Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ντοκουμέντα για την προδοσία του ΚΚΕ: Οι “ναζιστές” της Χρυσής Αυγής, ο πόλεμος του 1940-41 και οι εθνοπροδότες της αριστεράς

Δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο μέσα στο κοινοβούλιο, όσο και στα τηλεπαράθυρα και στις σελίδες των εφημερίδων κατηγορούν εμάς τους Χρυσαυγίτες για… προδότες! Αναφέρονται στην περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, μόνο που τα ντοκουμέντα τα οποία υπάρχουν για την στάση των τότε Εθνικιστών και της τότε ηγεσίας των κομμουνιστών αποδεικνύουν ότι πατριώτες ήταν οι Εθνικιστές και αντίθετα καταπρόδωσαν την Ελλάδα οι δούλοι της Μόσχας μπολσεβίκοι. 

Οι “ναζιστές” του “φασιστικού” καθεστώτος της 4ης Αυγούστου ήταν αυτοί που πολέμησαν τους εισβολείς τόσο τους Ιταλούς όσο και τους Γερμανούς. Αντίθετα, το ΚΚΕ, αλλά και ο αναμβισβήτητος ηγέτης του Ζαχαριάδης, κατηγορούσαν τον Μεταξά ότι αυτός φταίει για την ιταλική επίθεση και ότι εάν δεν είχαμε προκαλέσει εμείς τον Άξονα και είχαμε ζητήσει την μεσολάβηση της Σοβιετικής Ένωσης, τότε όλα θα ήταν καλά. Ας αρχίσουμε με τα ντοκουμέντα της προδοσίας και πρώτα απ’ όλα για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ το οποίο ακολουθούσε το ΚΚΕ και για τον λόγο αυτό ήταν ενάντια στον πόλεμο των Ελλήνων.
ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ-ΜΟΛΟΤΩΦ
Η επήρεια του συμφώνου στη στάση του ΚΚΕ μέσα από κάποια αποσπάσματα άρθρων του «Ριζοσπάστη» για τον Πόλεμο που μαινόταν στην Ευρώπη και που πλησίαζε απειλητικά την Ελλάδα, , με πηγή το βιβλίο «40 χρόνια του ΚΚΕ»:
"… Ό κίνδυνος που μας απειλεί σήμερα άμεσα είναι ή μεταφορά του πολέμου στα ελληνικά εδάφη. Και τον κίνδυνο αυτόν τον προκαλεί ή ίδια ή κυβέρνηση, ή ματοβαμμένη βασιλομεταξικη δικτατορία…
… Εκμεταλλεύεται (ή δικτατορία) ύπουλα τη φιλοτιμία του λαού μας, την περηφάνεια τον για το δοξασμένο του παρέλυσαν, — γεμάτο από τιτάνιους αγώνες για την ελευθερία — για να τον στείλει μορφινισμένο στο μέτωπο της αλληλοσφαγής να πολεμήσει για ξένα Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα…
…Όχι μονάχα δεν παίρνει ή δικτατορία κανένα μέτρο για να ασφαλίσει την ειρήνη του λάου μας, μα με τους τυχοδιωκτισμούς της προκαλεί την Ιταλική εισβολή…
… Την ώρα αυτή βρίσκει κατάλληλη ή δικτατορία για να ξεπουλήσει τη χώρα μας στους υποκινητές τον πολέμου Αγγλογάλλους. Στους Αγγλογάλλους για να μας βάζουν τους ίδιους να προκαλούμε επίθεση της Ιταλίας κατά της χώρας μας …"
«...Δεν έχει σημασία, γιατί την ιταλική εισβολή την προκαλεί αυτή τη φορά η τυχοδιωκτική πολιτική της βασιλο-μεταξικής δικτατορίας που δημιουργεί στην Ιταλία ανησυχίες για την ασφάλεια των νώτων της...» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Δ΄, σελ. 500-504).
ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
Δεύτερη Επιστολή Ζαχαριάδη (Νοέμβριος 1940):
«Ενάντια στη θέληση του λαού ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ' ένα τέτοιο πόλεμο. ...Έξω απ' αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμμία θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία» (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Έργων», έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ).
Τρίτη επιστολή (15 Ιανουαρίου 1941):
«Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό-καταχτητικό... Το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους του κεφαλαίου που διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέλφια και η συναδέλφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο ...».
«Καλούμε τους πολεμιστές μας ν' αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ' τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 11-16).
18 Μαρτίου 1941:
«Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν' αντιπροσωπεύουν όλους, από το στρατιώτη μέχρι το στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν' απαιτήσουν, απ' το άλλο μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας –ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών που κλείστηκαν με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνάνε στην πλατφόρμα του Μετώπου εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι επιχείρησης και να παλαίψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα απ' τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26).
14 Απριλίου 1941:
«Καλούμε όλο το λαό να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα 'ταν η θέση του, αν η επιστράτευση της 28ης Οχτώβρη 1940 μετατρεπόταν σε λαϊκό ξεσήκωμα. Να σκεφτεί πόσες μανάδες θα χαίρονταν τα παλληκάρια τους, πως η Μακεδονία, ή Θράκη και όλα όσα ακόμα θα χάσουμε, θα γλύτωναν και πως αντί για μαγνητικές νάρκες, μπόμπες, πείνα και καταστροφές, ο λαός μας θα είχε στη χώρα του πραγματική ελευθερία. Να σκεφτεί ακόμα πως αν το σωτήριο αυτό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού πως ο πόλεμος ήταν δίκαιος». (πηγή: «Το ΚΚΕ από το 1918 έως το 1931», τόμος Α΄, έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 1947, σελ. 518). 
Ποιοι ήταν τελικά οι προδότες; Απ’ όσα διαβάσατε παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι το ΚΚΕ ήταν ενάντια στην επική πολεμική προσπάθεια ολόκληρου του Έθνους γιατί πολύ απλά δεν συμφωνούσε με αυτήν η Μόσχα. Αντίθετα οι Εθνικιστές πολέμησαν με πάθος κάτω από την στιβαρή ηγεσία του Ιωάννου Μεταξά τους εισβολείς. Ποιοι ήταν λοιπόν οι προδότες;
Ν.ΚΟΡ