Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Χρήστος Παππάς: Παράγετε πλεόνασμα αναισθησίας, ξενοδουλείας και κομμουνιστικής προδοσίας - ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα, τελευταία μέρα της συζητήσεως για τον προϋπολογισμό του έτους 2018, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε και ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τόνισε στην ομιλία του (δευτερολογία) ότι η μνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς όχι μόνο περικόπτει τα κονδύλια τα σχετικά με τον αμυντικό προϋπολογισμό, όχι μόνο στερείται μακροχρόνιου σχεδίου αμυντικής πολιτικής, αλλά και έχει εγκαταλείψει και το έμψυχο δυναμικό στο οποίο στηρίζεται η Εθνική Άμυνα. Κατέληξε, δε, λέγοντας πως πραγματικά η Χώρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παράγει πλεόνασμα: πλεόνασμα αναρχικού τραμπουκισμού, πλεόνασμα κρατικής χοντροπετσιάς και αναισθησίας, πλεόνασμα δημοσιογραφικής αλητείας, πλεόνασμα ξενοδουλείας και πλεόνασμα κομμουνιστικής προδοσίας.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:
Ο λόγος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από το 2010 έως σήμερα η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς και δραματικά σχετικά με τους επιχειρησιακούς προϋπολογισμούς όλων των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η κυβέρνηση, παράλληλα με τις περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό,  έχει εγκαταλείψει ομοίως το έμψυχο δυναμικό, στο οποίο στηρίζεται η  Εθνική Άμυνα της Ελλάδος. Αναλυτικά όλα τα νομοσχέδια για το μισθολογικό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν έρθει σε ισχύ από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις συνεχώς μειώνουν την οικονομική κατάσταση των στελεχών και των τριών όπλων, όπως και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Τα στελέχη αυτά γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός Λαός, δίνουν καθημερινά έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους.
Την στιγμή που οι τούρκοι συνεχίζουν την προκλητική και αδιάλλακτη στάση τους, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν.   Την στιγμή που η Ελληνική πλευρά βρίσκεται σε έναν παρατεταμένο λήθαργο η Τουρκία εξοπλίζεται συνεχώς και ποικιλοτρόπως, ενισχύοντας τα οπλικά συστήματα και στους τρείς κλάδους των Ενόπλων της Δυνάμεων.
Προ "κρίσεως" οι αμυντικές δαπάνες ετησίως υπερέβαιναν τα 7 δισ. ευρώ. Φτάσαμε πλέον αυτές να βρίσκονται στα 475 εκατ. ευρώ. Θέλετε να προβείτε σε μειώσεις δαπανών και σε εξορθολογισμούς; Αυτό θα γίνεται σε βάρος ακόμα και των στολών των οπλιτών και στελεχών; Θα γίνεται σε βάρος της διατροφής των οπλιτών; Τι θα γίνει όμως με τα  «ανοικτά μέτωπα»;
Τι θα γίνει με τα Ειδικά μισθολόγια; Με τα οφειλόμενα στους στρατιωτικούς τι θα γίνει; Τι θα γίνει με τα 108 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να κοπούν από τα ειδικά μισθολόγια; Κάποτε κάνατε λόγο για κάποια ισοδύναμα που πρέπει να βρεθούν για να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές από 1/1/2017.
Τι κάνετε με τις συντάξεις των στρατιωτικών; Οι Στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδίως εκείνοι με αρκετά έτη υπηρεσίας, αναμένεται να παρουσιάσουν διαφορές παλαιών - νέων συντάξεων. Και μέσα σε όλα αυτά, έχετε απαξιώσει την  Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, γιατί έτσι σας επιτάσσουν οι ξένοι.
Δίνετε εκατομμύρια ευρώ για τα κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών. Χρήματα να διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους λαθρομετανάστες από ότι φαίνεται υπάρχουν. Τι θα γίνει με τα θέματα των ΕΜΘ; Με την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου;
Πέρα  όμως από αριθμούς, σημασία έχει να στηριχθούν υλικά και ηθικά τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σε όλα τα επίπεδα. Γιατί σε αυτά στηρίζεται η Εθνική Άμυνα και η Ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Εσάς βεβαίως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το πλεόνασμα.
Ναι αλήθεια η χώρα με την κυβέρνηση σας παράγει πλεόνασμα: πλεόνασμα αναρχικού τραμπουκισμού, πλεόνασμα κρατικής χοντροπετσιάς κι αναισθησίας, πλεόνασμα δημοσιογραφικής αλητείας, πλεόνασμα ξενοδουλείας και πλεόνασμα κομμουνιστικής προδοσίας.