιναν λάθη κλπ, όλα ήταν ψέματα. Κορόιδευαν ακόμη και εκείνη την ώρα, ακόμη και τους νεκρούς.
Επαναλαμβάνω ότι δεν θα αλλάξει τίποτε με τον ανασχηματισμό, η γραμμή δίνεται από τον Τσίπρα και ένα κοντινό του «ιερατείο» το οποίο συνεχίζει και υπάρχει. Κι ο Τσίπρας δείχνει για άλλη μια φορά, ότι είναι σφαγέας, στυγνός και αδίστακτος, δεν διστάζει να αποκεφαλίσει οποιονδήποτε του χαλάει λίγο την εικόνα.
2. Λόγω της σοβαρής καταστροφής και φυσικά του υψηλού φόρου αίματος που κόστισαν οι πυρκαγιές, η κατακραυγή για το Μακεδονικό έχει –λογικά- κοπάσει. Τι πιστεύετε; Σταμάτησε η αντίδραση του Λαού; Μπορεί να ησυχάσει η κυβέρνηση;
Γ.Λ.: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το «Μακεδονικό ζήτημα» θα είναι αυτό που θα γκρεμίσει την κυβέρνηση. Το έχω πει και στην Βουλή. Θα την γκρεμίσει. Μπορεί να μην γίνει σε ένα μήνα αλλά θα το κουβαλάνε πάντα στην πλάτη τους και θα είναι αυτό που θα τους καταστρέψει. Και θα το δείτε ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρειο Ελλάδα θα είναι πραγματικά τραγικά γι αυτούς κι ενθαρρυντικά για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Για τα ποσοστά του Καμένου δεν αξίζει καν να μιλάμε.
Το Μακεδονικό δεν έχει σταματήσει, ο Έλληνας απέδειξε ότι το έχει μέσα στο αίμα του κι αυτό πείραξε τους κυβερνώντες πάρα πολύ. Από ότι μαθαίνω και τώρα στην ΔΕΘ ετοιμάζεται «πολύ ωραία υποδοχή». Θα υποδεχθούν τον Τσίπρα με «αγκαλιές και φιλιά». Το Μακεδονικό θα συνεχίσει και φυσικά και η Χ.Α. θα το διατηρεί συνεχώς στην επικαιρότητα με κάθε τρόπο. Στους δρόμους, στις πλατείες, στην Βουλή, παντού.
3. Σας είδαμε πρόσφατα, να προσφέρετε βοήθεια στις πυρκαγιές. Δεν είναι η πρώτη φορά που εσείς, αλλά και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσφέρετε υποστήριξη, σε δοκιμαζόμενους Έλληνες. Αυτή όμως ήταν μια εξαιρετικά σοβαρή τραγωδία. Πείτε μας, τι είδατε στις φωτιές, τι προσωπικά σας συγκλόνισε.
Γ.Λ.: Κοιτάξτε, εμείς στην Χρυσή Αυγή είμαστε πάνω απ’ όλα Έλληνες πολίτες. Όλοι, βουλευτές, στελέχη, οπαδοί, το κύριο χαρακτηριστικό μας, είναι αυτό. Αυτό κρατάμε κι όχι τους τίτλους όπως «βουλευτής». Οπότε με τις δυνατότητες που έχουμε, θα βοηθάμε πάντα τους συμπολίτες μας.
Αυτά που είδα λοιπόν εγώ, είναι πραγματικά τραγικά. Πήγαμε στην περιοχή με μια ομάδα Συναγωνιστών και είδαμε κάτι που δεν το πίστευα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν διάσπαρτες και απόλυτα ασυντόνιστες. Άλλος ενεργούσε σε μια εστία κι άλλος αλλού, εντελώς ασυντόνιστα. Είναι αλήθεια αυτό που ακούστηκε ότι ακόμη και ασύρματοι δεν λειτουργούσαν. Δεν είδα πουθενά έναν ανώτερο αξιωματικό να τους καθοδηγεί. Πήγαμε με ένα φορτίο νερά για να προσφέρουμε και ξαφνικά από την ένταση της κατάστασης κι από τις ανάγκες που διαπιστώναμε, βρεθήκαμε να τραβάμε μάνικες και να προσπαθούμε να σβήσουμε φωτιές. Διαπιστώσαμε απίστευτες αστοχίες, όπως ότι τα πυροσβεστικά οχήματα όταν άδειαζαν από νερό, έπρεπε να πάνε στα Μέγαρα (!!) για να ξαναγεμίσουν !! Καμία οργάνωση, κανένας συντονισμός. Και στο τέλος η φωτιά έκαψε ότι υπήρχε να κάψει και έτσι έσβησε. Φιλότιμοι οι πυροσβέστες και πολλές φορές ηρωικοί. Αλλά χωρίς κανένα σχέδιο.
Εδώ να σας πω και κάτι ακόμη, πήγα και στο Μάτι, στο κέντρο των εθελοντών πυροσβεστών. Εκεί έμαθα συγκλονιστικά πράγματα. Με ενημέρωσαν ότι υπάρχει τρόπος, μηχανισμός, εντοπισμού της κατεύθυνσης της πυρκαγιάς, κι ότι κανείς δεν τα χρησιμοποιεί αυτά στην Ελλάδα.  Μου έδειξαν ένα σχέδιο που είχαν εκπονήσει από το 2016, για την εκκένωση των περιοχών. Σχέδιο κατατεθειμένο αρμοδίως, με αριθμό πρωτοκόλλου, και δεν το αξιολόγησε κανείς! Δηλαδή εδώ, σίγουρα υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Να πούμε επίσης ότι ο υπεύθυνος εκεί ο κ. Δαμιανόγλου άφησε να καεί το σπίτι του, για να στείλει τα οχήματα να βοηθήσουν αλλού να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα. Αυτοί οι άνθρωποι, πραγματικά άξιοι επαίνων, δεν έχουν καμία βοήθεια από το κράτος. Έχουν έξι επτά οχήματα με τα οποία επιχειρούν. Το κράτος όχι μόνο δεν τους συνδράμει με καύσιμα, τα βάζουν μόνοι τους από την τσέπη τους, αλλά τους ζητάει και τέλη κυκλοφορίας! Η Χρυσή Αυγή έχει κάνει και σχετικές ερωτήσεις στην Βουλή. Για να καταλάβετε σε τι χώρα ζούμε. Αυτό μάχεται να γκρεμίσει η Χρυσή Αυγή. Αυτό το διεφθαρμένο κράτος.
4. Η προπαγάνδα των πολιτικών αντιπάλων της Χρυσής Αυγής έφτασε στο σημείο να κυκλοφορήσει ψεύδη, για δήθεν συλληφθέντες Χαυγίτες που πλιατσικολογούσαν σπίτια πληγέντων. Σας κάνω την ερώτηση, για να απαντήσετε εκ μέρους των ανώνυμων Συναγωνιστών, που έτρεξαν στις πυρκαγιές, για να σώσουν τα σπίτια των συμπολιτών μας.
Γ.Λ.: Αυτά είναι αηδιαστικά πράγματα. Εδώ όμως, φαίνεται και το σχέδιο που υπάρχει. Γιατί δεν είναι απλά ότι δόθηκε μια λανθασμένη είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι ξεγελάστηκαν και την έγραψαν. Θα ζητούσαν συγγνώμη μετά ότι έκαναν λάθος. Λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα συντονισμένο σχέδιο. Ζηλεύουν και μισούν, θα μπορούσα να πω, την Χρυσή Αυγή γιατί είναι αυτή που εκφράζει τον απλό Έλληνα πολίτη. Οι συναγωνιστές μας έτρεξαν, έδωσαν τρόφιμα, νερά, με χρήματα από την τσέπη τους, για να βοηθήσουν. Κανείς άλλος δεν το έκανε. Από κανέναν άλλο πολιτικό χώρο. Αυτά δεν είναι τυχαία πράγματα. Γι αυτό μισούν την Χρυσή Αυγή κι εδώ θέλω να συνδυάσω το σήμερα με το 2012 - 2013, τότε που παίρναμε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση και τα επιστρέφαμε στους Έλληνες σαν τρόφιμα.
Αυτό πραγματικά το μίσησαν. Φανταστείτε λοιπόν που έχουμε φτάσει: αυτοί που κλέβουν να είναι οι «καθώς πρέπει» άνθρωποι κι αυτοί που δίνουν τα χρήματα για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, είναι οι «κακούργοι κι οι εγκληματίες»!!! Λοιπόν να το ξέρουν. Οι Χρυσαυγίτες ήταν, είναι και θα είναι, δίπλα σε οποιονδήποτε Έλληνα έχει την ανάγκη μας.
5. Τελικά με την δική σας πολιτική ματιά αλλά και την εμπειρία σας από τις πυρκαγιές, τι έφταιξε; Ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος;
Γ.Λ.: Εκτιμώ, ότι  κύριος υπεύθυνος ήταν ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος έφταιξε από την πρώτη στιγμή. Και θέλω να είμαι ειλικρινής εδώ, αυτό δεν είναι πρόβλημα της τελευταίας τριετίας των ΣΥΡΙΖΑνελ, αυτό το σάπιο έχει βάθος δεκαετιών.
Η κυβέρνηση πάντως απέδειξε ότι είναι παντελώς ανεύθυνη κι ανίκανη, φάνηκε πως στις δύσκολες καταστάσεις, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν, κανέναν, πουθενά και τίποτα. Και να δούμε και τι θα γίνει με τις ευθύνες της Τροχαίας, τι θα γίνει με την Πυροσβεστική που ήταν πλήρως ασυντόνιστη, τι θα γίνει για τα ψέματα που έλεγαν στον κόσμο, ότι δήθεν δεν γνώριζαν για νεκρούς. Έχουν γίνει πάρα πολλά. Αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι η δικαιοσύνη δεν θα φτάσει την υπόθεση μέχρι εκεί που πρέπει. Μακάρι να διαψευστώ.
6. Συμμερίζεστε την δήλωση του Βερναρδάκη, για τον Πρωθυπουργό, ότι δηλαδή, να μην τον βάλλουν τόσο πολύ καθώς είναι μόνο 44 ετών; Ότι ένας νέος άνθρωπος, πόσες ευθύνες μπορεί να έχει; Εσείς ως περίπου συνομήλικος, τι νομίζετε; Η Πρωθυπουργία μπορεί να έχει ελαστικές ευθύνες με βάση την «βολική» ηλικία κάποιου;
Γ.Λ.: Αυτές οι δηλώσεις, δείχνουν την ποιότητα των ανθρώπων που αποτελούν αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση της Ελλάδος, που για κακή μας τύχη δηλαδή, είναι κυβερνώντες. Ο Πρωθυπουργός βεβαίως και φέρνει ακέραιες ευθύνες για ότι έχει συμβεί. Και δεν μιλάμε μόνο για την πυρκαγιά, που δυστυχώς υπάρχει μεγάλος αριθμός νεκρών. Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ισοπεδώσει μια Πατρίδα, έχει ισοπεδώσει μια χώρα, σε εθνικά ζητήματα μας έχει ταπεινώσει και σε οικονομικά ζητήματα μας έχει λιώσει. Δεν μπορεί να είναι «μεγάλος» όταν λέει ψέματα και κοροϊδεύει την κοινωνία, αλλά να είναι «μικρός» όταν υπάρχουν οι νεκροί που είναι η απόρροια των συνεπειών των πράξεών του.
7. Πως βλέπετε την μετακίνηση του Κουφοντίνα στις Αγροτικές φυλακές; Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση προχωρά ηθελημένα σε τέτοιες κινήσεις ή μήπως πληρώνει χρωστούμενα γραμμάτια σε χώρους της έξω-κοινοβουλευτικής αριστεράς;
Γ.Λ.: Κοιτάξτε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι έχει άμεση επαφή με δολοφόνους, όχι μόνο της 17 Νοέμβρη αλλά και από διάφορες άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ένοπλη βία, η τρομοκρατία και οι νεκροί στην Ελλάδα, προέρχονται μόνο από αριστερές οργανώσεις και από τα πιστόλια των κομμουνιστών. Από κανέναν άλλο.
Δεν νομίζω ότι εξοφλούν γραμμάτια. Αφού είναι αδέλφια. Έχουν φιλικές σχέσεις. Δεν θα ξεχάσουμε την περίπτωση του Πανούση που ήταν για περίπου ένα εξάμηνο υπουργός Δημοσίας Τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ και που κατήγγειλε συγκεκριμένες πρακτικές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιες συνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Χρυσή Αυγή πολλές φορές έχει φέρει στη Βουλή τέτοια ζητήματα, όπως η περίπτωση των φυλακών ανηλίκων στον Αυλώνα, όπου μέλη αριστερών οργανώσεων κρατούνταν ως ανήλικοι και έπαιρναν μαθητικές άδειες και άλλα προνόμια. Η υπόθεση του Κουφοντίνα είναι συνέχεια των πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο βέβαια, ότι μόλις βγαίνει ο Κουφοντίνας με άδεια τον υποδέχεται με αγκαλιές ο γιος του Βούτση!!!
Εδώ θέλω να καταγγείλω την υποκρισία της Ν.Δ. αλλά και άλλων πολιτικών χώρων που αγανάκτησαν με τις άδειες του Κουφοντίνα. Φυσικά και δεν έπρεπε να πάρει άδεια ένας αμετανόητος δολοφόνος. Δεν το συζητώ αυτό. Όμως για τους άλλους καταδικασμένους δολοφόνους που σκοτώνουν ανώνυμους πολίτες κι όχι πολιτικούς, γιατί δεν μιλάει κανείς γι αυτούς; Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς  και τόσοι άλλοι,έχουν μαζευτεί από όλες τις φυλές του Ισραήλ στην Ελλάδα. Σκοτώνουν και σε δυόμιση χρόνια είναι έξω. Δεν είδα ούτε την Μπακογιάννη, ούτε τον Μητσοτάκη να είναι το ίδιο ευαίσθητοι, όταν παίρνουν άδεια αυτοί που έχουν σκοτώσει τους συμπολίτες μας ή τα γεροντάκια που μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους και τα κακοποιούν.
Η Χρυσή Αυγή λοιπόν λέει να υπάρξει ένας νόμος, και συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, όχι μόνο δεν θα παίρνουν άδειες και προνόμια, αλλά θα έχουν και την χειρότερη ποινή.
8. Θα ήθελα στην άποψή σας για την περίφημη έξοδο από τα μνημόνια. Τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες από αυτό το γεγονός.
Γ.Λ.: Δεν υπάρχει καμία έξοδος από τα μνημόνια, αυτά είναι επικοινωνιακά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ. Τώρα αυτές τις μέρες έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και ο Έλληνας πολίτης θα χρειαστεί να πληρώσει πάλι, πάρα πολύ ακριβά. Στο θέμα της υγείας, στο θέμα της παιδείας, πάλι θα χρειαστεί οι Έλληνες να πληρώνουν. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχουν ξεπουληθεί και μην ξεχνάμε ότι με τις υπογραφές που έχουν βάλει, η Ελλάδα θα είναι σε εποπτεία για 60 χρόνια τουλάχιστον! Είναι πλασματική η έξοδος και η Ελλάδα δυστυχώς είναι υπό καθεστώς ομηρίας και έτσι θα συνεχίσει να είναι όσο οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται είναι μνημονιακές. Για να σταματήσουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να υπάρχει μια δυναμική εθνικιστική παράταξη, η οποία θα έρθει στην κυβέρνηση, θα καταγγείλει αυτές τις συμφωνίες και θα τις ακυρώσει. Όσο υπάρχουν τα συμφωνηθέντα, η Ελλάδα θα είναι συνεχώς σκλαβωμένη.
9. Πρόσφατα από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στον επίτροπο Μοσκοβισί, του προτείνατε να τον πάτε σε εργατικές περιοχές του Πειραιά, για να δει μόνος του την «επιτυχία των οικονομικών πολιτικών». Μιλήστε μας λίγο γι αυτό. Περιγράψτε μας την καθημερινότητα του Λαού, στις περιοχές όπου εκλέγεστε και για τις οποίες έχετε προφανώς ευρεία άποψη.
Γ.Λ.: Θα σας έλεγα ότι δεν μιλάμε μόνο γι αυτές τις περιοχές. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έλεγα ότι είμαστε όλοι βουλευτές επικρατείας, αφού σε όλη την Ελλάδα τρέχουμε και για όλη την Ελλάδα προσπαθούμε. Αυτό που έχω διαπιστώσει πάντως, και στις περιοχές του Περάματος, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, είναι μιαν ανείπωτη πίκρα, στεναχώρια και ταλαιπωρία των συνανθρώπων μας.
Είναι τρομερό άνθρωποι που έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά στη ζωή τους, άνθρωποι που ήταν πάντοτε υπερήφανοι, να μην μπορούν να πάνε στο καφενείο να πιουν ένα καφέ ή να πάρουν ένα δωράκι στο εγγονάκι τους. Αυτό, εμένα πραγματικά σας λέω, με εξοργίζει. Και όσο βλέπω αυτούς τους ανθρώπους που είναι γι αυτά υπεύθυνοι, απέναντί μου στην Βουλή, τους θεωρώ εχθρούς μου.
Το λέω ευθέως κι όποιος θέλει ας παρεξηγηθεί. Δεν μπορώ να τους βλέπω και να συμπεριφέρομαι σαν να μην τρέχει τίποτε, όταν έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Εγώ βλέπω φίλους μου, συγγενείς μου, συμπολίτες μου, πρώην συμμαθητές μου, να ταλαιπωρούνται. Και δεν ταλαιπωρούνται γιατί είναι τεμπέληδες ή απατεώνες ή παλιοχαρακτήρες, ταλαιπωρούνται γιατί κάποιοι κυβέρνησαν την Πατρίδα κοντά 45 χρόνια, με μοναδικό σκοπό να κλέψουν την χώρα μας.
Και επιμένω ότι όλα αυτά δεν έχουν γίνει κατά τύχη, δεν είναι τυχαία. Είναι εσκεμμένα και βάση σχεδίου. Γιατί δεν μπορεί ο κάθε Πρωθυπουργός ή Υπουργός να είναι επιτυχημένος σε προσωπικό επίπεδο, να έχει εκατομμύρια σε καταθέσεις και από καμιά δεκαριά ακίνητα ο καθένας τους, αλλά στην διακυβέρνηση της χώρας να έχουν αποτύχει τόσο οικτρά. Εδώ λοιπόν κάτι υπάρχει…
10. Η οικονομική δυσπραγία είναι τόσο μεγάλη, που εύλογα κάποιος αναρωτιέται: Υπάρχει λύση;
Γ.Λ.: Βεβαίως και υπάρχει λύση. Η Χρυσή Αυγή έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοσθεί. Κατ αρχήν να πούμε ότι δεν γίνεται να σωθεί η Ελλάδα μόνο με τους φόρους. Πρέπει να αναπτύξουμε πάλι τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, πρέπει όλοι οι Έλληνες να εργασθούμε και να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα, να κάνουμε θυσίες αλλά αυτό πρέπει πρώτα να το κάνουν οι κυβερνώντες κι όχι να περνούν μια ζωή πλουσιοπάροχη. Πρέπει να καταγγείλουμε τα μνημόνια, πρέπει να κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους.
Αλλά το κυριότερο πράγμα για εμένα, είναι να υπάρξει μια Τίμια διακυβέρνηση του Κράτους, από ανθρώπους που θα αναλάβουν, και θα πουν την αλήθεια στον κόσμο, ότι δηλαδή, για τα επόμενα χρόνια θα δυσκολευτούμε, όμως ο κόπος μας θα πιάσει τόπο. Ο Έλληνας πιστεύω είναι και φιλότιμος και καταλαβαίνει. Αν δει αυτούς που είναι στην ηγεσία της χώρας, να κάνουν ότι πρέπει και να έχουν κι εκείνοι τις ανάλογες συνέπειες, θα προσπαθήσει. Και επίσης καταλαβαίνει ότι όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι οικονομολόγοι, δεν γνωρίζουν την πραγματική οικονομία, αλλά στα χαρτιά και μόνο. Και εδώ να καταγγείλω για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, με χρέος γύρω στα 310 δισ. και τώρα «βγήκε πανηγυρίζοντας» με χρέος γύρω στα 340 δισ. Άρα όλα αυτά δεν είναι τυχαία.
11. Είναι γνωστή σε όλους μια δήλωση της τέως Γραμματέως του ΚΚΕ, για τους Χαυγίτες. Είχε πει: «θα μπουν στην Βουλή, θα βάλουν κοστούμι, θα στρώσουν». Έχετε πια μια μακρά θητεία στο Κοινοβούλιο. Πείτε μας. «Στρώσατε» ή προτίθεστε να «στρώσετε»;
Γ.Λ.: Δεν θα στρώσουμε ποτέ. Θα είμαστε αμετανόητα, πάντα υπέρ του Έλληνα πολίτη. Θα μιλάμε πάντα για Ελλάδα, θα μιλάμε πάντα για Ορθοδοξία. Και θα αγωνιζόμαστε πάντα για τον άνθρωπο, για τον λαϊκό Έλληνα, που κι εκείνος αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και την οικογένειά του. Αν με το «θα στρώσουν» εννοούν να γίνουμε σαν κι αυτούς, λυπούμαστε πάρα πολύ θα τους στεναχωρήσουμε, διότι προτιμούμε να μείνουμε έτσι όπως είμαστε μέχρι τέλους. Ότι κόστος και να έχει αυτό. Όποιες συνέπειες και να έχουν οι πράξεις μας. Υπάρχει εκτίμηση από τον Ελληνικό Λαό στο πρόσωπό μας, κι αυτό μας αρκεί.
Δεν θα γίνουμε σαν το ΚΚΕ που από εκεί που θα πολεμούσε τον κοινοβουλευτισμό και την αστική τάξη, έχουν γίνει σαν κι αυτούς. Η Παπαρήγα τα είπε αυτά γιατί είδε πως κατάντησαν οι ίδιοι. Εμείς είμαστε διαφορετικοί. Δεν μπορούν να μας αντιληφθούν, γι αυτό και στο τέλος θα επικρατήσει η δική μας Ιδέα, η δική μας σκέψη.