Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Fake News Alert από ΑΠΕ: Διαδίδουν ψευδώς ότι η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Χίο ματαιώθηκε!

Ψευδές ρεπορτάζ σχετικά με την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Χίο μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την οποία πρόθυμα αναμετέδωσαν όλοι οι νταβατζήδες της παραπληροφόρησης, επειδή βοηθάει την μαύρη προπαγάνδα τους κατά του Λαϊκού Συνδέσμου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την αναμεταδιδόμενη ψευδολογία «δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης , λόγω πολύ μικρής προσέλευσης κοινού», ενώ στην συνέχεια αναγράφεται ότι «της ακύρωσης είχε προηγηθεί αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στο ξενοδοχείο, από ομάδα διαδηλωτών».

Ο σκοπός του ψεύδους είναι προφανής, να δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι «διαδηλωτές» κατάφεραν να ακυρώσουν την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς, γι’ αυτούς, τα πράγματα δεν συνέβησαν έτσι.
Κατά πρώτον, η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής διεξήχθη κανονικότατα. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, «μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, καθώς η πλειοψηφία αυτών ήταν οικογενειάρχες και κάποιοι εξ αυτών ήρθαν με τις οικογένειες τους για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Από εκεί και πέρα υπήρχε και νεολαία».
Αυτοί που δεν είχαν προσέλευση ήταν οι παρανόμως αντισυγκεντρωθέντες. Όπως ανέφεραν και πάλι τα τοπικά μέσα (και επιβεβαιώνει το βίντεο) «λιγοστοί αριστεριστές με επιθετική συμπεριφορά απαίτησαν να περάσουν από την αστυνομική δύναμη και να φτάσουν στο ξενοδοχείο, προφανώς για να προκαλέσουν επεισόδια». Αυτό που ανακαλύψαμε αργότερα ήταν πως από τους 20 αριστεριστές με τις 30 οργανώσεις – σφραγίδα, οι - τουλάχιστον - 15 ήταν συριζαίοι που τα αρπάζουν από παρακείμενο hot spot και κανένας πραγματικός κάτοικος του νησιού.
Δείτε και μία φωτογραφία με τους ταλαίπωρους αριστεριστές:
Και την διαφορά ποιότητας και ποσότητας μέσω εικόνας της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής: