Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού! Ο Μπαρουφάκης κάνει κόμμα και πάει για... αυτοδυναμία

Ραγδαία αλλαγή του εγχώριου πολιτικού σκηνικού αναμένεται λίαν συντόμως, καθώς το Μέρα 25 αποτελεί πλέον γεγονός! Η ονομασία Μέρα 25 δεν είναι προϊόν του «δαίμονα του τυπογραφείου», αλλά… σοφή πολιτική ονοματοδοσία από το «δαιμόνιο» μυαλό του Γιάνη (με ένα «ν») Βαρουφάκη (ή Μπαρουφάκη, σύμφωνα με κάποιους ζηλιάρηδες και κακεντρεχείς).
Ο εκφωνίζων το πιο πολιτικό «ουάου» στην ιστορία όχι μόνο της εγχώριας, αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής ανακοίνωσε, με την… σοβαρότητα που διέπει τον συγκεκριμένο πολιτικό ανήρ, το όνομα του εν Ελλάδι «κόμματος» του, το οποίο θα έχει την πολύ πιασάρικη πολιτική ονομασία ΜέΡΑ 25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής), ως… προέκταση του ευρωπαϊκού DiEM 25.
Με στόμφο  ο Γιάνης (με το κολοβό «ν») ανέφερε ότι: «Έχουμε λευκό καπνό! Το κόμμα του DiEM 25 στην Ελλάδα βαπτίστηκε από τα μέλη του κινήματος μας, με τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας, ένα μήνα σχεδόν πριν από την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη (Δευτέρα 26η Μαρτίου στην Αθήνα). Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μας αποφάσεις, στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη μας απ΄όλη την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι τρίπτυχο του νέου κόμματος θα είναι ο ευρωπαϊκός διεθνισμός, ο οικονομικός ορθολογισμός και η κοινωνική απελευθέρωση.
Αν αυτό που (πιθανότατα) καταλάβατε από το εν λόγω «αχταρμά» είναι μια «φιλελέφτ» ατμόσφαιρα, μέσα πέσατε! Θυμίζουμε στον αντιπαθέστατο νάρκισσο ότι ακόμα και το όνομα που εμπνεύστηκε είναι «από δεύτερο χέρι». Προηγήθηκε πριν από χρόνια ένα γραφικό εκλογικό σχήμα από ανάλογους γραφικούς αριστεριστές, με την ονομασία Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕ.Ρ.Α), το οποίο σε δύο βουλευτικές εκλογές στις οποίες συμμετείχε έλαβε 0,15% το 2004 και 0,12% το 2007.
Κάπου εκεί θα κινηθεί εκλογικά (εάν κατορθώσει τελικά να φτάσει μέχρι τις εκλογές) και το συγκεκριμένο μόρφωμα που δημιούργησε  η φαιδρή πολιτικά εμφανισιακή απομίμηση του δόκτωρ Σποκ από το «Σταρ Τρέκ»…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ