Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

25η Μαρτίου: Ψηλά την Σημαία και την Ιδέα

Άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"
Κάνε τους προγόνους σου υπερήφανους για εσένα
Αυτή την 25η Μαρτίου μην ανοίξεις την τηλεόραση. Ειδικά ΑΥΤΗΝ την 25η Μαρτίου. Ύψωσε στο σπίτι σου μια Ελληνική Σημαία και πήγαινε στην παρέλαση. Δεν χρειάζεται να δηλητηριάζεις την ψυχή σου με τα μηνύματα των πολιτικάντηδων για την εθνική μας επέτειο. Αυτή ανήκει στο Έθνος. Μην μπερδεύεις το μνημονιακό ψευδοκράτος με το Έθνος μας.

Μην ξεχνάς ότι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο σήμερα, μέχρι χθες διαδήλωναν κατά των παρελάσεων, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως «φασιστικό κατάλοιπο της δικτατορίας του Μεταξά». Μην ξεχνάς ότι υπερασπίζονται δημόσια τους αρνητές στράτευσης και κάποιοι από αυτούς δεν έχουν υπηρετήσει την θητεία τους στην Πατρίδα. Μην ξεχνάς ότι υπερασπίζονται εκείνους που καίνε την Ελληνική Σημαία.
25η Μαρτίου 1821 - 25η Μαρτίου 2018…
Σχεδόν 200 χρόνια από τότε που όλα «τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», βρισκόμαστε να παζαρεύουμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σλάβους και με δυο ελληνόπουλα αιχμάλωτα σε μια φυλακή της Ανδριανούπολης από τους Τούρκους. Βρισκόμαστε υπό ξένη επιτήρηση και σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Βρισκόμαστε «ελεύθεροι» σε μια υπόδουλη χώρα.
«Για ποιο 1821 να μιλήσουμε;» θα πει ο ραγιάς του 2018. Εκείνος ο πνευματικά υποταγμένος στα τουρκικά σήριαλ της τηλεόρασης… Ο μαζάνθρωπος που φανατίζεται μονάχα για την μπάλα. Που καταστρέφει το μέλλον των παιδιών του και κοιμάται ήσυχος.
Αν ζούσαν σήμερα οι Επαναστάτες του 1821, θα είχαν χαρακτηριστεί το λιγότερο «φασίστες» από όλους αυτούς. Όμως αυτοί έκαναν το καθήκον τους και σήμερα δεν αρκεί να επικαλείσαι την δική τους Ανδρεία και σίγουρα δεν φτάνει να την μνημονεύεις. Πρέπει να την Τιμήσεις. Να τους κάνεις υπερήφανους για σένα.

Ύψωσε μια Ελληνική Σημαία στο σπίτι σου, πήγαινε στην παρέλαση, όμως μην σταματήσεις εκεί… ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αντιστάσου στην γενικευμένη παρακμή του Έθνους και ο καλύτερος τρόπος να αντισταθείς, είναι να μην εξομοιώνεσαι με την απέραντη μετριότητα των καιρών μας.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ