Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Οι κονδυλοφόροι της ΝΔ συνεχίζουν τα ψέματα και την παραπληροφόρηση κατά της Χρυσής Αυγής

Από γκάφα σε γκάφα πέφτουν οι διάφοροι κονδυλοφόροι της ΝΔ πρόθυμοι να αναδείξουν την «σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Στα πλαίσια αυτά, δεν διστάζουν να γράψουν είτε ψέματα είτε να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο της μισής αλήθειας. Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έχει πολύ χαμηλές πτήσεις κυκλοφορίας, παρότι είναι ένα έντυπο «στρατευμένο» επί της ουσίας υπέρ της ΝΔ, χωρίς αυτό να την εμποδίζει να παραπληροφορεί το (όποιο) αναγνωστικό κοινό της γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις.

Η δημοσιογράφος Αλίκη Χατζή σε άρθρο της με τίτλο «Καθεστώς Βενεζουέλας στα ΜΜΕ;» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγινε φανερό σε όλους ότι η νέα κυβέρνηση δεν ανεχόταν την άσκηση της αντιπολίτευσης, τη διαφορετική άποψη, τον πλουραλισμό στην ενημέρωση και την ελευθερία του Τύπου. Στιγμάτισε και κυνήγησε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, επειδή εξέφρασαν ελεύθερα την άποψή τους κατά του δημοψηφίσματος του 2015, διοργάνωσε έναν διαγωνισμό-παρωδία, όπου έκλεισε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών σ’ ένα κτίριο, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές κλούβες που θύμιζαν στρατόπεδο, για να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς της ενημέρωσης “που δεν προβάλλουν με ίσους όρους όλες τις απόψεις” -της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης-, όπως πράττει επί ΣΥΡΙΖΑ η “δημοκρατική” και κυρίως “ανεξάρτητη” κρατική τηλεόραση.
Ως γνωστόν, η ΕΡΤ, για την οποία η κυβέρνηση έδωσε τον υπέρτατο αγώνα, σε ένα αιφνίδιο κρετσέντο θεσμικότητας, έχει καλύψει τη λήξη του συνεδρίου της Χρυσής Αυγής, με τον Μιχαλολιάκο να προκαλεί τους πολίτες με τον διχαστικό και μισαλλόδοξο λόγο του, αλλά έχει «κόψει» στον αέρα, ενώ μιλούσε στη ΔΕΘ, Φώφη Γεννηματά. Έχει ειρωνευθεί με σχόλια κεντρικών παρουσιαστών και μέσα από ρεπορτάζ, επανειλημμένα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά μας παρουσίασε σε δεκατέσσερα ολόκληρα λεπτά της ώρας τη γνωστή και πρόσφατη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού, Περιστέρας Μπαζιάνα.
Επειδή η κυβέρνηση μας παραδίδει μαθήματα με… συμβολισμούς, ένα είναι σίγουρο: Μετέδωσε παλαιότερα τον Μιχαλολιάκο επειδή η Χρυσή Αυγή θα ψήφιζε στη Βουλή την απλή αναλογική και έκοψε την τεράστια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη γιατί… “τα ακροδεξιά στοιχεία” συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία».
Τι να πρωτοσχολιάσουμε σ’ αυτό το ρεσιτάλ ψευδολογίας και παραπληροφόρησης; Ότι σύμφωνα με την συντάκτρια του κειμένου «η άσκηση αντιπολίτευσης, η διαφορετική άποψη, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και η ελευθερία του Τύπου» επιβάλλονται για όλους τους άλλους, αλλά δεν είναι επιτρεπτά στην τρίτη εκλογικά πολιτική δύναμη της Χώρας; Ότι διαμαρτύρεται για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΕΡΤ να καλύψει το Συνέδριο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπως της επιβάλλει ο σχετικός νόμος;
Ότι αποσιωπά πλήρως πως εδώ και πολύ καιρό η ΕΡΤ όχι απλώς λογοκρίνει, αλλά απαγορεύει σταλινικά την μετάδοση (ακόμη και μαγνητοσκοπημένη) οποιασδήποτε εκδήλωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την περιβόητη ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία σε μια ανατριχιαστική επίδειξη δημοσιογραφικού κανιβαλισμού κηρύττει «στάσεις εργασίας» όποτε υπάρχει έστω και ελάχιστη περίπτωση να μεταδοθούν πλάνα από εκδήλωση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών;
Ότι αποσιωπά πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ψήφισε «την απλή αναλογική», όπως επίσης αποσιωπά ότι σε μια σειρά μέτρων η ΝΔ ήταν αυτή που κινήθηκε ως «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντάς τα; Ή η κυρία Χατζή είναι εντελώς ανενημέρωτη οπότε δεν κάνει για δημοσιογράφος ή είναι συνειδητά ψευδόμενη οπότε (πολύ χειρότερα) πάλι δεν κάνει για δημοσιογράφος.
Όπως και να έχει, αυτό το οποίο κάνει η εν λόγω κυρία είναι τόσο έντιμο όσο το να επιχειρήσει κάποιος να αφαιρέσει το γράμμα «τ» από το επίθετό της… Όντως, θα ήταν απαράδεκτο και ενοχλητικό κάτι τέτοιο για την ίδια και την αξιοπρέπειά της. Το ίδιο (και χειρότερα) απαράδεκτο, ενοχλητικό και αναξιοπρεπές, όμως, αποτελούν για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα όσα μη ταιριαστά με την πραγματικότητα έγραψε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος.
Αν προσέξει καλύτερα το κείμενό της, θα δει ότι επί της ουσίας κινείται στα λασπωμένα μονοπάτια των όσων υποτίθεται ότι κατηγορεί…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ