Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η τουρκία εγκαινιάζει «Μουσείο της Τροίας» και οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα πανηγυρίζουν για το ισλαμικό τέμενος!

«Εξπέρ» στην παραχάραξη της Ιστορίας, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, αποδεικνύονται οι τούρκοι. Αφού δεν διαθέτουν δική τους ιστορική και πολιτιστική παράδοση, τι πιο αναμενόμενο από το να επιχειρούν σε συστηματική βάση να λεηλατήσουν αυτήν της Ελλάδας.

Γελοιοποιώντας, λοιπόν, βάναυσα την Ιστορική Αλήθεια, ο ίδιος ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως Δούρειο Ίππο τα Ομηρικά Έπη με στόχο να καπηλευτεί η Τουρκία οτιδήποτε ώστε να ισχυροποιήσει περαιτέρω την οικονομική θέση της αλλά και την επιρροή της στην ευρύτερη περιοχή σε κάθε επίπεδο. Άλλωστε, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τις τουρκάλες να είναι ντυμένες Ωραία Ελένη και τους τούρκους να ποζάρουν με χιτώνες και χλαμύδες σαν τον Πάρη μπροστά στον Δούρειο Ίππο και φόντο την τουρκική σημαία μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, αναδεικνύοντας την πρόθεση της Άγκυρας να οικειοποιηθεί τα πάντα.
Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει τις πύλες του το αμέσως προσεχές διάστημα και το νέο εντυπωσιακό Μουσείο της Τροίας για να φιλοξενήσει τους «θησαυρούς της Τουρκίας»(!), όπως αναγράφεται σε μεγάλες πινακίδες στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τροίας που βρίσκεται στον λόφο Χισαρλίκ. Οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ που αποτελούσαν το καστ της ταινίας «Τροία» έχουν ήδη προσκληθεί να παραβρεθούν στην τελετή εγκαινίων του μουσείου. Μεταξύ αυτών, ο πρωταγωνιστής Μπραντ Πιτ, ο Ορλάντο Μπλουμ, που υποδυόταν τον Πάρη, η Ωραία Ελένη Νταϊάν Κρούγκερ και ο Έρικ Μπάνα, που ως Έκτορας σύρθηκε νεκρός στο άρμα του Αχιλλέα. Το νέο μουσείο έχει εμβαδόν 10.000τ.μ. και η ανέγερσή του κόστισε 15 εκατ. δολάρια.
Το ότι η όλη υπόθεση παραπέμπει ευθέως στο απόλυτα γελοίο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και επικίνδυνη. Οι τούρκοι, με το γνωστό απύθμενο θράσος που τους διακρίνει στην κατασκευή ψευδών θεωριών, οικειοποιούνται την Αρχαία Ελληνική Ιστορία. Το Ελληνικό Κράτος, όμως, τι κάνει; Τίποτε. Εκτός κι αν θεωρείται ως… αντίδραση η κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ