Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Πυξίδα Ιδεών: Η πειθαρχία, το καθήκον και η μεγάλη Τιμή της γενεάς μας

Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

Τίποτε δεν είναι περισσότερο άξιο περιφρόνησης από τη σκέψη ότι ένα μέρος του Έθνους διεξάγει τον καλό Αγώνα μαζί μας, ενώ ένα άλλο απλώς παρακολουθεί. Αυτός είναι Αγώνας επιβίωσης του Ελληνισμού σε βάρος των Εχθρών του. Όποιος δεν συμμετέχει εναντίον τους, απλώς αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Ηθικά είναι ένα παράσιτο που ζει ατομιστικά, αδιάφορος για τον πόνο και τις συνεισφορές των υπολοίπων. Εάν όλοι σκεφθούμε όπως αυτός, ο Αγώνας μας είναι χαμένος.

Για το συμφέρον των έντιμων Συναγωνιστών μας πρέπει να γίνεται διαρκής υπενθύμιση του καθήκοντος στους όποιους οκνηρούς. Αυτό απαιτεί τόσο η τολμηρή μας προσπάθεια όσο και το ηθικό του Κινήματος. Ακριβώς όπως υπάρχουν εύσημα για όσους διακρίνονται στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους, έτσι πρέπει να υπάρχουν και προειδοποιήσεις για όσους παραβλέπουν τα καθήκοντά τους. Η μη εκπλήρωση ενός καθήκοντος είναι κατά πολύ χειρότερη από την παράβλεψη ενός καθήκοντος. Η πειθαρχία είναι η πιο σημαντική κι ανώτερη αρετή. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα τεράστια προβλήματα του Αγώνα μας μόνο με σιδερένια αποφασιστικότητα. Η χαλάρωση της πειθαρχίας αποδυναμώνει το ηθικό. Επίσης οποιαδήποτε χαλάρωση και υπονόμευση της εθνικής ενότητας συνιστά έγκλημα κατά της Λαϊκής Κοινότητας. Η μεγαλύτερη ελπίδα κι ευκαιρία του Λαού μας για νίκη έγκειται στην σταθερή δέσμευση και στην σκληρή αποφασιστικότητα των Συναγωνιστών του Κινήματος.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραπονείται για τις ταλαιπωρίες και τους περιορισμούς που προκαλεί ο Αγώνας στην προσωπική του ζωή. Τι σημασία έχουν αυτοί οι περιορισμοί μπροστά στο γεγονός ότι αναρίθμητοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Γένους μας κινδυνεύουν! Σκοπός της Ηγεσίας είναι ένα Έθνος που θα μπορεί να ζει ελεύθερο στις περιοχές που απόμειναν Ελληνικές με αίμα, πόνους και θυσίες, μη λησμονώντας τις ιστορικές αλύτρωτες πατρίδες του Ελληνισμού. Η γενεά μας πρέπει να το εξασφαλίσει αυτό με ασίγαστη μάχη και σκληρό αγώνα. Δεν επιδέχεται καμία αναβολή για αργότερα. Είτε θα το κάνουμε εμείς σώζοντας τον Λαό και την Πατρίδα, είτε δεν θα γίνει ποτέ.
Η γενεά μας δεν έχει μόνο ιδιαίτερα βάρη, έχει και ιδιαίτερη τιμή. Εάν νικήσουμε - και μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε - θα είμαστε η πιο περίφημη γενεά στην νεότερη ιστορία της Πατρίδας μετά την Εθνεγερσία. Εάν χάσουμε, τα ονόματά μας θα τα καταριούνται στους αιώνες οι γενεές που θα πρέπει να υπομένουν το τρομακτικό κόστος της αποτυχίας μας, γιατί η Ελλάδα θα υποδουλωθεί και ο Ελληνισμός θα σβήσει. Είμαστε το τελευταίο άπαρτο κάστρο του Γένους μας.
Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους ελάχιστα ενδιαφέρουν τα μεγάλα Εθνικά και Κοινωνικά Ζητήματα. Είναι χυδαίοι και εγωπαθείς υλιστές, που σκέπτονται μόνο την άνεση και την ευχαρίστησή τους και οι οποίοι δεν έχουν συναίσθηση των ιστορικών τους ευθυνών. Μόνο περιφρόνηση μπορεί να αισθανθεί κανείς για αυτούς. Είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν το μέλλον του Έθνους τους για τις στιγμιαίες απολαύσεις. Οπουδήποτε μιλούν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα. Δεν καταλαβαίνουν την λογική, μόνο το ατομικό τους συμφέρον. Ενεργούν με βάση την αρχή του πιο σιχαμένου ατομισμού: «Μετά από εμένα ο κατακλυσμός!» Η απάντησή μας σε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς αρχές είναι η εξής: «Ακόμη και αν χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας για πολλά έτη, τουλάχιστον τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα έχουν ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον!»
Συναγωνιστές Αδελφοί - Να θυμάστε σε ότι κάνετε και δεν κάνετε, σε όσα λέτε και δεν λέτε, ότι πρωτίστως είσαστε Έλληνες! Να πιστεύετε σταθερά και ακλόνητα στον Αρχηγό μας και στην νίκη. Να θυμάστε πάντοτε ότι είσαστε τέκνα του πιο γενναίου και πιο δημιουργικού λαού στον κόσμο. Πιθανότατα πρέπει να υποφέρουμε αρκετά για να φθάσουμε στον σκοπό μας. Όμως αυτός θα επιτευχθεί παρόλες τις αντιξοότητες, μόνον εάν μείνουμε πιστοί σε όλες τις αρετές μας και είμαστε πρόθυμοι, εάν χρειαστεί, να θυσιάσουμε τα πάντα σε αυτόν τον Αγώνα, ώστε να εξασφαλίσουμε στο Έθνος την ελευθερία και το μέλλον του.»