Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Παύλο Μελά στον τόπο της θυσίας του - Φωτορεπορτάζ

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής τίμησε και φέτος τον μεγαλύτερο Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, το παλληκάρι που με την θυσία του άνοιξε τον δρόμο της ελευθερίας της Μακεδονίας μας, τον Εθνομάρτυρα Παύλο Μελά. Το πρωινό του Σαββάτου βρεθήκαμε στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς για το αρχιερατικό μνημόσυνο του Ήρωα.
Αξίζει να αναφερθεί πως ανάλογη τελετή είχε να πραγματοποιηθεί από τα χρόνια του Μακαριστού Χριστόδουλου και το φετινό μνημόσυνο στο οποίο συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και όλη η Ιερά Σύνοδος αποτελεί μία ακόμη αξιέπαινη εθνική προσπάθεια της Εκκλησίας μας.
Επικεφαλής του κλιμακίου μας οι συναγωνιστές Τούφας Στέργιος της Τ.Ο. Καστοριάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Φώτης Γραικός από την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, ο Στρατηγός Συναδινός και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου μεταβήκαμε στον τάφο του Παύλου και της Ναταλίας Μελά, όποτε πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή παρουσία στρατιωτικού αγήματος και εκατοντάδων πολιτών. Ακολούθως μεταβήκαμε στο χωριό Στάτιστα, όπου έπεσε το παλληκάρι, και σήμερα ονομάζεται Παύλος Μελάς προς τιμήν του.
Επισκεφθήκαμε την οικία όπου άφησε την τελευταία του πνοή και στη συνέχεια ανηφορίσαμε το ορεινό μονοπάτι ως το κενοτάφιο του Ήρωα, δηλαδή το σημείο της πρώτης ταφής του κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.