Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μητσοτάκης σε ρόλο Μαυρογιαλούρου στην ΔΕΘ

 Aπό την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Και τι δεν ακούσαμε από τον Μητσοτάκη στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Τελείωσε, φαίνεται, η «Συμφωνία Αλήθειας», τον ειδοποίησαν οι σύμβουλοί του ότι δεν πιάνει και έτσι αποφάσισε να γίνει Τσίπρας στην θέση του Τσίπρα και να φλομώσει τον κοσμάκη στο ψέμα.

Μέχρι και ανήσυχος για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο για τον σαδισμό του εναντίον των Ελλήνων όταν ήταν υπουργός. Κοντολογίς, ο Μητσοτάκης παρουσίασε τα δικά του «σκισμένα μνημόνια», λέγοντας απίστευτα πράγματα όπως μείωση φόρων (που η ΝΔ επέβαλε), μείωση του ΕΝΦΙΑ (που η ΝΔ εισήγαγε) και άλλα πολλά που στην ουσία καταργούν τον πυρήνα της πορείας της Νέας Δημοκρατίας στον καιρό του μνημόνιου.
Άλλαξε η Νέα Δημοκρατία;
«Βρε παιδάκι μου, μήπως άλλαξε η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο αρχηγό;», θα ρωτήσει η καλόπιστη και πάντα προδομένη γιαγιά ή ο αντίστοιχος παππούς, ελπίζοντας ότι η κατηφόρα που βλέπει εδώ και χρόνια η σύνταξή της/του θα λάβει επιτέλους τέλος.
Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανώς ΟΧΙ. Οι νεοδημοκράτες παραμένουν σκληροί νεοφιλελεύθεροι και σαδιστές στα οικονομικά, όπως αντίστοιχα στα κοινωνικά ζητήματα είναι ακραία διεθνιστές και αριστεροί. Με την ίδια ευκολία που χτίζουν τζαμιά, χειροκροτούν τους γάμους των ομοφυλοφίλων και υποδέχονται τους λαθρομετανάστες θα συνεχίσουν την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που οι ίδιοι εισήγαγαν στη χώρα.
Κλείνουν το μάτι στους τοκογλύφους
Επειδή όμως οι τοκογλύφοι δεν καταλαβαίνουν εύκολα πότε οι πολιτικάντηδες δουλεύουν τον Λαό, οι νεοδημοκράτες έχουν φροντίσει από πριν για αυτά τα ζητήματα. Έτσι έχουν δώσει τις διαβεβαιώσεις τους εκ των προτέρων, λέγοντας πως ό,τι πρόγραμμα εκπονήσουν θα είναι πρώτα απ’ όλα στην δικαιοδοσία των «δανειστών» για διαπραγμάτευση. Επιπλέον έχουν διαδεβαιώσει ότι δεν πρόκειται επ’ ουδενί να προβούν σε μονομερείς ενέργειες και ότι «θα σεβαστούν τις συμφωνίες».
Όλα αυτά σημαίνουν κάτι πολύ απλό: το οτιδήποτε πει ο Μητσοτάκης αυτή την περίοδο και για όσο καιρό διαρκέσει η μακρά περίοδος της πόλωσης δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία, αφού εν τέλει αυτός που θα αποφασίσει θα είναι ο Σόιμπλε. Και, βέβαια, όταν ο Σόιμπλε ακούσει για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για κάτι τέτοια, απλά θα γελάσει και μετά θα συνεχίσουν να συζητάνε για το «επόμενο πρόγραμμα» και τα «νέα μέτρα».
Η απάντηση των Ελλήνων
Έχουν περάσει αισίως τέσσερις δεκαετίες ψεύδους. Πήγαμε από το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», στο «Λεφτά Υπάρχουν» και από τα Ζάππεια της Νέας Δημοκρατίας στο «σκίσιμο των μνημονίων» του Τσίπρα και τώρα στην «μείωση φόρων» του Κυριάκου.
Τα ψέμματα, βεβαίως, δεν έρχονται άνευ κόστους αφού καθένα από αυτά σήμαινε και μια νέα εποχή καταστροφής για την Ελλάδα. Σε πλήρη αντιπαραβολή η Χρυσή Αυγή επιλέγει να πει (με λόγια του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην ΔΕΘ) ότι ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι ανθόσπαρτος, αλλά – σε αντιστοιχία με τον δρόμο της Αρετής – οδηγεί στην Λευτεριά της Πατρίδος μας.
Κώστας Αλεξανδράκης