Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Αρχίζουν να τα μαζεύουν οι δημοσκόποι: Κάθετη πτώση για το κλεφτοΠασόκ και άνοδο για την Χρυσή Αυγή καταγράφει η Alco

Το παραμύθι της "εκρηκτικής" ανόδου του κλεφτοΠασόκ, το οποίο με την Φώφη νέα (;) αρχηγό και νέο όνομα ως Κίνημα Αλλαγής δήθεν αναστήθηκε, φτάνει σιγά - σιγά στο τέλος του.

Οι δημοσκόποι από τον τρόμο μην πάθουν το κάζο του αιώνα όπως και στο παρελθόν με τα παραφουσκωμένα ποσοστά που δίνουν στο κλεφτοΠασόκ, αρχίζουν να μαζεύονται και καταγράφουν την κάθετη πτώση του.

Ακόμη βέβαια του δίνουν την τρίτη θέση, αλλά είναι θέμα χρόνου να το αποκαθηλώσουν και από εκεί, καθώς είναι πασιφανές πως τρίτη πολιτική δύναμη και καταγεγραμμένη σε συνεχείς εκλογικές διαδικασίες με διαρκώς αυξητικές τάσεις είναι μόνο η Χρυσή Αυγή.
Έτσι η δημοσκόπηση της Alco για το "ραδιόφωνο 24/7" δίνει στα κόμματα:
ΝΔ 26,4%
Σύριζα 20%
Πασόκ 7,8%
Χρυσή Αυγή 7,4%
ΚΚΕ 5,9%
Ανέλ 2,4%
Λεβέντης 2,1%
Λαέν 3,2%
Πέρα από το γεγονός ότι η εν λόγω δημοσκόπηση είναι κομμένη και χαλκευμένη στα μέτρα του πελάτη, δηλαδή του Σύριζα και των λοιπών αριστεριστών, αξίζει να κρατήσουμε μόνο ένα σημείο.
Στην παρακάτω κάρτα όπου καταγράφεται η πρόθεση ψήφου, φαίνεται και η διαφορά από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας.
Έτσι το κλεφτοΠασόκ από 7,8% κατρακύλησε στο 6,6% (πτώση 1,2%), ενώ την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή από 6% πηγαίνει στο 6,3%, άνοδος δηλαδή 0,3% μονάδες.
Φυσικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι πολύ ψηλότερα και ήδη διψήφια, αλλά καλό είναι που αρχίζουν σιγά - σιγά οι δημοσκόποι να μαζεύονται για να γλιτώσουν την ξεφτίλα.