Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Εμείς και οι «σοβαρές πατριωτικές δυνάμεις»

Τίποτα δεν χαρίστηκε στην Χρυσή Αυγή - Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες…

Το καλοκαίρι του 2013 ένα ολόκληρο σύστημα έδειξε ότι για πρώτη φορά απειλείται πολιτικά από ένα αληθινό Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα που δεν είχε καμία διάθεση να συμβιβαστεί με την σαπίλα. Καθ’ όλη την διάρκεια εκείνης της χρονιάς, η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων, ενώ για το κοινωνικό έργο του Κινήματος υπήρχαν μόνο θετικά σχόλια και αυτό έφερνε σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα κόμματα.

Θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι μια τέτοια πορεία θα μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια, μόνο που αυτά ήλθαν με τον πλέον χοντροκομμένο τρόπο, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Τότε αρκετοί πίστεψαν ότι η Χρυσή Αυγή τελείωσε… Από κάποιους που βρέθηκαν ανάμεσά μας, μέχρι τους πολιτικούς μας αντιπάλους, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά. Δεν το πίστεψε όμως ποτέ η ηγεσία του Κινήματος που κράτησε ψηλά την Σημαία ακόμα και μέσα στις φυλακές. Δεν το πίστεψαν και χιλιάδες αγνοί Αγωνιστές της Εθνικιστικής Ιδέας, που παρέμειναν πιστοί όταν το σύστημα λυσσομανούσε εναντίον μας.
Η πολιτική σκευωρία του 2013 τελικά δεν επέτυχε τον σκοπό της. Η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά διατήρησε τις δυνάμεις της και κατέστη τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»
Τίποτα δεν χαρίστηκε στο Εθνικιστικό Κίνημα. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες που για τους πολλούς είναι αδιανόητες. Αυτό, σαν μια απάντηση στις υποτιθέμενες «σοβαρές πατριωτικές δυνάμεις», που αραδιάζουν ένα σωρό παραμύθια και θεωρίες συνωμοσίας για την Χρυσή Αυγή.
Μιλάμε για τους περίφημους «εθνικοπατριώτες» με τις σχέσεις στοργής με την ΝΔ την οποία εμείς πολεμήσαμε και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε γιατί απλά είναι η «δεξιά» όψη του εθνομηδενισμού. Οι «εθνικοπατριώτες» που νομίζουν ότι μονάχα με την στήριξη του συστήματος μπορούν να χτίσουν κάτι χωρίς να ιδρώσουν… Οι «εθνικοπατριώτες» που κάνουν κριτική (σχεδόν αποκλειστικά στην Χρυσή Αυγή!), γιατί δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο…
Η ένωση των Ελλήνων πατριωτών δεν είναι δική τους υπόθεση. Η μοναδική τους «αγωνία» είναι η διάσπαση των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Προς όφελος του ίδιου του συστήματος που τους προβάλει, όταν έχει πλήρως αποκλείσει τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτός είναι ο ρόλος τους και θα αποτύχουν ακόμα και αν έχουν όλα τα μέσα στην υπηρεσία τους. Και θα αποτύχουν γιατί δεν μπορούν να επιτύχουν!
Βρισκόμαστε 5 ολόκληρα χρόνια μετά τις σκληρές πολιτικές διώξεις του 2013. Από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ο εθνομηδενισμός επελαύνει και η αντίσταση πρέπει να δυναμώσει. Λάθη δεν κάνει παρά όποιος δεν κάνει τίποτα και από το να μην κάνουμε τίποτα (σαν τους «εθνικοπατριώτες»), ας γίνονται και λάθη.
Μπροστά μας υπάρχει ένας λαός προδομένος που καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τον παραγοντισμό, αλλά διψάει για μια ριζική πολιτική αλλαγή που δεν μπορεί να έλθει από τους συμβιβασμένους και τους δειλούς.
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ