Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πώς η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τους πλημμυροπαθείς εξέθεσε τα χρεωκοπημένα κόμματα

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Από βήματος Βουλής ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε μία βαρυσήμαντη δήλωση, που σε οποιοδήποτε φυσιολογικό κράτος του κόσμου θα βρισκόταν πρώτο θέμα στα εξώφυλλα όλων των εφημερίδων. Η Χρυσή Αυγή απαίτησε να αποδεσμευτούν 1 εκατ. ευρώ από την παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατηθείσα κομματική της επιχορήγηση, προκειμένου αυτά να δοθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

Παράλληλα με αυτήν την δήλωση, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός Αρχηγός που επισκέφτηκε απευθείας την περιοχή και μάλιστα χωρίς γραβάτες και κουστούμια, αλλά με κλιμάκιο που σκοπό του είχε ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ και όχι απλώς να εμφανιστεί στις κάμερες.
Επιπλέον αυτού, η Χρυσή Αυγή ήταν η μοναδική πολιτική παράταξη που έσπευσε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τους κατοίκους, με νερό, τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα πολλά είδη.
Πόσα από τα παραπάνω είδατε στις τηλεοράσεις σας; Πόσα από τα παραπάνω διαβάσατε στις συστημικές εφημερίδες; Ιδού η απάντηση: 3 δευτερόλεπτα στον ΑΝΤ1 και 4 δευτερόλεπτα στον Alpha. Και αν σας φαίνεται αυτό ως απαράδεκτο, σκεφτείτε ότι όλοι οι άλλοι δεν προέβαλαν ούτε ΕΝΑ δευτερόλεπτο. Αντιθέτως, ο ΣΚΑΪ ανακάλυψε «κλιμάκιο» της ΝΔ, το οποίο πήγε μέρες μετά με άδειες κούτες για να το δείξουν οι κάμερες.
Όλα για το πολιτικό συμφέρον
Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί καμία έκπληξη η εμπάθεια των δημοσιογράφων, αλλά και η βουβαμάρα που έπεσε στην Βουλή όταν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε να δοθεί αυτό το εκατομμύριο στους πλημμυροπαθείς. Οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι των ολιγαρχών και ως εκ τούτου εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, τα οποία συνήθως είναι συνυφασμένα με κάποια πολιτική παράταξη. Είναι το λεγόμενο τρίγωνο της διαπλοκής, που στην Ελλάδα είναι ανάποδα (σε αντίθεση με άλλα κράτη) και πλήρως εμφανές.
Όταν, λοιπόν, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής λέει κάποια πράγματα που «χαλάνε την πιάτσα» ή «σπάνε την ομερτά» για κάποια ζητήματα είναι φυσιολογικό να αισθάνονται αρχικώς άβολα και ακολούθως να εξωτερικεύουν όλο το μίσος τους και τη «χολή» τους. Λογικό, αφού θίγονται συμφέροντα, μερικές φορές και… οικογενειακά. Αρκεί, να θυμίσουμε την αντίδραση του πολιτικού συστήματος όταν η Χρυσή Αυγή είχε χρηματοδότηση και μοίραζε τρόφιμα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Αντί να το αντιγράψουν στα δικά τους πλαίσια (ο Σύριζα να μοιράζει μόνο σε λαθρομετανάστες και η ΝΔ μόνο στην Μύκονο, άντε και Εκάλη) φρόντισαν ώστε να τεθεί εκτός νόμου ως πρακτική δήθεν «ρατσιστική».
Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους
Εμάς, όμως, γιατί μας φαίνεται περίεργη η όλη συμπεριφορά τους αυτή; Γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί μία προσφορά προς τον συνάνθρωπο μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις μίσους.
Πολύ απλά, διότι δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους. Δεν διαπλεκόμαστε, δεν διακατεχόμαστε από συμφέρον ή συμπλέγματα. Αυτό που κάναμε με την κρατική επιχορήγηση το κάνουμε και σήμερα μαζεύοντας λίγα χρήματα «ρεφενέ» μεταξύ μας. Το ίδιο κάναμε και πριν την Βουλή, πριν ακόμα και την είσοδο του Αρχηγού μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον, ασχέτως με τις πολιτικές εξελίξεις.
Βρισκόμαστε εδώ για την Ελλάδα και τους Έλληνες και το πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να μας σταματήσει. Μπορεί, βέβαια, να μην το προβάλλει και να παριστάνει ότι ουδέποτε συνέβη. Αυτό είναι δικό τους θέμα, αλλά και πάλι ας γνωρίζουν ότι ο Λαός τυφλός δεν είναι, ούτε κουφός.
Κώστας Αλεξανδράκης