Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”: Υπόθεση Novartis και υπόθεση Χρυσής Αυγής

Στην στήλη "Δεξιόστροφα" ο δημοσιογράφος Δ. Παπαγεωργίου κάνει μέσα από τα λεγόμενα του Δ. Παπαγγελόπουλου την σύγκριση ανάμεσα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την υπόθεση Novartis και τον ρόλο που έπαιξαν σε αυτές οι καταθέσεις των ανωνύμων μαρτύρων. Το σίγουρο είναι ότι ο σκευωρός Σαμαράς δεν δικαιούται να ομιλεί...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Η υπόθεση της Novartis και ο τρόπος με τον οποίο αυτή στήνεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει έντονα την περίπτωση της υπόθεσης που εκκινήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά της Χρυσής Αυγής. Το έχουμε ξαναγράψει. Και αυτές οι ομοιότητες δεν σταματούν στους ανώνυμους μάρτυρες.
Μιλώντας στην Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέδεσε την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ με "παρακρατικούς μηχανισμούς" που λειτούργησαν κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που φέρεται να είχε με δικαστικούς λειτουργούς ο κ. Αθανασίου την εποχή που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και οδηγούνταν σε απολογία στελέχη της Χρυσής Αυγής και προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, όταν έρθει στη Βουλή η μήνυση σε βάρος του, διότι σε καμία συνομιλία του δεν υπάρχει παράνομη πράξη.
κ. Σαμαράς ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου και του απορρήτου του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου ευθυγραμμιζόμενος με προηγούμενη δήλωση υπουργού της κυβέρνησής του. Τους ρωτώ ευθέως. Γνωρίζουν κάτι από παράνομες παρακρατικές ενέργειες; Παρεμπιπτόντως, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν διαθέτω. Μήπως όμως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια; Υπενθυμίζω ότι ο κ. Αθανασίου είχε ομολογήσει ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας των μελών της Χρυσής Αυγής επικοινώνησε με  δικαστικούς λειτουργούς για να ενημερωθεί ο ίδιος και να ενημερώσει στη συνέχεια τον κ. Σαμαρά. Η επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος δικαστικών λειτουργών, προστατευόμενων μαρτύρων και πολιτικών σας αντιπάλων δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική και δείγμα πανικού, είναι, επίσης, αποκαλυπτική φασίζουσας τρομοκρατίας και μέγα πολιτικό ολίσθημα. Είναι και κάτι χειρότερο. Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή".
Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτές οι δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι έχει υπάρξει και πρώην αρχηγός της ΕΥΠ έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Κι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα διότι έως ένα βαθμό επιβεβαιώνει όσους έβλεπαν στην υπόθεση κατά της Χρυσής Αυγής μια συγκεκριμένη πολιτική στόχευση  του τότε κυβερνώντος πολιτικού συνασπισμού. Ο οποίος με τα όσα έκανε υπονόμευσε το ίδιο μας το δημοκρατικό καθεστώς.
Και βέβαια τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα νυν στελέχη της κυβέρνησής του, δεν είχαν πει κουβέντα. Γιατί τους... άρεσε η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνον για να εξυπηρετήσουν τον "αντιφασισμό" της βάσης τους αλλά και για να επωφεληθούν από την μείωση της δυναμικής της ανατροπής που τότε εκπροσωπούσε η Χρυσή Αυγή. Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι όταν οι θεσμοί ευτελίζονται δεν είναι καθόλου εύκολο να επανακάμψουν. Και το γεγονός ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν στην μούρη των στελεχών της ΝΔ το ότι αυτοί πρώτοι έκαναν την δικαιοσύνη εργαλείο, αποτελεί κάποιου είδους κοσμικού χιούμορ.