Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πνίγεται η Λέσβος! Οργή των κατοίκων για την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών στο νησί

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Επιστολή προς τον Μουζάλα και τον Αβραμόπουλο έστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου, μεταφέροντας την απελπισία των κατοίκων της νήσου σχετικά με την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών στο νησί.
Βεβαίως, ο Γαληνός δεν λειτούργησε κατόπιν δικής του ευαισθητοποίησης, άλλωστε βραβευμένος για την «αλληλεγγύη» του είναι. Απλώς η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για τους κατοίκους και συνεπώς και για τον Δήμαρχο που αναγκάστηκε να δράσει.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος σημειώνει ότι «οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεπεράσει τους 6.000, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν» και συνεχίζει λέγοντας ότι «η σταθερή αύξηση των αφίξεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια αποσυμφόρησης, είτε επανεισδοχές, είτε μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, οδηγεί για μία ακόμα φορά στον εγκλωβισμό ενός μεγάλου πληθυσμού αιτούντων άσυλο στη Λέσβο»
Βεβαίως, η πρόταση Γαληνού για μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι τουλάχιστον επικίνδυνη, αφού κάτι τέτοιο απλά θα έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, σε αντίθεση με τις απελάσεις που το λύνουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως ευγενικά έθεσε το ζήτημα, αφού όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι κάτοικοι η κατάσταση είναι δραματική.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν η όλη περιοχή γύρω από την Μόρια έχει καταστεί μία τεράστια χωματερή, αφού οι λαθρομετανάστες «πετούν όλα τα σκουπίδια έξω από το προστατευτικό συρματόπλεγμα και δεν κάνουν τον κόπο να τα πετάξουν στους κάδους απορριμάτων που βρίσκονται μέσα στο HotSpot», ενώ ακόμα και τηκοίτη του μικρού ποταμού που βρίσκεται παράλληλα με το HotSpot έχει γεμίσει με σκουπίδια.
Αυτά πέρα από τα γνωστά που κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει για εξεγέρσεις, επεισόδια, αυξημένη εγκληματικότητα και συνεχή πλιάτσικα, σε συνεργασία πάντα με τους αργυρώνητους των ΜΚΟ.