Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ερώτηση σχετικά με κρούσματα ψώρας σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας λόγω λαθρομετανάστευσης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κρούσματα ψώρας σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας λόγω λαθρομετανάστευσης» 
 Στα κρατητήρια πολλών Αστυνομικών Τμημάτων της χώρας έχουν εντοπιστεί κρούσματα ψώρας, που προέρχονται κατά βάση από λαθρομετανάστες, οι οποίοι κρατούνται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα ψώρας σε διάστημα ενός μήνα στα κρατητήρια των Α.Τ. Αιγάλεω και Μενιδίου, αλλά και στην Αμυγδαλέζα. Ακόμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην  Χίο εντοπίστηκαν με ψώρα τέσσερις λαθρομετανάστες, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας βρέθηκαν πέντε λαθρομετανάστες που ήταν φορείς της ασθένειας.
Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς η μετάδοση της ψώρας από το δέρμα μολυσμένου ανθρώπου στο δέρμα υγιούς γίνεται εύκολα με άμεση επαφή. Επομένως, οι κίνδυνοι είναι σοβαροί τόσο για τους υπόλοιπους κρατούμενους, όσο και για τους υπηρετούντες αστυνομικούς.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Πόσο συνετή είναι η κράτηση λαθρομεταναστών στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών είναι φορείς σοβαρών ασθενειών;   
Υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο των συνόρων και αλλαγή της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», καθώς διακυβεύεται όχι μόνο η δημόσια τάξη αλλά και η υγεία του συνόλου των Ελλήνων πολιτών;

Αθήνα, 19/06/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ